صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور:

ارتباط تنگاتنگی بین بخش خصوصی و صنعت با دانشگاه‌ها وجود ندارد

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: متأسفانه هنوز ارتباط تنگاتنگی بین بخش خصوصی و صنعت با دانشگاه‌ها وجود ندارد.
کد خبر : 309900

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید احمدی صبح امروز در نشست هم‌اندیشی با خبرگان و اصحاب رسانه در خصوص راهکارهای ترویج دستاوردهای دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور در جامعه، گفت: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان کانون فکری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مسئولیت پژوهش و تدوین برنامه و حوزه‌های کلان علم و فناوری و نوآوری را بر عهده دارد.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: مشابه این مرکز در کشورهایی نظیر کره، ژاپن و کشورهای اروپایی وجود دارد که کنار دستگاه اجرایی علم و فناوری، دستگاه فکری دارند.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه گفت: این مرکز پیش از انقلاب تحت قالب مرکز برنامه‌ریزی علمی فعالیت می‌کرد که در سال 48 ایجاد شد. پس از انقلاب در شورای انقلاب توسط دکتر حبیبی ایجاد مرکز تحقیقات علمی کشور مطرح و پس از آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم به تصویب رسید. در ابتدا نام این نهاد مرکز تحقیقات علمی بوده که بعدها به نام مرکز تحقیقات سیاست علمی تغییر پیدا کرد.


وی افزود: دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در کشور به عنوان مراکز علمی و آموزش عالی توانمندی‌های زیادی دارند و ما در سال‌های گذشته توانسته‌ایم در حوزه‌های هسته‌ای، دفاعی و صنعتی این ظرفیت‌های عظیم را نمایش دهیم. این مسئله نشان می‌دهد که همه اجزای علمی و پژوهشی که در دنیا وجود دارد نظیر پارک‌ها، مراکز رشد و تحقیقات فناوری در کشور ما وجود دارد اما در لایه‌های مدیریتی کلان مانند مجلس و در لایه‌های مدیریتی پایین‌تر و پس از آن در طبقات عامه مردم هنوز شاهد عدم اتصال و گسیختگی هستیم.


احمدی در ادامه گفت:‌ در بخش خصوصی هنوز ارتباط تنگاتنگ بین این بخش با دانشگاه‌ها وجود ندارد و این فاصله هنوز زیاد است و حتی وقتی از مردم می‌پرسیم که دانشگاه چه فعالیتی می‌تواند انجام دهد به طور معمول جواب روشن و دقیقی دریافت نمی‌کنیم.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تأکید کرد: درهای باز دانشگاه‌ها به سمت مردم یکی از فعالیت‌هایی است که باید انجام شود. در دانشگاه کیوتوی ژاپن تمام نرده‌ها و حفاظ‌ها برداشته شده تا فاصله‌ای بین مردم و دانشگاه وجود نداشته باشد ولی همین امر باعث می‌شود تا مردم احساس کنند هیچ دیواری بین خواص و عوام وجود ندارد.


وی در ادامه گفت: متأسفانه کشور ما هنوز در این فاز قرار گرفته و جرأت نداریم دیوارهای دانشگاه‌ها را برداریم. منظور از برداشتن دیوار دانشگاه این است که مردم عادی هم بتوانند در فعالیت‌های دانشگاه با آن مشارکت کنند.


اکرم قدیمی رئیس انجمن ترویج علم در ایران در ادامه این نشست گفت:‌ روز درهای باز در بیشتر دانشگاه‌های بزرگ در کشور برگزار می‌شود اما این کار در جهان در هفته ترویج علم انجام می‌شود در صورتی که در کشور ما هر دانشگاهی به انتخاب خود یک روز را برای معرفی دانشگاه انتخاب می‌کند.


وی افزود: همچنین سامانه شبکه علم و فناوری که به اختصار شعف نام دارد، برای بازدید مجازی از پارک‌های علم و فناوری طراحی شده اما حتی دانشگاه‌ها از وجود این سامانه اطلاع ندارند.


قدیمی در پایان خاطرنشان کرد: مدیران ارشد جامعه، عموم مردم و سیاست‌گذاران مخاطبان ما هستند که باید برای ترویج دستاوردهای دانشگاهی از کمک نخبگان علمی و اصحاب رسانه استفاده کنیم.


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر