320 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد
محمدعلی مصطفوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با تأکید بر اینکه از میان 609 دشت کشور، 390 دشت به دلیل کاهش بارندگیها و تداوم خشکسالی در کشور دارای وضعیت ممنوعه است، گفت: از این تعداد 255 دشت کشور در شرایط ممنوعه و 135 دشت نیز در وضعیت ممنوعه بحرانی بهسر میبرند که بیش از 90 درصد پتانسیل منابع آب زیرزمینی کشور در دشتهای ممنوعه قرار گرفته است.
وی کسری تجمعی آبخوانهای زیرزمینی کشور را 130 میلیارد مترمکعب دانست و افزود: براساس ارزیابی صورتگرفته، 106 میلیارد مترمکعب از این کسری در طول 20 سال اخیر اتفاق افتاده است و هر ساله نیز 6 میلیارد مترمکعب به کسری مخزن ما افزوده میشود.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به وجود 807 هزار حلقه چاه در کشور، عنوان کرد: در این بین حدود 487 هزار حلقه چاه مجاز و 320 هزار باقیمانده نیز غیرمجاز است که حدود 70 درصد از چاههای غیرمجاز دارای عمقی کمتر از 20 متر و 114 هزار حلقه از آنها دارای عمق بیش از 20 متر هستند.
مصطفوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اضافه برداشت چاههای مجاز از منابع زیرزمینی به حدود 5 میلیارد مترمکعب و اضافه برداشت چاههای غیرمجاز به حدود هفت میلیارد مترمکعب رسیده است که 2 میلیارد مترمکعب از این عدد مربوط به چاههای با عمق کمتر از 20 متر و پنج میلیارد باقیمانده مربوط به چاههای با عمق بیش از 20 متر است.
وی با تأکید بر اینکه تا پایان سال گذشته بیش از 63 هزار کنتور بر روی چاهها نصب شده است، یادآور شد: از سال 84 تا ابتدای امسال بیش از 64 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور مسدود شده است که 70 درصد این انسدادها مربوط به چهار سال اخیر بوده است. مسدود کردن چاههای یاد شده و ممانعت از اضافه برداشت چاههای مجاز در چند سال اخیر، صرفهجویی پنج میلیارد مترمکعبی در مصرف منابع آبهای زیرزمینی را نیز به دنبال داشته است.
انتهای پیام/4076/4083/خ
انتهای پیام/