صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۴۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۷
مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد:

تأمین دانش فنی چالش جدی اجرای برنامه افزایش تولید پروپیلن

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی از صدور مجوز ساخت سه طرح جدید پتروشیمی سلمان فارسی، سهند و کوروش با استفاده از خوراک پروپان تولیدی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در ماهشهر خبر داد.
کد خبر : 310625

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی، «علی‌محمد بساق‌زاده» درباره برنامه‌های تکمیل زنجیره خوراک پروپان در صنعت پتروشیمی، گفت: در شرایط فعلی پیشرفت ساخت پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به حدود 90 درصد رسیده است که پیش‌بینی می‌شود از سال آینده تولید گاز و سایر محصولات در این پالایشگاه آغاز شود.
مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه تولید متان پالایشگاه بیدبلند به شبکه سراسری گاز تزریق می‌شود و اتان تولیدی صرف تأمین خوراک پتروشیمی گچساران خواهد شد، تصریح کرد: پروپان و بوتان تولیدی این پالایشگاه گاز هم به بندر ماهشهر منتقل می‌شود.
این عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه تاکنون بر اساس خوراک پروپان پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس سه طرح PDHبا هدف تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن در ماهشهر تعریف شده است، بیان کرد: پتروشیمی سلمان فارسی با ظرفیت 450 هزار تن، پتروشیمی کوروش با ظرفیت 150 هزار تن و پتروشیمی سهند با ظرفیت حدود 500 هزار تن سه طرح پائین‌دستی پالایشگاه بیدبلند هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در مجموع تاکنون مجوزهایی برای ساخت 9 طرح جدید PDHدر صنعت پتروشیمی صادر شده است،خاطرنشان کرد: بیشتر این طرح‌ها در منطقه ویژه پارس هستند؛ زیرا بیشتر خوراک پروپان یا اتان ریکاوری بیشتری در این منطقه موجود است.
گفتنی است، با بهره‌برداری از فازهای جدید پارس جنوبی ظرفیت تولید گاز مایع شامل پروپان و بوتان به حدود 10 میلیون تن در سال رسیده که پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از فاز اول پتروشیمی بوشهر، پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، فاز دوم توسعه پتروشیمی ایلام و ... ظرفیت تولید گاز مایع کشور با افزایش بیشتری همراه شود.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید گاز مایع، یکی از راهکارهای تکمیل زنجیره ارزش پروپان در صنایع پتروشیمی،تبدیل این محصول گازی به پروپیلن و پلی‌پروپیلن بوده و براساس این سیاست کلان در شرایط فعلی دست‌کم مجوزهایی برای اجرای هشت تا 10 طرح تبدیل پروپان به پلی‌پروپیلن صادر شده است.
در حال حاضر ظرفیت تولید پلی‌پروپیلن به عنوان یک محصول کلیدی صنایع تکمیلی پتروشیمی حدود 1.1 میلیون تن در سال است که در صورت بهره‌برداری از تمامی طرح‌های جدید، ظرفیت تولید این محصول استراتژیک با افزایش حدود چهار برابری به 4 میلیون تن در سال می‌رسد.
در این بین، با آغاز تحریم‌های غیر قانونی آمریکا، اجرای طرح‌های تبدیل پروپان به پلی‌پروپیلن با ریسک‌های جدیدی همچون تأمین دانش فنی و لایسنس، تجهیزات و منابع مالی و فاینانس روبه‌رو شده است؛ از سوی دیگر با توجه به اینکه در طول تاریخ 55 ساله صنعت پتروشیمی تاکنون تجربه اجرای حتی یک طرح تبدیل پروپان به پلی‌پروپیلن ایجاد نشده است، عملاً تأمین لایسنس و دانش فنی به چالش جدی بر سر اجرای برنامه افزایش تولید پروپیلن تبدیل شده است.


انتهای پیام/خ


انتهای پیام/

برچسب ها: ساخت ماهشهر
ارسال نظر