صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم خبر داد؛

30 مرکز مشترک دانشگاه‌های کشور با سازمان فنی و حرفه‌ای

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در نشست معاونان پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: 30 دانشگاه و مرکز آموزشی کشور با سازمان فنی و حرفه‌ای مراکز مشترکی ایجاد کردند.
کد خبر : 304762

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیف مدیرکل دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت وزارت علوم در نشست معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: طی ماه‌های اخیر ارتباط بین دانشگاه با صنعت بهتر شده و برنامه‌های متعددی در این زمینه برنامه‌ریزی شده است.


وی افزود: نسخه واحدی برای بهتر شدن ارتباط دانشگاه با صنعت وجود ندارد و باید مسیرهای مختلفی را طی کرد.


سیف درباره برنامه‌ها و اقدامات مختلف صورت گرفته در راستای ساماندهی دوره‌های مهارت‌آموزی، گفت: در زمینه مهارت‌آموزی، طرح جذب محققین در صنعت صورت گرفته و تفاهم‌نامه همکاری با ستاد کل نیروهای مسلح، تفاهم‌نامه‌های همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای، انتشار کتاب وضعیت دوره‌های مهارت‌آموزی در سال 96، رصد اشتغال فارغ‌التحصیلان و ساماندهی دوره‌های کارآموزی صورت گرفته است.


مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درباره مهارت‌های مورد نیاز دانشجویان گفت: مهارت‌های تخصصی دانشگاهی شامل مهارت‌هایی است که لازم است دانشجویان حین تحصیل در کنار دروس نظری خود فراگیرند تا زمینه استفاده بهتر و علمی‌تر از مفروضات فراگرفته فراهم شود و مهارت‌های عمومی، مهارت‌هایی که به دانشجویان و دانش‌آموختگان کمک می‌کند که بتوانند در محیط کار واقعی به عنوان فردی مؤثر و مفید مسئولیت‌های محوله را ساماندهی و اجرا نمایند.


سیف درباره مهارت‌های حرفه‌ای مورد نیاز دانشجویان توضیح داد: مهارت‌های حرفه‌ای که دانشجویان حین تحصیل فرا می‌گیرند این مهارت‌ها الزاماً به طور مستقیم به رشته آنها ارتباط نداشته ولی می‌تواند جهت کسب موقعیت شغلی در جامعه و یا انجام فعالیت‌های بین رشته‌ای در صورت ضرورت، کمک کند.


مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در پایان توضیح درباره مهارت‌های مورد نیاز دانشجویان به مهارت‌های فردی اشاره کرد و گفت: مهارت‌هایی که دانشجویان در راستای توسعه فردی،‌ کسب مهارت‌های زندگی و سایر توانمندی‌های اجتماعی کسب می‌کند.


وی درباره اقدامات صورت گرفته نیز گفت:‌ در راستای بهتر شدن ارتباط دانشگاه با صنعت جلسات مشترک با حضور نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار شده است و دوره‌های مهارت‌آموزی در برخی دانشگاه‌های کشور بررسی شده است. برخی دانشگاه و طرح‌ها به عنوان پایلوت برای توسعه دوره‌های مهارتی حمایت شده است و نیز پیش‌نویس طرح توسعه و ارتقا مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای دانشجویان تدوین شده است.


سیف درباره تجارب مرتبط دانشگاه‌ها به مدرسه اشتغال دانشگاه صنعتی شریف،‌ طرح 3کار (کاراوی) دانشگاه صنعتی امیرکبیر، طرح 20 مهارت در 20 سالگی دانشگاه خوارزمی، طرح توسعه مهارت‌های عمومی و شغلی دانشگاه بهبهان، مرکز فنی و حرفه‌ای دانشگاه شهید بهشتی و طرح همیار صنعت دانشگاه صنعتی قم اشاره کرد.


مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم گفت: محورهای ساماندهی دوره‌های کارآموزی هماهنگی با سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به منظور پذیرش کارآموز، هماهنگی با سازمان فنی و حرفه‌ای به منظور پذیرش کارآموز در مراکز فنی و حرفه‌ای، شناسایی مراکز فنی و حرفه‌ای که کارآموز می‌پذیرند و اعلام آن به دانشگاه‌های کشور، برنامه‌ریزی به منظور برگزاری سمینار یک روزه جهت بررسی الگوها و تجارب موفق و آسیب‌شناسی وضعیت دوره‌های کارآموزی و ارائه پیشنهادات به منظور بهبود آن در دستور کار قرار گرفت.


وی با اشاره به تفاهم‌نامه با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور درباره محورهای همکاری آن گفت: طراحی و اجرای دوره‌های مهارت‌آموزی متناسب با برخی واحدهای درسی به ویژه واحدهای کارگاهی، بسترسازی لازم برای استفاده دانشجویان از کارگاه‌های مراکز سازمان برای گذراندن واحدهای کارگاهی، کارورزی و کارآموزی و بهره‌گیری پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از زیرساخت‌های موجود سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و همکاری با سازمان طراحی و اجرای دوره‌های مهارت‌آموزی متناسب با برخی واحدهای درسی از جمله محورهای این همکاری مطرح شده است.


وی در پایان درباره اقدامات انجام شده تفاهم‌نامه‌ها با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت:‌ بین این سازمان‌ها جلسات کمیته مشترک به صورت ماهانه برگزار شده است و همچنین مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای جهت گذراندن دوره کارآموزی دانشجویان شناسایی شده است و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای که قابلیت پذیرش دانشجو به عنوان کارآموز را دارند به دانشگاه‌ها و مؤسسات ابلاغ شده است.


سیف گفت: کارآموزی‌های مختلفی با سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار شده است که بیش‌ از 30 دانشگاه و مرکز آموزشی با این سازمان، مراکز مشترک ایجاد کردند


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر