مدیریت در استقلال و پرسپولیس ایراد ساختاری دارد/ چه کسی گفته حضور بازنشستگان در فدراسیونها فایدهای ندارد؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، باشگاههای استقلال و پرسپولیس در حال حاضر در وضعیت خوبی به سر نمیبرند، این دو باشگاه درگیر شکایت طلبکاران هستند و از سوی دیگر خطر کسر امتیاز، پرسپولیس را تهدید میکند و در صورتی که طلب طلبکاران پرداخت نشود، ممکن است سرخهای پایتخت با دردسر مواجه شوند.
از طرفی صحبت از تحقیق و تفحص از باشگاههای استقلال و پرسپولیس در مجلس مطرح شده است و اینکه این موضوع تا چه اندازه میتواند روی کارایی سرخابیها تأثیر داشته باشد بحث دیگری است.
برای پیگیری این موضوعات و همچنین عملکرد مدیران ورزشی و وزارت ورزش و جوانان به سراغ مصطفی هاشمیطبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی رفتیم تا نظرش را در این خصوص جویا شویم.
گفتگوی خبرنگار ما با هاشمیطبا در پی میآید:
ابتدا از بازیهای آسیایی جاکارتا شروع کنیم. عملکرد ورزشکاران را در این بازیها چگونه ارزیابی میکنید؟
به هر حال عملکرد ورزشکاران در حد انتظار بود اما رشتههایی مثل دوچرخهسواری در این بازیها ضعیف ظاهر شدند، چون با امکانات موجود نتایج دور از انتظار نبود.
به باشگاههای استقلال و پرسپولیس برسیم. انتقادات زیادی از نحوه مدیریت در این دو باشگاه طی ماههای گذشته شده است، از جمله عملکرد رضا افتخاری و علیاکبر طاهری در استقلال و پرسپولیس، موضوع بعد به بحث خصوصیسازی این دو باشگاه برمیگردد که چند سال است که شعار خصوصیسازی سرخابیها مطرح میشود، اما به هر دلیلی این موضوع عملی نشده است، نظرتان در این خصوص چیست؟
در دوره مدیریت من، باشگاه پرسپولیس در اختیار سازمان تربیت بدنی نبود و مالکیت چندگانه داشت، اما بعداً دولتی شد و در اختیار ما قرار گرفت و باشگاه استقلال نیز در اختیار ما بود اما بحث خصوصیسازی در آن مطرح نبود.
هیأت دولت تصویب کرده که این دو باشگاه چون مؤسسه فرهنگی هستند، بنابراین به بخش خصوصی واگذار نمیشوند.
بحث بعدی در مورد مدیریت این دو باشگاه است، وزیر ورزش مدیران عامل این دو باشگاه را پیش از هیأت مدیره انتخاب میکند، در حالی که این سلسله مراتب غلط است و ابتدا باید هیأت مدیره انتخاب شده و سپس مدیرعامل توسط هیأت مدیره روی کار بیاید.
بحث بعدی در مورد مدیریت در این دو باشگاه است. متأسفانه مدیران عاملی که طی سالهای گذشته در این دو باشگاه فعالیت کردند، تخصصی در حوزه مدیریت نداشتند، به طور مثال محمد رویانیان فرمانده پلیس به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب شد و یا رضا افتخاری مدیرعامل سابق استقلال که سابقه مدیریت آنچنانی نداشت. به هر حال سوابق در کشور ما حرف اول را میزند و عدم آشنایی با اصول مدیریتی به خصوص در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مشکلات سرخابیها را بیش از پیش میکند.
نکته بعدی اینکه این دو باشگاه دارای بخش حقوقی قوی نیستند، این را در شکایت بازیکنان سابق استقلال و پرسپولیس به خصوص بازیکنان خارجی مشاهده میکنید، در صورتی که اگر این دو باشگاه دارای تشکیلات حقوقی قوی بودند این اتفاقات به راحتی رخ نمیداد، بنابراین افرادی که از بدنه ورزش هستند باید برای مدیرعاملی این دو باشگاه انتخاب شوند.
در مجلس شورای اسلامی کمیتهای به نام کمیته «تحقیق و تفحص از باشگاههای استقلال و پرسپولیس» تشکیل شده است تا چه اندازه فکر میکنید عملکرد این کمیته به نتیجه برسد؟
تحقیق و تفحص از این باشگاهها زیاد بوده و بدون هیچ نتیجهای به سرانجام رسیده است. وقتی سلسلهمراتب در این دو باشگاه رعایت نمیشود تحقیق و تفحص نیز تأثیری نخواهد داشت. دیوان محاسبات در این زمینه نقش نظارتی و هدایتی دارد، اما امیدی برای به سرانجام رسیدن این موضوع ندارم.
عملکرد وزارت ورزش را در دولت فعلی چگونه ارزیابی میکنید، همانطور که میدانید یکی از وظایف این وزارتخانه توجه به مشکلات جوانان و کار روی این حوزه از جمله اشتغال و ازدواج آنها است، آیا وزارت ورزش توانسته در این حوزه موفقیتی کسب کند؟
اینکه حوزه جوانان به زیرمجموعه وزارت وزارت ورزش وارد شد اشتباه بود، بیشتر فعالیت وزارت ورزش و جوانان در حوزه ورزشی فعال است و در حوزه جوانان عملکرد این وزارتخانه مثبت نیست، به طوری که بیش از 95 درصد وقت این وزارتخانه صرف امور ورزشی میشود و دیگر فراغتی باقی نمیماند که در حوزه جوانان کاری صورت بگیرد. در زمان تصدی سازمان وقت تربیت بدنی بخشهای آموزش مربیان، پایگاههای قهرمانی و استعدادیابی و ... را جزء برنامههایم داشتم، اما بعد از من این برنامهها به هم خورد، در حالی که با اجرای صحیح این برنامهها تحول اساسی در حوزه جوانان اتفاق میافتاد.
بحث بعدی به حضور بازنشستگان در فدراسیونهای ورزشی برمیگردد، در فدراسیون بوکس حسین ثوری جوان جای احمد ناطق نوری را گرفت که چندین سال بر مسند این فدراسیون تکیه زد که انتقاداتی نیز به عملکرد ثوری شده است، به طور کلی آیا شما با حضور جوانان در فدراسیونهای ورزشی موافق هستید؟
همانطور که اشاره کردید ریاست فدراسیون بوکس را یک جوان برعهده دارد که مورد انتقاد واقع شده است، اینکه جوانی در رأس یک فدراسیون ورزشی قرار بگیرد دلیل بر عملکرد موفق او در آینده نیست، معتقدم که حضور بازنشستهها در فدراسیونهای ورزشی هیچ ایرادی ندارد، بلکه میشود از تجارب آنها در هدایت فدراسیونها نهایت بهره را برد.
انتهای پیام/ب/
انتهای پیام/