صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۷

مزایای خواب خوب و تأثیر آن بر سلامت و شادابی پوست

وقتی در خواب هستیم سلول‌های پوست در حالت بازسازی قرار می‌گیرند که این اتفاق جادویی در میانه‌ ساعات ۱۱ تا ۱۲ شب رخ می‌دهد.
کد خبر : 306328

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، زیبای خفته تنها یک قصه قدیمی نیست و حقیقتاً میان خواب و زیبایی ما ارتباط وجود دارد. ضرورت خواب برای حفظ سلامت بدن امری بدیهی است و این مسأله در مورد سلامت پوست هم صدق می‌کند. شب‌ها گرچه ما به خواب می‌رویم اما پوست ما در تکاپو و تغییر است. اما می‌خواهیم ببینیم وقتی در خواب هستیم چه اتفاقی برای پوست ما می‌افتد و تأثیر خواب بر پوست ما چیست.


۱- سلول‌های پوست بازسازی می‌شوند


وقتی در خواب هستیم سلول‌های پوست در حالت بازسازی قرار می‌گیرند. تحقیقات متعددی نشان می‌دهد این اتفاق جادویی در میانه ی ساعات ۱۱ تا ۱۲ شب رخ می‌دهد. در این ساعات، چه در خواب باشید چه بیدار، کار تقسیم سلولی که باعث بازسازی و ترمیم پوست می‌شود به اوج می‌رسد. نیاز سلول‌های پوست به مواد مغذی در این زمان به بیشترین حد می‌رسد و خواص ضد پیری سلول‌ها بیشترین تأثیرگذاری را دارد.


۲- پوست بعضی محصولات بهداشتی را بیشتر جذب می‌کند


در زمان بازسازی سلول‌های پوست، می‌توانید بیشترین بهره را از تأثیرات ضد پیری محصولات بهداشتی ببرید چون عناصر این محصولات همان مواد سازنده‌ای هستند که سلول‌های پوست برای وظیفه سنگین خود به آن‌ها نیاز دارند. موادی مانند رتینول و گلیکولیک اسید را حتماً شب‌ها استفاده کنید. دلیل دیگر این مسأله آن است که نور خورشید می‌تواند عناصر فعال رتینول را تجزیه کند و در نتیجه باعث تحریک پوست و افزایش آسیب‌پذیری آن در برابر نور خورشید می‌شود. برای به حداقل رساندن خطر این مسأله، شب‌ها محصولات بهداشتی حاوی رتینول و گلیکولیک را نه باهم، بلکه به صورت یکی در میان استفاده کنید و صبح‌ها همیشه کرم ضدآفتاب بزنید.


۳- پوست رطوبت خود را از دست می‌دهد


تولید چربی پوست در میانه روز به اوج می‌رسد و شب‌ها چربی کمتری تولید می‌شود. بنابراین در طول شب، چربی طبیعی‌ای که لایه محافظ پوست است وجود ندارد و در نتیجه پوست رطوب بیشتری را از دست می‌دهد. به همین دلیل لازم است که شب‌ها با زدن کرم مرطوب کننده این مسأله را جبران کنید.


۴- دمای پوست تغییر می‌کند


وقتی در خواب هستید، دمای پوست کمی بالاتر می‌رود و خاصیت اسیدی آن بیشتر می‌شود. این مسأله در خشکی بیشتر نقش دارد. به همین دلیل متخصصان پوست اغلب توصیه می‌کنند شب‌ها از کرم‌های سنگین‌تری استفاده کنیم، اما این مسأله به نوع پوست هم بستگی دارد. اگر پوست چربی دارید، نباید از کرم‌های سنگین استفاده کنید چون باعث جوش می‌شود.


۵- پوست فرصتی برای رهایی از تأثیرات اضطراب پیدا می‌کند


اگر خواب مناسبی داشته باشید، در طول روز دچار مشکلاتی نخواهید شد که سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب را بالا می‌برد. در مقابل، اگر کمبود خواب داشته باشید، اثرات آن در صورت‌تان ظاهر خواهد شد. در حقیقت میان خواب و زیبایی شما ارتباط وجود دارد. نخوابیدن باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول می‌شود و پوست واکنشی دفاعی به التهاب بدن نشان می‌دهد. خواب نامناسب پوست را کدر می‌کند و اگر آب در بدن تان انباشته شود، زیر چشم‌هایتان پف خواهد کرد.


۶- جوش نمی‌زنید


اضطراب به لایه بیرونی پوست صدمه می‌زند. این لایه رطوبت پوست را حفظ کرده و از ورود مهاجمانی مثل باکتری‌ها به درون بدن جلوگیری می‌کند. اضطراب زیاد باعث التهاب بدن شده که منجر به بروز جوش می‌شود. در حقیقت پوست با جوش زدن به اضطراب مداوم واکنش نشان می‌دهد. بنابراین وقتی در آرامش و خواب هستید، بدن شما این نوسانات التهابی که باعث جوش می‌شود را تجربه نمی‌کند.


۷- پوست فرصتی برای دوری از آسیب‌های محیطی پیدا می‌کند


شب‌ها دیگر خبری از اثرات مضر پرتوهای فرابنفش خورشید نیست، فشارهای محیطی و آلودگی‌ای وجود ندارد، تغییرات دمایی زیادی رخ نمی‌دهد و آرایشی روی پوست‌تان ندارید. به همین دلیل پوست شب‌ها فرصت بیشتری برای استراحت و بازسازی در اختیار دارد. در طول روز حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا آسیب‌های محیطی را به حداقل برسانید.


۸- خبری از نور خورشید و اثرات منفی آن بر کرم‌های ضد لک نیست


اگر برای از بین بردن لکه‌های پوستی‌تان از کرم‌های روشن کننده پوست به تنهایی یا به همراه رتینویدها استفاده می‌کنید، این محصولات را باید قبل از خواب بزنید. در طول روز، با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، پرتوهای فرابنفش باعث افزایش تولید ملانین (گروهی از رنگدانه‌های طبیعی پوست در موجودات زنده) می‌شوند، در نتیجه رنگدانه‌های پوست دچار تغییر شده و رنگ آن‌ها تیره‌تر می‌شود. همین مسأله تأثیر کرم‌های روشن‌کننده را خنثی می‌کند.


۹- ممکن است پوست دچار چین و چروک می‌شود


اگر به پهلو بخوابید این اتفاق خواهد افتاد، به همین دلیل حالت خوابیدن اهمیت زیادی دارد. به پشت بخوابید تا از چروک شدن پوست جلوگیری کنید. به علاوه مطمئن شوید که سرتان در ارتفاع بالاتری قرار گرفته باشد تا مایعات اضافی انباشته نشوند و صبح‌ها با چهره پف کرده از خواب بیدار نشوید.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر