حفاظت از ویتامین B با انکپسوله کردن با نانولوله نیترید بور
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فروغ جعفری در ارتباط با این تحقیق، گفت: ویتامینهای گروه B خصوصاً ویتامین B6 (که فرم فعال آن پیریدوکسال فسفات است) از جمله ویتامینهای محلول در آب هستند که نسبت به قلیا، اکسیداسیون و نور ماورای بنفش بسیار آسیبپذیرند. تقریباً ۵۰ درصد ویتامین در روند پخت و فرآوری از بین میرود. در این تحقیق به دنبال راهی بودیم تا از این ویتامین در مقابل این عوامل زیانآور حفاظت شود.
وی با بیان این که این ویتامین توسط «نانو لوله نیترید بور» انکپسوله شد، افزود: انکپسوله کردن (Encapsulation) به مفهوم ایجاد یک لایه پوششی در اطراف مواد فعال زیستی برای محافظت از ترکیبات حساس یا حفظ عطر و طعمی است که ممکن است در طول فرآوری یا نگهداری از بین بروند.
این پژوهشگر خاطر نشان کرد: انکپسوله کردن از سویی میتواند حملونقل آنها را آسانتر و حلالیتشان را افزایش دهد و از سوی دیگر آزادسازی این مواد در محصولات غذایی را بهصورت کنترلشده برای ما امکانپذیر سازد. در این تکنیک انواع طعمها، اسانسها، روغنها، آنزیمها و میکروارگانیسمها توسط ترکیبات بیوپلیمر مانند کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها پوشش داده میشوند.
جعفری در پاسخ به این که انکپسوله کردن این ویتامین با نانولوله چه نوع مواد دیگری میتواند در حفاظت از ویتامین B موثر باشد، گفت: نانولولههای کربنی نیز یکی از مهمترین گروه مواد در مقیاس نانو هستند که در علم پزشکی کاربرد فراوانی دارند که میتوان به کاربرد کپسوله کردن دارو مطابق با فضای خالی درون نانولوله بهعنوان حاملی برای داروسازی اشاره کرد و دارای اهمیت زیادی در موضوع حمل دارو در درمان بیماریها از جمله سرطان هستند.
جعفری همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا نیترید بور بهترین مادهای است که میتوان برای محافظت از ویتامین B مورد استفاده قرار داد؟»، اظهار کرد: به دلیل خواص ویژه نانولولههای بورنیترید، مانند خواص مکانیکی ویژه، پایداری شیمیایی، پایداری گرمایی، خواص الکتریکی و مهمتر از همه زیست سازگاری بالا، توانایی برهمکنش با مولکولهای آلی از جمله پروتئینها و DNA هستند؛ امروزه مجامع علمی توجه بیشتری به این نانولولهها نسبت به نانولولههای کربنی نشان میدهند.
مجری تحقیق انکپسوله کردن ویتامینهای گروه B در حضور نانولوله نیتریدبور توسط روش محاسبات مکانیک کوانتومی DFT افزود: علاوه بر این، مشخص شده است که نانولولههای بورنیترید برای سلول سمی نیست و آسیبی به DNA وارد نمیکنند. این ویژگیها آنها را به نانوحاملهایی مناسب برای کاربردهای پزشکی و جایگزینی برای نانولولههای کربنی تبدیل کرده است.
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات درباره کارایی روش محاسبات مکانیک کوانتومی در این تحقیق گفت: از آنجا که امروزه بشر برای صرفهجویی در زمان و هزینه از شبیهسازی کامپیوتری استفاده میکند تا به نتایج دقیق محاسباتی دست پیدا کند و سپس متحمل هزینههای تحقیقاتی و آزمایشگاهی شود. در این پروژه به شبیهسازی کامپیوتری روند انجام یک واکنش با استفاده از شیوههای نوین محاسباتی پرداخته شده است.
جعفری با بیان این که روش محاسباتی DFT که اساس کار در این پژوهش است از اثر چگالی الکترون و پتانسیل الکترونی، انجام شدن واکنش مورد نظر را توجیه میکند، عنوان کرد: در این تحقیق برای شبیهسازی از نرمافزاهای Gaussian09 – Nanotube Modeler06 _ Guss sum03 – Chem office08 – Hyper Chem07 – Gauss view05 استفاده شده است.
طبق این گزارش، تحقیق انکپسوله کردن ویتامینهای گروه B در حضور نانولوله نیتریدبور توسط روش محاسبات مکانیک کوانتومی DFT در قالب پایاننامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر شاداب شهسواری و دکتر علیاکبر سیف کردی اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت واحد علوم و تحقیقات و مشاوره دکتر فاطمه آذرخشی انجام شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/