صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۰۷ مهر ۱۳۹۷
محمدکاظم انبارلویی

صدای پای فاشیسم!

کد خبر : 314250

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجمع عمومی سازمان ملل امسال شاهد رونمایی از مواضع جدید آمریكا در مناسبات این كشور با جهان بود. نطق ترامپ در مجمع عمومی و سپس شورای امنیت سازمان ملل به تعبیر اصحاب رسانه در جهان و به تفسیر بسیاری از رهبران جهان، قلدرمآبانه، دیكتاتورمنشانه، ابلهانه و زورگویانه بود. واكنش اولیه رهبران جهان به این مواضع، تمسخر توأم با تأسف بود.

دستاورد ترامپ در نشست امسال چیزی جز انزوا و مورد تمسخر قرار گرفتن نبود. ترامپ پیامی جز تهدید، تحقیر و تحریم نداشت. مواضع او در حقیقت اعلام جنگ با همه دنیا بود. 

ترامپ از یک‌سو در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل می‌گوید: «آمریكا تسلیم یك بوروكراسی غیرمنتخب و غیرپاسخگو در جهان نیست.» و همه مجامع جهانی ازجمله خود سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیوان بین‌المللی لاهه را نفی می‌کند، از طرف دیگر در نطق خود در شورای امنیت سازمان ملل در نقش رئیس ظاهر می‌شود و با زیر پا گذاشتن قطعنامه 2231 و نادیده گرفتن دیدگاه‌های مخالف همین اعضای شورای امنیت می‌گوید: «هر كشوری سیاست آمریكا جهت مقابله با ایران را همراهی نکند، با مجازات گسترده روبه‌رو می‌شود.» 

او به‌عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل در اندازه شاكی، قاضی و محتسب ظاهر می‌شود و هیچ توضیح نمی‌دهد این سمت را چه كسی به او اعطا كرده است؟ وی فقط با ایران مسئله ندارد، بلكه در نطق خود شمشیر را از رو بسته و با لغو یک‌طرفه پیمان‌های خود با كشورها به‌ویژه شركا و رقبای اقتصادی و در نظم اقتصادی كه آمریكا خود در جهان  بانی آن بوده، اخلال می‌کند. جنگ تعرفه‌ها نمادی از این دعوا و معرکه‌گیری جهانی است.

جنگ جهانی اول و دوم روی تقسیم جهان رخ داد. قدرت‌های  جهانی آن روز حدود و ثغوری را كه برای تقسیم مرزهای قدرت بین خود کرده بودند به توافق نرسیدند و با تحمیل یك جنگ ویرانگر و خانمان‌سوز، میلیون‌ها نفر را به كام مرگ كشیدند و نابود كردند. میزان خسارت و تلفات این دو جنگ در تاریخ بشر بی‌سابقه و بیش از تمام تلفات جنگ‌های بشر تا آن زمان بوده است. 

امروز روح هیتلر در جسم ترامپ حلول كرده و حرف‌هایی می‌زند كه ظهور فاشیسم در هزاره سوم را تداعی می‌کند. امروز مردم جهان می‌توانند صدای پای نازیسم را از نطق ترامپ و در مجمع عمومی شورای امنیت سازمان ملل به‌راحتی بشنوند و تصمیم بگیرند در كدامین سوی این نبرد قرار دارند.

تمسخر ترامپ توسط رهبران جهان به نمایندگی از ملت‌های خود در مجمع عمومی سازمان ملل این پیام را می‌رساند كه ظهور فاشیسم به‌عنوان نئولیبرال‌ها در آمریكا جمع ضدین است، این با فلسفه و منطق الهیون نمی‌خواند اما امروز سخنی از فلسفه و  منطق در آمریكا نیست.

انصاف باید داد رئیس‌جمهور کشورمان در افشای این چهره فاشیستی و این روحیه نازیستی، هم در ملاقات با رهبران جهان و هم در نطق روشنگرانه خود در مجمع عمومی سازمان ملل و از همه مهم‌تر در مصاحبه با رسانه‌ها در پایان سفر خود به نیویورك، موفق بود. 

موضوع مناقشه ایران و آمریكا فقط مشغله ذهنی دولت‌ها و ملت‌های جهان نیست. چالش آمریكا با اروپا، چین، روسیه و با دولت‌ها و ملت‌های پنج قاره جهان است و برای هر یك از آن‌ها با اتكا به قدرت فاشیستی خود در مسند شاكی، قاضی و محتسب حكم صادر می‌کند و آن را هم اجرا می‌کند!

به حول و قوه الهی 40 سال است ملت ایران در برابر قلدرمآبی و رفتار زورگویانه آمریكا ایستاده است. 40 سال دیگر هم خواهد ایستاد تا این دیكتاتور جهانی را از تخت به زیر كشد. 

كارنامه نورانی رزمندگان اسلام و ایران نشان می‌دهد این كار عملی است. این مقاومت جانانه در دیپلماسی خارجی، آمریكا را به دریوزگی انداخته است و آن‌ها را به گدایی رأی در مجامع جهانی كشانده است. وقتی‌که آن‌ها از این التماس و گدایی ناامید می‌شوند با پررویی به تهدید و نیز خروج از این مجامع روی می‌آورند. دیپلماسی خارجی آمریكا امروز در نگاه جهانیان همچون پاندولی در مدار تمسخر و انزوا سیر و سلوك می‌کند.

مقاومت ملت ایران در بُعد نظامی، بزرگ‌ترین شكست نظامی آمریكا را در عراق، افغانستان، سوریه و یمن رقم‌زده است. به‌طوری‌که ترامپ در یك برنامه درازمدت می‌خواهد یال و كوپال خود را از منطقه جمع كند و ببرد. نتیجه مقاومت در عرصه نبرد نرم نتیجه دو نبرد را در طی این دو دهه به نفع ملت ایران رقم‌زده است. 

در بُعد اقتصادی امروز آمریكایی‌ها در مقام اخلال در نظام اقتصادی ایران هستند، «تهدیدهای اقتصاد پایه» را تا مرز انزوای جهانی می‌خواهند عملیاتی كنند. دولت و ملت باید در برابر آن‌ها بایستند و آرایش جنگ اقتصادی بگیرند. با شکل‌گیری این آرایش قطعاً شكست سختی به فاشیست‌های آمریكا تحمیل می‌شود. 

چشم دولت و ملت‌های جهان امروز در خفه كردن صدای نازیسم به ملت و دولت ایران است. به همین دلیل ترامپ به‌غیراز قارون‌های منطقه و رژیم صهیونیستی یار و یاوری ندارد.

انتهای پیام/4034/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر