صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۸ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
گفتگوی تفصیلی مربی تیم ملی واترپلو با خبرگزاری آنا؛

صعود به المپیک نیاز به حمایت بیشتری دارد/ لازمه رشد واترپلو اردوهای مستمر است

مربی تیم ملی واترپلو گفت: اگر می‌خواهیم به المپیک توکیو صعود کنیم باید حمایت بیشتری شویم و در اردوهای مستمری شرکت کنیم.
کد خبر : 310424

گروه ورزشی خبرگزاری آنا - حمیدرضا نقیبی؛ تیم ملی واترپلو ایران طلسم‌شکنی کرد و موفق شد اولین مدال پس از انقلاب ورزش‌های آبی را در بازی‌های آسیایی به دست آورد. 44 سال پیش بود که در بازی‌های آسیایی تهران، تیم ملی واترپلو به مدال طلا رسید و پس از آن دست ورزشکاران ایران از مدال‌های این رقابت‌ها کوتاه ماند، چرا که در شنا و شیرجه هم مدالی کسب نشد. وحید رضایی که پس از الکساندر چیریچ نفر دوم کادرفنی تیم ملی واترپلو محسوب می‌شود مهمان ما بود تا در خصوص عواملی که ایران را به مدال برنز آسیا رساند و همچنین رقابت‌های انتخابی المپیک توکیو گفتگوی مفصلی را داشته باشد.


طلسم کسب مدال واترپلو در بازی‌های آسیایی شکسته شد. تصور آن را داشتید که ایران بتواند در آسیا مدال بگیرد؟


قبل از اعزام من و الکساندر چیریچ سرمربی تیم واقع‌بینانه و فنی صحبت می‌کردیم، به عنوان مربیان تیم این انتظار را از بچه‌ها داشتیم که بتوانند در جاکارتا مدال برنز را به دست آورند. به یکایک بچه‌ها گفته بودیم که شما توانایی رسیدن به مدال را دارید. حریفان را کاملاً می‌شناختیم و با وجود اینکه تحت فشار قرار داشتیم ولی توانستیم به مدال برسیم. تیمی که با شرط کسب مدال به بازی‌ها اعزام شده بود، موفق شد به وعده‌ای که محسن رضوانی رئیس فدراسیون داد، عمل کند و صاحب مدال بازی‌های آسیایی شود. جالب اینجا بود که پیش از اعزام به ما می‌گفتند شما از تیم دوم و سوم چین هم می‌بازید اما ما تیم اول این کشور را در بازی رده‌بندی شکست دادیم. البته جای نگرانی دارد که مسئولان ورزش کشور به این باور رسیده بودند که ما نمی‌توانیم مدال به دست آوریم ولی ما هدفی که داشتیم را محقق کردیم.


تیم ملی واترپلو در دور مقدماتی فقط به قزاقستان باخت. انتظار این شکست را داشتید؟


در جاکارتا بازی‌ها را با جدیت شروع کردیم، در گام نخست سنگاپور که حریف دست‌وپا‌بسته‌ای نبود را مغلوب کردیم، سپس به مصاف کره‌جنوبی رفتیم که پس از یک دوره غیبت با تیمی آماده به بازی‌ها آمده بود و تمامی حریفانش را اذیت کرد و به نوعی گربه سیاه رقابت‌ها به حساب می‌آمد. این تیم را هم شکست دادیم و در بازی سوم به مصاف قزاقستان رفتیم. قبل از آن بازی خود را آماده کرده بودیم که برنده شویم ولی در دفاع اشتباه‌هایی کردیم که باعث شد دو سه گل بد بخوریم. فاصله ما با قزاقستان در گذشته دو رقمی بود اما در این دوره با اختلاف چهار گل نتیجه را واگذار کردیم، در صورتی که اگر دقت می‌کردیم نهایتاً با اختلاف یک گل بازنده می‌شدیم. برای خود قزاق‌ها خیلی جالب بود که مقابل ما لحظاتی شانس پیروزی را از دست داده بودند و البته انتظار ما این بود که برابر قراق‌ها بازنده شویم.


نمایش تیم ملی برابر عربستان چگونه بود؟


در مرحله ماقبل نیمه‌نهایی مقابل عربستان قرار گرفتیم، ما این اطمینان را داشتیم که توانایی شکست این حریف را داریم ولی عرب‌ها همیشه این انگیزه را دارند که یک مقدار ما را اذیت کنند و جلوی ما را بگیرند. مربی این تیم همانند کشور ما از صربستان بود. بازی از جنبه روانی کمی سخت بود، اگر شکست می‌خوردیم به جمع چهار تیم برتر راه پیدا نمی‌کردیم. با وجود اینکه عرب‌ها خیلی تلاش کردند تا به صورت تحقیرآمیز ما را شکست دهند ولی واترپلوئیست‌های ایران پرقدرت و پرگاز بازی کردند و در پایان برنده شدند.



شکست مقابل ژاپن هم نتیجه‌ای بود که انتظار آن را داشته باشید؟


در دیداری که برنده آن راهی مسابقه فینال می‌شد با ژاپن دیدار کردیم، تیمی که قدرتش فراتر از آسیا بود و بارها عنوان قهرمانی را به دست آورده بود. در این دیدار هم در دو وقت مسابقه دچار اشتباهات بدی شدیم که باعث شد 6 گل اضافه بخوریم و با اختلاف بالایی نتیجه را واگذار کردیم. ما در تایم دوم با ژاپن یک بر یک مساوی کردیم و در تایم سوم سه بر دو بازنده شدیم. اعتمادبه‌نفس بالاتر ژاپنی‌ها باعث شد که ما از حضور در فینال جا بمانیم و به دیدار رده‌بندی با چین برویم.


باخت واترپلو چین به ایران چگونه رقم خورد؟


چین در دیگر دیدار نیمه‌نهایی با اختلاف یک گل به قزاقستان نتیجه را واگذار کرد، تیمی که نتیجه بازی نیمه‌نهایی را خیلی زودتر فراموش کند، شانس بیشتری برای برنده شدن در دیدار رده‌بندی دارد. ما هم باخت به ژاپن را فراموش کرده بودیم و آماده دیدار با چین شدیم. ما به خواسته سرمربی تیم، تمرینات ویژه‌ای را برای دیدار با چین انجام داده بودیم و خود را مهیای برتری برابر این حریف شرق آسیا کرده بودیم. چین پرسابقه‌ترین تیم قاره آسیا به لحاظ کسب مدال طلا در بازی‌های آسیایی به حساب می‌آید، ما هیچ‌گاه موفق به شکست این حریف نشده بودیم، حتی سال 53 که ایران قهرمان واترپلوی آسیا شد با چین به تساوی رسیدیم و به دلیل تفاضل گل بهتر قهرمان شدیم. خوشبختانه بچه‌ها غیرت به خرج دادند و موفق شدیم این حریف قدرتمند را شکست دهیم تا نشان برنز بازی‌های آسیایی بر سینه‌مان بدرخشد.


شانس صعود واترپلوی ایران به المپیک 2020 توکیو چقدر است؟


این مربوط به خود ما است، اگر بخواهیم توسعه‌ای به آن نگاه کنیم باید واترپلو توسعه بهتری داشته باشد ولی این واقعیت را فراموش نکنیم که قزاقستان در کمیته المپیک آسیا و کمیته جهانی المپیک و همچنین فدراسیون جهانی شنا نماینده دارد. از تمام کرسی‌های بسیار قدرتمندی که دارد، استفاده می‌کند تا به بهترین نتیجه برسد. در بازی‌های آسیایی که قهرمان شدند از نفرات کرسی‌دار خود استفاده کردند، ما پیش از بازی‌های آسیایی جاکارتا می‌دانستیم که آنها تصمیم دارند سه بازیکن صرب به تیم ملی‌شان اضافه کنند. آنها با استفاده از قدرتی که در آسیا دارند، میزبانی رقابت‌های انتخابی را کسب کرده‌اند و حالا کار ما کمی دشوار شده است. حرف اصلی من این است واترپلو تازه دارد قدم‌های قوی‌تر را برمی‌دارد، مهم‌ترین هدف ما حفظ جایگاه‌مان در میان چهار تیم برتر آسیا است. جدول بازی‌های آسیایی به طور کامل دچار تغییر شد، همان‌طور که کسی انتظار نداشت ما چین را شکست دهیم و مدال برنز را به‌دست آوریم، کسی هم فکر نمی‌کرد قزاقستان بتواند با شکست ژاپن قهرمان آسیا شود.


برنامه‌ریزی چین برای صعود به المپیک تا چه حد گسترده است؟


چین با برنامه‌ریزی گسترده و سرمایه‌گذاری فراوان 6 ماه مانده به بازی‌های آسیایی شروع به شرکت در اردوها و تورنمنت‌های معتبر جهانی کرد و اگرچه در بازی‌های آسیایی نتوانست مدالی به دست آورد ولی در حال حاضر در لیگ کشور اسپانیا حضور دارد و ماه آینده هم در لیگ یونان به عنوان یک تیم شرکت می‌کند. تمام اردوهای چینی‌ها در اروپا بوده است، به قول یکی از بچه‌ها که به طنز می‌گفت این تیم، تیمِ تور چین است نه تیم ملی چین. حالا ما با چه قوایی باید به مصاف چنین حریفی برویم. خوشبختانه ژاپن به دلیل میزبانی المپیک در رقابت‌های انتخابی حریف ما نیست ولی ما باید پشتوانه بسیار خوبی برای تیم ملی واترپلو ایجاد کنیم تا با قدرت به مصاف تمامی حریفان برویم و حداکثر تلاش خود را برای عبور از قزاقستان و چین انجام دهیم.



وضعیت اعزام تیم جوانان به رقابت‌های قهرمانی آسیا چه شد؟


ماه آینده قرار است تیم جوانان ما برای رقابت‌های قهرمانی آسیا عازم ازبکستان شوند ولی به دلیل تحولاتی که در بازار ارز صورت گرفته و قیمت‌ها تقریباً سه برابر شده است احتمال اعزام این تیم به چنین رقابت‌هایی 50 به 50 شده است. اگر ما در رقابت‌های قهرمانی آسیا، جهان و المپیک حضور پیدا نکنیم عملاً یک نسل را سوزانده‌ایم، پس امیدوارم حمایت‌های کامل صورت پذیرد.


با کسب مدال در بازی‌های آسیایی تا چه اندازه شاهد رشد واترپلو در آینده خواهیم بود؟


وقت آن شده که مسئولین عینک‌هایشان را بشورند، ما مدال گرفتیم و حالا باید بیشتر حمایت شویم. رقابت‌های واترپلو در تلویزیون پخش نمی‌شود به دلیل محدودیت‌هایی که در مقایسه با خیلی ورزش‌ها ندارد. بازی رده‌بندی ما پخش نشد، دیداری که ما در آن پس از 44 سال ایران را به مدال در بازی‌های آسیایی رساندیم. ورزشی که از تلویزیون پخش نشود کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرد اگر این مسابقه پخش می‌شد، شور و شعف مردم چقدر بالاتر می‌رفت؟ وقتی که این مسابقه پخش شود خود مردم از مسئولین می‌خواهند تا استخر در اختیار بچه‌های واترپلو قرار بگیرد. وزارت ورزش استخر زیاد دارد ولی این استخرها در اختیار بخش خصوصی است. اگر در اختیار فدراسیون شنا قرار بگیرد مطمئن باشید درآمدزایی از طریق خود فدراسیون انجام می‌گیرد.


تصور کسب مدال واترپلو در بازی‌های آسیایی هنوز برای عده‌ای غیرقابل‌ باور است؟


پیش از بازی‌های آسیایی 2010 گوانگ‌ژو تیم واترپلو به دلیل اینکه امیدی به کسب مدال نداشت به این رقابت‌ها اعزام نشد، آن زمان به علی پیروزخواه که امروز کاپیتان تیم ملی واترپلو است گفتم روزی می‌آید که ما چین را شکست می‌دهیم. ما زمانی موفق شدیم تیم جوانان چین را شکست دهیم. الان با پخش بازی‌های مهم لیگ واترپلو علاقه‌مندان به این ورزش بیشتر می‌شوند. من اعتقادم این است که پول دولتی نباید تنها صرف ورزشی مثل فوتبال شود، اسپانسر خصوصی کل هزینه‌های فوتبال را بدهد ولی پول دولتی که به فوتبال داده شده چقدر خرج بوکس، شنا، دو و میدانی و دیگر ورزش‌ها شده است.


عدم مدال‌آوری تیم‌های شیرجه و شنا در بازی‌های آسیایی با انتقاداتی همراه شده است؟


جا دارد من دفاعی از شناگران و شیرجه‌روهای تیم ملی هم داشته باشم. این افراد با وجود مشکلات فراوانی که داشتند با همه وجود تلاش کردند تا موفق شوند. امکانات آنها قابل قیاس با هیچ کدام از حریفان‌شان نیست. با هزینه کردن خوب برای بچه‌های شنا و شیرجه دیگر لنگ آن نیستیم که در روز پایانی بازی‌های آسیایی نگران آن باشیم که آیا ازبکستان بوکسورهایش به فینال راه پیدا می‌کنند یا نه؛ اتفاقی که باعث شد ازبک‌ها به راحتی با مدال‌هایی که بوکسورهای‌شان گرفتند جای ایران را در جدول رده‌بندی مدال‌ها بگیرند.


شانس صعود مستقیم واترپلو ایران به المپیک 2020 توکیو چقدر است؟


مسئولیت ما بیشتر شده است ولی اگر با همین شدتی که در سه سال گذشته کار کرده‌ایم جلو برویم، مطمئناً به نتایج خیلی خوبی می‌رسیم. جالب اینکه ما سال گذشته در رقابت‌های لیگ جهانی شرکت نکردیم، درست است که ممکن بود در آنجا نتیجه نگیریم ولی چون ترس آن را داشتیم که کیسه گل حریفان قدرتمند جهانی شویم، در این رقابت‌ها حضور پیدا نکردیم تا وزارت ورزش مجوز حضورمان را در بازی‌های آسیایی صادر کند. اگر ما به نتیجه فکر نکنیم و در تمامی تورنمنت‌ها حضور پیدا کنیم، مطمئن باشید اتفاقات بهتری رخ می‌دهد. همین تیمی چینی که ما با شکست او صاحب مدال برنز بازی‌های آسیایی شدیم، ممکن است در دیدار بعدی ما را شکست دهد. والیبال ما مگر به رتبه‌های چهارم و ششم جهان نرسید و حالا نمی‌تواند آن موفقیت‌ها را تکرار کند، پس لازمه پیشرفت در ورزش برگزاری اردوهای مستمر است. ما باید تلاش بسیار بیشتری کنیم تا بتوانیم طلای بازی‌های آسیایی را به دست آوریم.



گویا برای برخی از واترپلوئیست‌های تیم ملی پیشنهاداتی از اروپا رسیده است؟


برای چند ملی‌پوش از کشورهای یونان و صربستان پیشنهادهایی دریافت کرده‌ایم. امیدوارم که این بازیکنان بتوانند در اروپا حضور پیدا کنند تا علاوه‌برآنکه توانایی‌هایشان را بالاتر ببرند، بتوانند سفیر واترپلوی ایران در جهان شوند. تردیدی نیست وقتی که این واترپلوئیست‌ها مقابل حریفان اروپایی بازی کنند، ضمن آنکه قدرت بازی‌شان بالا می‌رود، باعث مطرح شدن نام ایران در جهان می‌شوند و آن‌وقت دنیا بیش‌ از گذشته روی قدرت واترپلوی ایران حساب باز می‌کند. امیدوارم شرایطی مهیا شود که آنها بتوانند برای ایران افتخارآفرینی کنند و در تیم‌های کشورهای صربستان و یونان حضور داشته باشند.


حمایت کافی از ملی‌پوشان واترپلو برای صعود به المپیک می‌شود؟


اینکه ما بخواهیم راهی المپیک شویم نیاز به پشتوانه بسیار بیشتری دارد، نفرات تیم ملی در سه سال گذشته از درس و دانشگاه خود تقریباً‌ زدند و به صورت تَق‌ولَق مدارج تحصیلی را طی کردند تا بتوانند شبانه‌روزی در خدمت تیم ملی واترپلو باشند. این بچه‌ها باید بیشتر مورد حمایت مالی قرار بگیرند تا انگیزه‌شان کم نشود. بالأخره درآمد مالی بخش مهمی از زندگی هر انسان را تشکیل می‌دهد و یک ورزشکار هم در سال باید حقوقی دریافت کند که با آن بتواند زندگی‌اش را بگذراند. ما اگر تصمیم داشته باشیم به المپیک برویم باید تلاش‌مان را سه برابر کنیم تا بتوانیم به المپیک راه پیدا کنیم.


مشکل کمبود بازی‌های واترپلوئیست‌ها را چگونه حل می‌کنید؟


واترپلوئیست‌های ایران در طول سال به اندازه حریفان قدرتمند خود مسابقه نمی‌دهند، یک واترپلوئیست حرفه‌ای در سال بیش‌از 80 مسابقه انجام می‌دهد ولی در ایران ما نهایتاً 30 مسابقه انجام می‌دهیم. خب وقتی تعداد مسابقه‌ای که بچه‌های ما انجام می‌دهند کمتر از حریفان باشد نباید انتظار این را داشته باشیم که بتوانیم در میان 12 تیم اول دنیا قرار بگیریم. راه پیشرفت واترپلو تأمین بودجه این ورزش است و نمی‌توان بدون هزینه کردن کاری انجام داد. ما اگر در بازی‌های انتخابی پایین‌تر از قزاقستان قرار بگیریم باید در زیرگروه با تیم‌های بزرگی چون آمریکا، اسپانیا، هلند، ایتالیا، کرواسی و مونته‌نگرو مسابقه دهیم که قطعاً توان غلبه بر چنین حریفان آماده‌ای را نداریم. پس باید همه زورمان را بزنیم تا از سد قزاقستان بگذریم و مجوز حضور در المپیک را کسب کنیم.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر