صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۹ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
عضو فراکسیون روحانیت مجلس در گفتگو با آنا:

بعضی مشوق‌های مالیاتی خسارت سنگینی به درآمد کشور می‌زنند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی باید بتوانند به قطب اشتغالزایی برای مردم منطقه تبدیل شوند، اما متاسفانه در برخی موارد با معافیت‌های مالیاتی به‌نوعی ویژه‌خواری را تقویت می‌کنند.
کد خبر : 310740

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی‌لارگانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تأثیر معافیت‌های مالیاتی که به‌عنوان مشوق‌های اقتصادی در نظر گرفته می‌شود بر درآمدهای کشور، اظهار کرد: قانون‌گذار در زمان تصویب قوانین، بعضی معافیت‌ها را لحاظ کرده است، اما بعضی از آن‌ها ایرادهایی دارد.


وی افزود: در بحث منطقه آزاد و ویژه اقتصادی اگر کسی سرمایه‌گذاری کند، مدتی معاف از مالیات است که این امر هم برای عده‌ای رانت ایجاد کرده و خسارت سنگینی به اقتصاد می‌زند؛ همچنین درآمدهای مالیاتی را نیز کاهش می‌دهد.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ما در برنامه‌های توسعه به‌دنبال این هستیم که اتکای به نفت را کم کرده و از طریق درآمدهای غیرنفتی، ثروت را در کشور افزایش دهیم، تصریح کرد: مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی باید بتوانند به قطب اشتغالزایی برای مردم منطقه تبدیل شوند، اما با معافیت‌های مالیاتی به‌نوعی ویژه‌خواری را تقویت می‌کنند.


عضو فراکسیون روحانیت مجلس با اشاره به اینکه همه معافیت‌های مالیاتی به ضرر مردم نیست و بعضی از آنها منفعت مردم را دنبال می‌کنند، گفت: در کمیسیون اقتصادی، مالیات بر ارزش افزوده که لایحه‌ آن به تصویب رسید را به‌گونه‌ای تعریف کردیم که حلقه آخر در روند تولید 9 درصد مالیات را بپردازد.


موسوی‌لارگانی تأکید کرد: حلقه‌های متفاوتی در چرخه تولید محصول تا رسیدن آن به دست مصرف کننده وجود دارد که قیمت تمام شده محصول را افزایش می‌دهد، دولت در لایحه پیشنهادی خود مالیات بر ارزش افزوده را سه درصد پیشنهاد کرده بود که اگر این سه درصد با اجرت ساخت در نظر گرفته شود، مشکلی نخواهد بود و حتی تا 9 درصد هم می‌تواند افزایش یابد. یعنی 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را همراه با اجرت ساخت بگیرند.


وی با بیان اینکه این 9 درصد باید از جیب تولیدکنندگان و صنعت‌گران طلا اخذ شود، گفت: اکنون این اجرت از طلایی اخذ می‌شود که قرار است به دست مصرف کننده برسد که باعث می‌شود همه مالیات از جیب مردم پرداخت شود. در حالی‌که کمیسیون به این نتیجه رسید که اصل طلا که سرمایه مردم و ابزار کار صنعت طلا و جواهر است از مالیات برارزش افزوده معاف و نرخ مالیات آن صفر شود.


عضو فراکسیون روحانیت مجلس، گفت: پیش از این اگر کسی اول صبح قطعه‌ای طلا خریداری می‌کرد و عصر همان روز آن را به هر دلیل می‌فروخت، جدا از سهمی که فروشنده برای خودش سود و اجرت ساخت در نظر گرفته بود، 9 درصد دیگر مالیات بر ارزش افزوده هم با قیمت طلا محاسبه می‌شد و این یعنی طلایی که صبح خریداری شده تا عصر در هر یک میلیون، 90 هزار تومانش از بین می‌رفت. حال فرض کنید این طلا چندین بار تعویض شود، آنگاه اصل پول صاحب طلا از بین خواهد رفت، لذا معافیت مالیات بر ارزش افزوده به نفع مردم خواهد بود.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر