پنلهای خورشیدی چگونه باعث بارش در بیابانها میشوند؟
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از پاپیولر ماشین، تأسیسات مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر مانند توربینهای بادی و مزارع خورشیدی معمولاً مانع از ایجاد تغییر اقلیم در محیط میشوند؛ اما تحقیقات جدید نشان میدهد که برعکس تغییرات محیطی را ایجاد میکنند. البته این تغییرات مثبت هستند و حتی موجب بارش باران میشوند.
بر اساس این گزارش، احداث مزارع بادی و خورشیدی در بیابان بزرگ آفریقا میتواند موجب افزایش بارش و رشد گیاهان شود.
دولتها و نهادهای تأمینکننده انرژی در سرتاسر جهان به سمت تولید انرژی از نور خورشید و باد پیش میروند و قصد دارند این انرژیهای تجدیدپذیر را جایگزین سوختهای فسیلی کنند. اما گروهی از محققان این سؤال را مطرح کردند که این منابع انرژی جدید که روز به روز تعداد آنها افزایش مییابد، خود چه تأثیری روی محیط خواهند داشت. به عقیده آنها، حتماً پر کردن آسمان با تیغههای توربین و پوشاندن زمین با پنلهای خورشیدی تغییری روی اقلیم و آبوهوای منطقه خواهند داشت.
محققان از این سؤال ایده گرفتند و بیابان بزرگ آفریقا را برای آزمایش زیر نظر گرفتند؛ زیرا این بیابان در گذشته مقر نیروگاههای بزرگ انرژیهای تجدیدپذیر بود. برای این کار، تأثیرات پنلهای خورشیدی که 79 تراوات و توربینهای بادی را که سه تراوات برق در این بیابان تولید میکنند، شبیهسازی کردند.
آنها دریافتند که با پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی کافی، جو در اطراف تأسیسات گرم خواهد شد؛ هم در کنار توربینهای بادی که هوای اطراف را وادار به حرکت میکنند و هم در پنلهای خورشیدی که نور خورشید بیشتری را جذب میکنند. این افزایش دمای زمین، به لطف توربینها با باد سرعت پایین ترکیب میشوند و شرایطی را ایجاد میکنند که موجب افزایش بارندگی میشود.
این شبیهسازیها نشان میدهد که افزایش بارندگی در این بیابان، باعث افزایش بارندگی سالانه تا 20 اینچ میشود که این امر با تغییرات عمدهای در محیط زیست همراه خواهد بود.
انتهای پیام/4056/
انتهای پیام/