صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۳ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷
یک خطیب مذهبی:

دهه اول محرم وقت مناسبی برای آسیب‌شناسی عزاداری نیست

یک خطیب مذهبی با انتقاد از رویه ای که در سال‌های اخیر باب شده است گفت: دهه اول محرم، وقت مناسبی برای آسیب‌شناسی عزاداری نیست.
کد خبر : 311431

حجت‌الاسلام مهدی شریف در گفتگو با خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با اشاره به این‌‌که در پرداختن به موضوع آسیب‌شناسی عزاداری محرم باید موقعیت زمانی را در نظر گرفت، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، دغدغه‌ها و توصیه‌های خود به فعالان هیأت‌ها، مداحان و ذاکران اهل‌بیت (ع) را در جلساتی که در ایام ولادت حضرت فاطمه (س) با این عزیزان دارند، مطرح می‌کنند تا متولیان این حوزه فرصت کافی برای تأمل و اقدام داشته باشند؛ امّا در سال‌های اخیر فضایی باب شده که هم نهادهای فرهنگی و رسانه‌ها، هم بخشی از جامعه حوزوی و هم برخی مداحان درست در آستانه ماه محرم و ایام عزای حضرت اباعبدالله (ع) بحث آسیب‌شناسی عزاداری و هیأت‌ها را مطرح می‌کنند. این عزیزان به این نکته توجه نمی‌کنند که آیا این مقطع، زمان مناسبی برای پرداختن به این موضوع هست یا نه؟


این خطیب مذهبی افزود: دهه اول محرم، زمان مناسبی برای این کار نیست. نظریه‌پردازی زمان و مکان نمی‌شناسد و شما هر وقت اراده کنید می‌توانید نظریه‌پردازی کنید، امّا چرا فقط در این مقطع زمانی این موضوع برجسته می‌شود؟ نهادهای فرهنگی مرتبط و منتقدان یک سال فرصت دارند؛ هر ماه روی یک موضوع وقت بگذارند، فراخوان بدهند، از گروه‌های مختلف فعال در هیأت‌ها مثل خطیبان، مداحان، شاعران، بانیان هیأت‌ و حتی کسانی که در بخش‌های جنبی مثل تدارکات هیأت فعالیت می‌کنند، دعوت کنند. حرف‌ها و دغدغه‌های این عزیزان که در بطن ماجرا درگیر هستند را بشنوند. چند نفر هم داوری کنند و در نهایت نظر کارشناسی بدهند.


وی گفت: امّا متأسفانه الان مسئول فلان نهاد، بدون داشتن ارتباط مستمر با اجزای تشکیل‌دهنده هیأت‌های مذهبی، پشت تریبون می‌رود و فقط توصیه می‌کند. خب این هیچ اثری ندارد. فرهنگ‌سازی با چند همایش و جلسه اتفاق نمی‌افتد. هر سال در آستانه محرم، سازمان‌های مربوطه جلساتی برگزار می‌کنند، کتابچه‌هایی هم تهیه و توزیع می‌شود و خیالشان راحت است که امسال هم پرونده این موضوع بسته شد! برخی رسانه‌ها هم فقط به‌خاطر آغاز محرم و جبر موضوعی وارد این فضا می‌شوند.


این سخنران مذهبی بیان کرد: از سوی دیگر، متأسفانه برخی از افرادی که روی موضوع آسیب‌شناسی تأکید زیادی دارند، خیلی با فضای امروز هیأت‌های مذهبی ما آشنا نیستند. آنها فقط پشت این مفهوم پنهان می‌شوند. طوری از آسیب‌شناسی عزاداری می‌گویند که گویا این جلسات از صدر تا ذیلش ایراد دارد و در حال تبدیل شدن به یک فاجعه انسانی است که باید جلویش گرفته شود! بله، اشکالاتی هست و حتماً هم باید رفع شود، اما بزرگ‌نمایی آن هم فقط در یک برهه زمانی خاص، کار درستی نیست. این موضوع بانیان و فعالان هیأت‌ها را آزار می‌دهد و مردم را هم سردرگم می‌کند.


انتهای پیام/4072/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر