صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۳ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷

گیاه‌خواری ریسک سرطان روده را کاهش می‌دهد

محققان دریافتند می‌توان با تغییر درست در رژیم غذایی در هر سنی ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش داد.
کد خبر : 311796

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بدون شک انجام منظم کولونسکوپی که از سن ۴۵ سال به بعد توصیه می‌شود، می‌تواند از ابتلا به بیماری یا پیشرفت بیماری پیشگیری کند.


پزشکان عنوان می‌کنند مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری‌شده ریسک سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد درحالیکه خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر این ریسک را کاهش می‌دهد.


به گفته محققان، داشتن رژیم غذایی گیاهی در مقایسه با رژیم غذایی غیرگیاهی موجب کاهش ریسک سرطان روده تا ۱۹ درصد و ریسک سرطان مقعد تا ۲۹ درصد می‌شود.


علاوه بر مصرف کمتر گوشت، افراد گیاه‌خوار کمتر شیرینی، تنقلات، غلات تصفیه‌شده و نوشیدنی‌های پرکالری و بیشتر میوه، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و مغزیجات اجیلی مصرف می‌کنند.


به گفته محققان، تأثیرات حفاظتی رژیم غذایی گیاهی بر اساس نوع آن تفاوت می‌کنند. انواع رژیم‌های غذایی گیاهی عبارتند از:


-پزو وجترین: ماهی و غذایی دریایی می‌خورند اما از خوردن سایر گوشت‌ها پرهیز می‌کنند که ریسک سرطان روده بزرگ را تا ۴۳ درصد کاهش می‌دهد.


- لاکتو-اوو وجترین: اجتناب از خوردن گوشت و در عین حال خوردن تخم‌مرغ و یا محصولات لبنی که ریسک سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد کاهش می‌دهد.


- گیاه‌خواری محض: اجتناب از مصرف تمامی گوشت‌ها، تخم‌مرغ، و محصولات لبنی که ریسک سرطان روده بزرگ را تا ۱۶ درصد کاهش می‌دهد.


شبه گیاه‌خواری: خوردن کمتر از یک وعده گوشت در هفته که ریسک سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد کاهش می‌دهد.


منبع: مهر


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر