صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۴۵ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

نرخ منطقی ارز چقدر است؟

سؤال مهمی که پاسخ به آن می‌تواند گره کور بسیاری از مشکلات و معضلات ارزی کشور را باز کند، این است که نرخ منطقی ارزهای مختلف در بازار ثانویه چقدر است؟
کد خبر : 315196

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا- احمدرضا صباغی؛ نرخ ارز در ایران همواره دستخوش اتفاقات متعدد اقتصادی و سیاسی بوده است اما نکته مهم اینجاست که افزایش افسارگسیخته نرخ دلار در چند ماه گذشته به عقیده بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصاد ایران، هیچ‌گونه توجیه اقتصادی نداشته است.

در حقیقت موضوع مهمی که ذهن بسیاری از مردم را به خود درگیر کرده است، عدم تثبیت نرخ ارز در یک قیمت حقیقی است؛ به‌طوری که در چند ماه گذشته، بسیاری از صرافی‌ها با این ذهنیت که نرخ ارز با شروع تحریم‌های نفتی علیه ایران مجدداً افزایش پیدا خواهد کرد، اقدام به فروش ارز به مشتریان نمی‌کردند اما در شرایط کنونی به‌جرأت می‌توان گفت که خود صراف‌ها هم از وضعیت پیش‌آمده در بازار ارز شگفت‌زده شده‌اند.

در دو روز گذشته تحلیل‌های مختلفی درباره علل کاهش نرخ ارز از سوی تحلیل‌گران و کارشناسان اقتصادی کشور ارائه شده است که فصل مشترک این تحلیل‌ها استقلال بانک مرکزی در اجرای سیاست‌های درست اقتصادی است.

توافق رؤسای سه قوه قضائیه، مجریه و مقننه مبنی بر استقلال بانک مرکزی در اجرای سیاست‌های ارزی در بازار به‌نوعی ثمربخش بود و در شرایط کنونی عملکرد عبدالناصر همتی به‌عنوان رئیس‌کل بانک مرکزی کشور را می‌توان بخشی از علل کاهش نرخ ارز در بازار دانست. 

به‌طور قطع کاهش نرخ ارز تنها به عملکرد مثبت بانک مرکزی محدود نخواهد شد، بلکه عوامل اقتصادی داخلی و خارجی هم بر این موضوع تأثیرگذار هستند اما سؤال مهمی که پاسخ به آن می‌تواند گره کور بسیاری از مشکلات و معضلات ارزی کشور را باز کند، این است که نرخ منطقی ارزهای مختلف در بازار ثانویه چقدر است؟

توجه به صادرات و واردات کالا در کشور توأم با افزایش قدرت خرید مردم، دو موضوع مهم است که باید از سوی دولت به‌منظور تثبیت نرخ ارز در بازار ثانویه مورد توجه قرار بگیرد. 

فراموش نخواهیم کرد که افزایش نرخ ارز تأثیر مستقیم بر گرانی کالاها و مایحتاج اساسی مردم دارد و دولتمردان اقتصادی برای ایجاد ثبات در بازار ارز باید میزان قدرت خرید قشرهای مختلف مردم را در نظر بگیرند. 

در واقع با نوسانات شدید نرخ ارز در روزهای گذشته، شاهد وقوع اتفاق‌های متعدد در بازار بوده‌ایم. نزول چشمگیر نرخ ارز موجب شده است تا بسیاری از سوداگران، دلالان و کسانی که ارزهای خانگی را در منازل خود نگهداری می‌کردند، در شرایط کنونی فروشنده باشند.

بنابراین با تداوم نزول نرخ ارز می‌توان به قطع شدن دست دلالان و واسطه‌گران از بازار پول خارجی امیدوار بود، به‌طوری‌که اگر دولت بخواهد نرخ ارز را نسبت به میزان درآمد و هزینه‌های زندگی قشرهای مختلف مردم متعادل کند، باید نسخه حذف دلالان و واسطه‌گران را در بازار ارز بپیچد.

انتهای پیام/4083

انتهای پیام/

برچسب ها: ارز حذف دلالان نرخ
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
15:42 - 1397/07/11
دو براش زیاده