صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۷

زیردریایی‌ها مستقیماً با هواپیما‌ها حرف می‌زنند

زیردریایی‌ها به دلیل محدودیت‌های فیزیکی سیگنال‌هایشان نمی‌توانند مستقیماً با ابزار یا وسایل نقلیه‌ای که در بالای آب قرار دارند، ارتباط برقرار کنند اما محققان مؤسسه فناوری ماساچوست سیستمی را ابداع کرده‌اند که زیردریایی‌ها را نه تنها با کشتی‌های روی آب، بلکه با هواپیماها مستقیماً مرتبط می‌کند.
کد خبر : 305942

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از انگجت، محققان ام‌آی‌تی سیستم بی‌سیمی را ابداع کرده‌اند که اطلاعات را از زیردریایی به هوا مخابره می‌کند. این سیستم که ارتباط صوتی- رادیویی مبدلی (TARF) نام گرفته است، سیگنال سونار را به سطح آب یعنی جایی می‌فرستد که ارتعاشات ریز در فرکانس‌های مختلف با صفر و یک‌های داده‌های باینری مرتبطند.


در بالای آب یک رادار با فرکانس بسیار بالا (30 تا 300 گیگاهرتز) تغییرات ریز در زوایای سیگنال را که مربوط به بیت‌های داده است، می‌گیرد. تنها کار لازم در این مرحله پردازش بیت‌ها به اطلاعات معنادار است. الگوریتم‌های جدید رایانش سیگنال از فرکانس‌های موج استفاده می‌کنند تا تفاوت میان امواج بزرگ و بسیار ریزی را که دانشمندان به دنبال آن‌ها هستند بیابند.


این سیستم در هر حال حاضر نمی‌تواند تصاویر یا گزارش‌های پر از جزئیات را منتقل کند و فقط می‌تواند اطلاعات را با سرعت چندصد بیت در ثانیه مخابره کند. مودم‌های دایل‌آپ برای انتقال اطلاعات از این سیستم سریع‌ترند ولی این مودم‌ها فقط به صورت یک طرفه اطلاعات را منتقل می‌کنند.


با این حال، انتقال همین حجم از اطلاعات برای زیردریایی‌هایی که می‌خواهند مستقیماً با هواپیمایی(حتی هواپیمای بدون سرنشین) که بالای دریا در حال حرکت است، کافی است. در این صورت دیگر نیازی به استفاده از قایق به عنوان واسطه وجود ندارد.


انتهای پیام/4056


انتهای پیام/

ارسال نظر