صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۷

فناوری‌ها برای مقابله با تغییر اقلیم راهکار ارائه می‌دهند

گرم شدن زمین و تغییر اقلیم بزرگ‌ترین چالش بشر امروزی است و جوامع بشری به دنبال راهکارهایی برای رفع آن هستند. در این راستا، موج جدیدی از نوآوری‌های فناورانه ظهور می‌کنند که درک ما را از چالش‌های زیست محیطی را عمیق‌تر کرده و روش‌های جدیدی برای مقابله با آنها ارائه می‌دهند.
کد خبر : 308118

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از وب‌سایت نشست جهانی اقتصاد، یکی از رویکردهای امروزی برای مقابله با گرم شدن زمین، اندازه‌گیری و کاهش انتشار متان در جهان است که یک گاز گلخانه‌ای بسیار قدرتمند به شمار می‌آید و گرمایی که تولید می‌کند 80 برابر گرمای حاصل از دی‌اکسید کربن است. متان دست‌ساخته بشر مسئول یک سوم گرم شدن زمین است که این سال‌ها گرمای آن را به‌خوبی حس می‌کنیم.


اما دانشمندان به این مسئله به عنوان فرصتی عظیم نگاه می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین منابع متان، صنعت نفت و گاز است. گاز طبیعی بیشترین میزان متان را تولید می‌کند و در نتیجه می‌توان نتیجه گرفت که کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای صنعتی، سریع‌ترین و ارزان‌ترین روش برای کاهش سرعت گرم شدن زمین است و این در حالی است که ما همچنان به‌سختی تلاش می‌کنیم تا بتوانیم مصرف سوخت‌های کربنی یا فسیلی را در سیستم انرژی‌مان کاهش دهیم.


اطلاعات مشکلات را فاش می‌کنند


پنج سال پیش، صندوق دفاع از محیط زیست (EDF) برای اندازه‌گیری انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از صنعت نفت و گاز آمریکا اقدام به انجام تحقیقات علمی بی‌سابقه‌ای کرد و از بیش از 140 محقق از 40 مؤسسه و شرکت‌های نفت و گازی که مشاوره‌های فنی ارائه می‌دهند، دعوت به همکاری کرد.


محققان از روش جالبی برای اندازه‌گیری میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای استفاده کردند. آنها حسگرهایی را روی پهپادها، هواپیماها و خودروهای استریت ویوی گوگل (دید خیابانی) نصب کردند تا در مسیرهای طولانی‌ای که می‌روند، میزان گازهای گلخانه‌ای را در جاهایی مثل شیرهای گاز و لوله‌های زیر زمینی محلی اندازه بگیرند.


یک مقاله که در این فصل منتشر شده است، می‌گوید که صنعت نفت و گاز آمریکا سالانه 13 میلیون تن گاز متان تولید می‌کند که این میزان 60 درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های آژانس حفاظت محیط زیست است. اما نکته اینجاست که میزان انتشار این گازها را می‌توان از طریق تعمیر و نگهداری ساده تجهیزات کاهش داد.


اطلاعات مربوط به پروژه صندوق دفاع از محیط زیست توانست رهبران صنعت و سیاستگذاران این حوزه را متقاعد کند که چالش گاز متان را جدی‌تر بگیرند. این یافته‌ها موجب شکل‌گیری مقررات جدیدی در ایالت‌هایی چون کلرادو، وایومینگ، کالیفرنیا و پنسیلوانیا و سیاست‌های ملی در زمینه کاهش تولید نفت و گاز شد.


ایجاد یک هدف جهانی


آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) معتقد است که میزان انتشار گاز متان از گاز و نفت حدود 75 میلیون تن است که این میزان گاز می‌تواند دو برابر برق آفریقا را تأمین کند. آژانس بین‌المللی انرژی برآورد می‌کند که صنایع می‌توانند با کمک فناوری‌‌های موجود، انتشار گاز متان را تا 75 درصد کاهش دهند.


صندوق حمایت از محیط زیست، خواهان کاهش 45 درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان تا سال 2025 شده است و قرار است که سالانه یک سوم از مصرف زغال سنگ در جهان کاهش یابد. به لطف رشد دیجیتال و فناوری می‌توان به این هدف رسید. برای مثال، حسگرهای قابل اعتماد و ارزان‌قیمت، نظارت از راه دور و اینترنت اشیا در بستر میدان‌های نفتی می‌توانند به شرکت‌های فعال در حوزه انرژی کمک کنند تا گازهای خروجی خود را کاهش دهند.


صندوق حمایت از محیط زیست برای کمک به تحقق این چشم‌انداز، با شرکت‌های نفتی شل و اکوینر کار می‌کند تا تکنولوژی‌های نظارت مداوم را آزمایش کند که توسط کارآفرینانی که در چالش مانیتورینگ تلفن همراه شرکت داشتند، طراحی شده‌اند. این صندوق همچنین با دانشگاه استنفورد و اگزوموبیل همکاری می‌کند تا فناوری‌های آشکارساز تلفن همراه را با استفاده از هواپیماها و هواپیماهای بدون سرنشین بررسی کنند.


اینها باعث شد که شرکت‌ها به صورت خودکار به سمت این هدف پیش بروند. در ماه آوریل گذشته، شرکت نفت و گاز بریتانیا نخستین هدف خود را برای کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای اعلام کرد. ماه گذشته نیز اگزوموبیل متعهد شد که میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهد. شل، نفت قطر و سایر تولیدکنندگان همچنین متعهد به کاهش میزان انتشار متان در سراسر زنجیره تامین گاز شدند.


رفتن به فضا


امروزه محققان از فناوری‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بهره می‌برند. به‌تازگی یک ماهواره با نام متان‌ست طراحی شده است که قرار است در سال 2021 به فضا پرتاب شود و قار راست به صورت مستمر میزان انتشار گاز متان را اندازه‌گیری کند و نقشه‌های مربوط به آن را به زمین مخابره کند تا محققان با دقت بیشتری در مورد میزان انتشار گاز متان در هر نقطه از کره زمین اطلاع داشته باشند. متان‌ست امکان دیدن انتشار گاز متان در مکان‌هایی را ممکن خواهد کرد که تاکنون میسر نبود.


جالب است بدانید که داده‌های متان‌ست به صورت رایگان برای همه در دسترس خواهد بود. این داده‌ها به کشورها، شرکت‌ها و شهروندان کمک می‌کند تا بهتر مشکلات را شناسایی کنند، اثرات کاهش گازهای گلخانه‌ای را درک کنند و پیشرفت کشورها و شرکت‌ها را در این زمینه در طول زمان اندازه‌گیری کنند. ماهواره متان‌ست تنها یکی از ابزارهای متعددی است که برای نظارت بر متان به فضا فرستاده شده‌اند. به طور مثال، آژانس فضایی اروپا ماهواره تروپومی خود را در سال 2017 به منظور همین هدف به فضا پرتاب کرد. به غیر از این، شرکت خصوصی GHGSAT نیز یک ماهواره به مدار زمین فرستاده است و امسال نیز دومین ماهواره خود را برای این منظور خواهد فرستاد.


متان‌ست


حسگرها در همه جا


صندوق حمایت از محیط زیست به‌تازگی در حال توسعه فناوری‌های حسگر پیشرفته است تا با کمک آنها محیطی سالم درست کند. از میان این حسگرها می‌توان به خودروهای گوگل اشاره کرد که نقشه آلودگی‌های هوا ارائه می‌دهند و همچنین دستبندهای هوشمندی که مواد شیمیایی‌ را که هر روز در معرض آنها قرار می‌گیریم، ردیابی می‌کند.


سنسورها می‌توانند به کشاورزان کمک کنند تا مقدار مواد شیمیایی را در زمین‌‌های خود کاهش دهند، و قایق‌های هوشمند می‌توانند ماهیگیران را به طور مؤثر مدیریت کنند تا ماهی بیشتری بگیرند و سود خود را از دریا افزایش دهند.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر