صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۰ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۷

۱۱ ماجرای جالب و عجیب ورزشکاران ایرانی در جاکارتا

بازی‌های آسیایی جاکارتا برای کاروان ایران بسیار متفاوت از از دوره‌های قبلی بوده است، از بس که در این دوره با اتفاقات و ماجراهای عجیب و جالب و بعضاً خنده‌دار برای کاروان کشورمان روبه‌رو بوده‌ایم.
کد خبر : 308181

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بازی‌های آسیایی جاکارتا برای کاروان ایران بسیار متفاوت از از دوره‌های قبلی بوده است، از بس که در این دوره با اتفاقات و ماجراهای عجیب و جالب و بعضاً خنده‌دار از جانب ورزشکاران، مربی‌ها و فدراسیون‌های ورزشی کشورمان روبه‌رو بوده‌ایم. تا این لحظه که در روز‌های پایانی بازی‌ها هستیم، یازده اتفاق جالب از جانب کاروان ایران این بازی‌ها را تحت تأثیر قرار داده که در ادامه آن‌ها را مرور می‌کنیم.


1) آخرین بار که سوارکاران ایرانی در بازی‌های آسیایی شرکت کردند مسابقات دوحه 2006 بود. آن زمان به نتیجه دندانگیری هم نرسیدیم. در پرش تیمی به مقام دهم رسیدیم و در انفرادی هم فقط رتبه‌های دو رقمی به ما افتاد. امسال اما بار دیگر سوارکاران ایرانی راهی بازی‌های آسیایی شدند. نکته غم‌انگیز اینکه نتایج نمایندگان ایران فاجعه‌بار‌تر از قبل بود.


در دوحه بدترین رتبه‌ای که در بخش پرش انفرادی کسب کردیم 44 بود ولی این بار یکی از ورزشکاران ما با کسب رتبه 55 با مسابقات خداحافظی کرد. در مجموع تیمی هم با کسب رتبه یازدهم از مسابقات بیرون آمدیم. حالا این رتبه شاهکار چطور کسب شد؟ مگر کلاً چند شرکت کننده بودند که نماینده ایران پنجاه‌و‌پنجم شده؟


در بخش پرش انفرادی از 17 کشور 4 نماینده حضور داشته که می‌شود 68 سوارکار. یعنی قهرمان سوارکاری ایران، در آسیا از آخر چهاردهم شده. یک روز قبل‌تر هم آریا روانبخش در همین رشته به کسب رتبه 63 نایل شده بود.


2) یکی از اتفاقات عجیب این دوره بازی‌های آسیایی باخت نماینده کوراش ایران در وزن 90+ کیلوگرم به حریفی از افغانستان بود. خب این رشته چندان برای ما شناخته شده نیست اما همین قدر می‌دانیم که کشورهای آسیای میانه مثل قرقیزستان، قزافستان، ازبکستان و حتی تاجیکستان ممکن است حرف‌هایی برای گفتن مقابل ما داشته باشند اما اینکه در مرحله یک شانزدهم نهایی محمدعلی ذاکری از ایران به حریف افغانستانی ببازد اتفاقی نبود که انتظارش را می‌کشیدیم.


3) کیانوش رستمی نماینده ایران در رشته وزنه‌برداری برخلاف انتظارها نتوانست مدالی کسب کند. با توجه به مدال طلای المپیک ریو انتظارات از او بالا بود و حذف شدن او خیلی‌ها را غافلگیر کرد. اینکه او ترجیح می‌دهد بدون مربی تمرین کند و فدراسیون وزنه‌برداری هم با این مسأله کنار آمده، باعث شد طی روزهای اخیر بعضی رسانه‌ها طعنه‌های تندی هم به او بزنند. به خصوص که او قبل از شروع مسابقات در یک پست اینستاگرامی گفته بود در این مسابقات یک سورپرایز برای‌تان دارم. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که با توجه به حذف دسته 85 کیلو کیانوش رستمی مجبور شد در دسته 96 کیلو مسابقه بدهد و برنامه‌ریزی‌اش کلاً برای المپیک 2020 بود.


4) ماجرای تیم امید را هم که خودتان در جریان هستید چطور تراژدی به کمدی رسید. ما تعمداً دو بر صفر به میانمار باختیم که به کره‌جنوبی نخوریم. از آن طرف عربستان و کره‌شمالی از ما زرنگ‌تر بودند و در نهایت ما به کره خوردیم و حذف شدیم. در عوض کره‌شمالی و عربستان هر دو حریفان شان را بردند و صعود کردند.


5) جوجیتسو کاران ایران در جاکارتا تاریخ ساز شدند. حتی یک نفر هم از ایران به مرحله یک هشتم نهایی نرسید. دو نتیجه خارق‌العاده هم در وزن 77 و 62 کیلوگرم ثبت کردیم. محمد منصوری و احمد عیدی به حریفانشان 100 هیچ باختند.


6) تیراندازی هم از آن رشته‌های مدال‌آور برای کشورهای دیگر است که ما معمولاً دست خالی از آن به خانه بر می‌گردیم. در همین مسابقات جاکارتا 19 ورزشکار در این رشته اعزام کردیم که خروجی‌اش فقط یک مدال برنز بود. از بین نتایج کسب شده بد نیست ماده اسکیت را مثال بزنیم که دو ورزشکار ما در رده‌های 21 و 27 قرار گرفتند. حالا تعداد کل شرکت کننده‌ها چند نفر بوده؟ 30 نفر در شنا هم وضعیت مشابهی داشتیم و اکثرا به رتبه‌های 20 به بعد بین سی‌و‌اندی شرکت‌کننده رسیدیم. مشخص نیست روند آماده‌سازی این شناگران چگونه است؟ تمرین درست حسابی ندارند؟ کمبود استخر دارند؟ زیاد تلاش نمی‌کنند؟ خسته هستند؟ آخر این چه رتبه‌هایی است که شناگران ما به دست آورده‌اند. خداییش خجالت بار است. خداییش!


7) یکی از ورزشکاران ایران در رشته پنجاک سیلات بدون کسب حتی یک امتیاز مدال آورد. به نظر شما این داستان واقعی است؟ بله. هیچ تردستی‌ای هم در کار نیست. قصه خانم کربلایی اینطوری بود که حریف مرحله یک چهارم نهایی اش انصراف داد. در مرحله نهایی نماینده ایران پنج بر صفر به نماینده ویتنام باخت و بی دردسر به مدال برنز رسید. این پنجاک سیلات همان رشته‌ای است که امسال به بازی‌های آسیایی اضافه شده و اندونزیایی‌ها با درو کردن مدال‌های آن در جدول کلی مدال‌ها از ما جلو زدند. سهم ما هم یک برنز بود. دست‌شان درد نکند.


8) اتفاقی که برای زهرا نعمتی افتاد کام همه مردم را تلخ کرد. مسئولان تیم ایران به گمان اینکه وقت استراحت است ورزشکار ما را از زمین مسابقه خارج کردند غافل از اینکه بازی‌ها در حال برگزاری بود. اول گفتند زهرا نعمتی را برده بودند ناهار اما بعد مربی کردای او مسئولیت این اتفاق را برعهده گرفت و گفت زهرا نعمتی به دلیل اینکه سرویس بهداشتی بوده مسابقه را | از دست داده. خلاصه به همین راحتی یک مدال ایران از دست رفت.


9) حمیده عباسعلی که در اینچئون مدال طلا گرفته بود چه شد که اینجا به حریف ژاپنی 7 هیچ باخت و به یک برنز اکتفا کرد؟ گفته شد که او از ناحیه کتف مصدوم بوده. نکته عجیب اما در نحوه مصدومیتش است. آنطور که پوریا تابان مجری برنامه ورزش از نگاه دو نقل کرده فدراسیون یک هفته قبل از شروع بازی‌ها مسعود رهنما را به کادر فنی تیم کاراته بانوان اضافه کرده. او هم 4 کاراته کا از بیرون دعوت کرده به اردوی تیم ملی و در همین تمرینات یک ضربه غیرکنترلی کار دست حمیده عباسعلی داده است.


10) محمد جعفر مرادی رکورددار ماراتن ایران با یک تصمیم عجیب به بازی‌های آسیایی اعزام نشد. فدراسیون دو و میدانی رکورد ورودی به بازی‌های آسیایی را 2:14 تعیین کرده بود و چون جعفر مرادی رکوردی بهتر از 2:17 را ثبت نکرد به مسابقات اعزام نشد. نکته بامزه اما اینجاست که رکورد نفر اول و برنده مدال طلا در این بازی 2:18:22 درآمد. یعنی فارغ از شرایط جوی و جغرافیایی متفاوت، اگر جعفر مرادی همان رکورد 2:17 را در جاکارتا تکرار می‌کرد عین آب خوردن برای مان طلا می‌گرفت!


11) مسابقات کوراش برای تیم ایران در حالی به اتمام رسید که در یکی از این مسابقات محمد ملک محمدی کوراش کار وزن منهای ۹۰ کیلوگرم ایران مقابل حریف افغانستانی شکست خورد. باخت نماینده ایران در این مسابقه بسیار عجیب بود و اعتراض و گریه ورزشکار ایران را در پی داشت. ملک محمدی که باخت را باور نداشت دقایقی روی تاتامی نشست و سپس با گریه تاتامی را ترک کرد و راهی رختکن شد. او اما در راه رختکن به خاطر شدت ناراحتی دست به کارهایی زد که آسیب دیدگی اش را در پی داشت. او سرش را به در و دیوارکوبید و برای همین دقایقی در اتاق پزشکی تحت نظر قرار گرفت.


منبع: روزنامه هفت صبح


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر