صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۵ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷

فرصت‌ها و چالش‌های آمریکا در آموزش عالی خاورمیانه

اخیراً توسعه و پیشرفت یک سیستم آموزش عالی در خاورمیانه به‌شدت مورد توجه اشراف‌زادگان عرب قرار گرفته است.
کد خبر : 311444

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از کیواس‌واونیوز، تحصیل و آموزش غربی دیگر تنها در اختیار اشراف‌زادگان عرب قرار ندارد. به‌منظور یکپارچه‌سازی منطقه و مردمش با اقتصاد جهانی، مهم است که تمام عرب‌ها امکان دریافت امکانات تحصیلی را در کشور خود داشته باشند.


با توجه به این که درآمد نفتی در آینده نه چندان دوری کاهش می‌یابد، اشراف‌‎زادگان عرب به این نتیجه رسیده‌اند که به نیروی کار تحصیل‌کرده و ماهر محلی نیاز دارد تا بتواند هماهنگ با پیشرفت جهانی به جلو پیش برود.


دانشگاه‌های دولتی و خصوصی برای دهه‌ها در خاورمیانه فعالیت می‌کنند؛ اما تعداد این مؤسسات به اندازه کافی نیست و نمی‌تواند نیاز جمعیت را برطرف کند. بنابراین دانشگاه‌های خاورمیانه قادر به تربیت دانشجویان مورد نیاز بازار کار محلی یا جهانی نیست.


در سال‌های اخیر، دولتمردان و نخبگان عرب به‌طور مداوم بر اهمیت آموزش عالی تأکید کرده‌اند و خواستار نوآوری‌های مختلفی شده‌اند تا تغییرات اساسی ایجاد شود. دانشگاه‌ها در ایالات متحده نقش بسیار مهمی در این فرایند دارند.


کشورهای عرب زبان از جمله کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و عمان طی دهه گذشته در زمینه توسعه و تأسیس مؤسسات آموزش عالی جدید میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند.


نتایج بررسی‌های اخیر حاکی از محبوبیت آموزش عالی به سبک آمریکایی در جامعه عرب همیشه بالا بوده است. آموزش عالی بر اساس مدل آمریکایی به‌عنوان بهترین سیستم آموزشی برای نسل عرب جوان شناخته شده است.


بهترین سیستم آموزشی برای خانواده‌های عرب همیشه مهم بوده است و آن را وسیله‌ای برای بالا بردن وضعیت اجتماعی می‌دانند. به همین دلیل هم خانواده‌های عرب حاضر به پرداخت شهریه‌های بالا هستند.


با این حال دانشجویان عرب به دلیل رقابت شدید بر سر ورود به دانشگاه‌های محلی که سبک آمریکایی دارند، دیگر نیازی ندارند برای تحصیلات عالی به ایالات متحده سفر کنند.


در سال‌ها اخیر تعداد زیادی از دانشگاه‌‌های آمریکایی با دانشگاه‌های خصوصی و دولتی خاورمیانه همکاری و مشارکت داشته‌اند.


انتهای پیام/4056/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر