صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۰۲ مهر ۱۳۹۷

ساخت سامانه هوشمند برای رهایش هدفمند دارو در بیماران سرطانی

پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات توانست عوارض جانبی مصرف دارو در بیماران سرطانی را با ساخت یک سامانه هوشمند برای رهایش هدفمند دارو کاهش دهد.
کد خبر : 313136

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، فرنوش مویدی گفت: در حال حاضر بعد از مصرف دارو توسط بیمار، دوز داروی مصرفی فقط به سلول‌های آسیب‌دیده نمی‌رسد و سلول‌های دیگر هم درگیر عوارض مصرف دارو می‌شوند. به طور مثال ریزش مو در بیماران سرطانی بعد از شیمی‌درمانی به دلیل تاثیر دارو روی سلول‌های سالم است. برای حل این معضل، در این تحقیق با ساخت میکروسفر آلژینات هوشمند، رهایش دارو را به صورت کنترل شده درآوردیم تا دارو فقط به سلول‌های آسیب‌دیده برسد و بقیه سلول‌ها را درگیر نکند.

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این تحقیق، رهایش داروی دوکسوروبیسین را بررسی کردیم. این دارو یک داروی ضد سرطان است که در روند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی مداخله می‌کند.

پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات افزود: جنس میکروسفر ساخته شده، هیدروژلی است و خیلی بیشتر از حجم خود آب جذب می‌کند. این میکروسفر هوشمند بوده و به ph بدن حساس است. از آنجایی که ph سلول‌های آسیب‌دیده با بقیه سلول‌ها متفاوت است، میکروسفر به محض رسیدن به قسمت آسیب‌دیده، رهایش دارو را انجام می‌دهد.

مؤیدی خاطرنشان کرد‌: بعد از اینکه دارو در میکروسفر بارگذاری شد، میکروسفر باید در بدن جایابی شود که با توجه به محل آسیب‌دیده، روش‌های مختلفی از جمله تزریق، کاشتن، خوراکی و... برای این کار وجود دارد.

وی که این تحقیق را در قالب پایان‌نامه در دانشکده مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر آزاده آصف‌نژاد و دکتر نجمه نجم‌الدین انجام داده است، درباره نوآوری این تحقیق گفت: پیش از این، مشابه این تحقیق با داروهای دیگر صورت گرفته اما پژوهش حاضر با داروی ضد سرطان دوکسوروبیسین انجام گرفته است.

وی در تشریح مراحل انجام این پژوهش اظهار داشت: پلیمر آلژینات با کلسیم تبدیل به میکروسفر شده و دارو در آن بارگذاری شد. سپس با استفاده از تست SEM و DLS ذرات اندازه‌گیری شد. نتیجه این تست نشان داد که اندازه میکروسفر بعد از بارگذاری دارو از ۸۰۰ نانومتر به یک هزار نانومتر افزایش پیدا کرده است؛ این نتیجه نشان می‌دهد که دارو درست بارگذاری شده است.

این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: مرحله بعد، تست FTIR یا همان مادون قرمز است که به کمک این تست متوجه می‌شویم دارو از لحاظ واکنش شیمیایی درست عمل کرده است یا خیر؟ و بعد از آن بررسی می‌کنیم که پس از ۴۸ ساعت چه مقدار دارو از طریق میکروسفر رهایش پیدا کرده است.

مویدی اظهار کرد: بعد از این بررسی‌ها و دریافت نمودارهای مربوطه، نتیجه گرفتیم که نمودارهای رهایش دارو، در ابتدا مسیر تندی دارد اما بعد از ۱۰ دقیقه نمودار رهایش به صورت خطی می‌شود که نشان می‌دهد رهایش دارو به صورت آهسته و پیوسته انجام می‌شود. همین آهستگی و پیوستگی، عوارض جانبی مصرف دارو در بیماران را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/4040/

انتهای پیام/

ارسال نظر