موزه دفاع مقدس خودش را در 8 سال دفاع محصور نکند
سردار محمدجواد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: تمام آنچه که مربوط به هشت سال دفاعمقدس است باید حفظ شود اما چون شرایط فعلی و نوع مخاصمه دشمنان با نظام جمهوریاسلامی متفاوت است و در جنگ رودررو و فیزیکی به انواع جنگهای نرم، فرهنگی و اقتصادی تغییر یافته، باید موزه دفاع مقدس نیز افقی تازهتر و آیندهنگر داشته باشد تا همه اقتضائات زمانی را پاسخگو باشد.
عضو هیأت مدیره مجمع رزمندگان سوسنگرد افزود: توصیهام به دوستان و مدیران موزه دفاعمقدس این است که کانون و جلسات اندیشهورزی تشکیل بدهند تا این بحث را پختهتر کنند، از درونش سیاستها، راهبردها، برنامهها و فعالیتهایی که خروجیهای اثرگذار در وضع فرهنگی، سیاسی و علمی جامعه دارد استخراج کنند. اما اشارات من مبتنیبر این فرمایش حضرت امیرالمؤمنین(ع) به فرزندشان امام حسن(ع) است که میفرماید «من در زندگی گذشتگان چنان مرور و غور کردم که گویا یکی مثل آنها بودم و از همه تجارب آنها استفاده کردم» این نکتهای است که در تدریس دفاع مقدس یکی از نکات اساسی به شمار میرود.
اسلامی خاطرنشان کرد: نکته دوم اینکه گذشته همواره چراغ راه آینده است. این مطلبی است که همه اندیشمندان میگویند که درست هم است، اما چگونه؟ این چگونگیاش احتیاج به بررسیهایی دارد. ما در جامعه امروزیمان، جامعه فردا و نسلهای آیندهمان بهشدت نیازمندیم که از این هزینه، از این ذخیره ارزشها و فرهنگ دفاعمقدس برای استعلاء، بزرگی و سرآمدی ملتمان بهره ببریم. بهعبارتی بسترهای آماده فرهنگی، علمی و تاریخی وجود دارد که با ریشههای عمیق در درون تفکر شیعه، اسلام، علما، شهدا و بزرگان دیگر قابل استحصال و بررسی است. یعنی یک ذخیره بزرگ داریم، این باید بهروز شود.
وی با تأکید به اینکه مؤمن باید در مورد درک زمان و مکان دقت داشته باشد افزود: بهروز شدن به این معناست که مسائل را در زمان خودش تحلیل کنیم، چون پس از آن به سختی میشود آن را فهم کرد. البته مسائل تاریخی گاهی اوقات فرق میکند. یعنی باید بگذرد تا بهعبارتی از محدوده و حصر زمان خود خارج شود، اما به شرط اینکه تاریخ، مستند و دقیق نگاشته شود تا آیندگان مجبور نشوند مثل تاریخ ایران و تاریخ اسلام، از لابهلای کتابسوزیهای دوره مغول و ...آن را بیرون بیاورند.اینکه شخصیتی مثل علامه سید مرتضی عسکری وقتی کتاب 150 صحابه ساختگی را تدوین کردند که مرحوم ابوی ما حضرت آیتالله شیخ عبدالستار اسلامی در تدوین این کتاب کمک زیادی به ایشان کرد چه آموزهای را به امروز میدهد؟ امروز هم صحابههای ساختگی وجود دارد.
اسلامی در پاسخ به این سؤال که شرایط فعلی کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟ با اشاره به فرمایش اخیر مقاممعظمرهبری در دیدار با فرماندهان جنگ در بحث خاطرات دفاعمقدس که فرمودند اگر شما روایت نکنید، دیگران بهجای شما روایت میکنند، گفت: من میخواهم بگویم دفاعمقدس یک عرصهای بود که امروز باید از آن آبشخور استفاده کنیم برای استعلاء و بزرگی. «أَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنونَ». امروز در نبردی 10 برابر بزرگتر از دوران هشت ساله جنگ تحمیلی هستیم. اگر امروز عناصر این را نشناسیم، چه خادمینش، چه خائنینش، چه غافلینش، چه ایثارگرانش، فردا به مشکل برمیخوریم.
عضو هیأت مرکزی اندیشهورزی سازمان بسیج پیشکسوتان در پاسخ سؤال خبرنگار آنا که پرسید با اشاراتی که شما به عنوان یک کهنه سرباز و فرمانده و پیشکسوت دفاع مقدس به دوران پرتلاطمی که ما امروز داریم داشتید، بفرمایید آینده را چطور میبینید؟ آیا باید نگران بود یا نه؟ تصریح کرد: اگر یادتان باشد در دیدار بچههای جنگ با حضرت آقا، آن جانباز تبریزی از فشارها ابراز نگرانی کرد که آقا فرمودند هیچ نگرانی به خودتان راه ندهید، آهن باشید. من هم عرضم همین است که این تلاطمها خواهد گذشت و روسیاهی به زغال میماند. کسانی که امروز در عرصه گرفتاری ملت، فکر جیب و منفعت دنیاییشان هستند؛ خائنند و خائنان امروز باید شناخته شوند؛ قبل از اینکه بتوانند خیانت بکنند.
اسلامی تأکید کرد: آینده حتماً افق روشنی است که ایثارها و فداکاریها و زحمات انشاءالله آنها را به سکوت و سرنگونی و نیستی خواهد کشانید، البته این موضوع هزینه هم دارد.
اسلامی در پاسخ به اینکه بعضی میخواهند القا کنند که جوانان امروز ما دیگر آن جوانانی نیستند که هشت سال دفاع مقدس را پیش بردند و جلوی توپ و تانک ایستادند؛ گفت: این تفکر القایی صددرصد غلط است و ما نشانههای آن را در این حضورهای میلیونی میبینیم. جوانان امروز ما بهمراتب بهتر از گذشته در صحنه هستند؛ برای اینکه آن تجربه را داریم، این ذخیره عینی را داریم. یعنی یک چیزی نیست که دوردست باشد، هنوز ما نور فروزان شهدای دفاعمقدس داریم، بهرهمند میشویم و ملت هم بهرهمند میشوند، فقط باید بسترش را آماده کنیم.
انتهای پیام/4046/خ
انتهای پیام/