بهشت زهرا (س) تنها تا 5 سال آینده ظرفیت دفن متوفیان را دارد/ تکذیب خرید و فروش قبور میلیاردی
به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید خال در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه سازمان بهشت زهرا (س) 156 روز پیک کاری دارد که میلیونها نفر به این مکان مراجعه میکنند، اظهار کرد: در این سازمان 15 مراسم مذهبی، دینی و ملی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه روزانه بین 150 تا 170 متوفی وارد بهشت زهرای تهران میشود، گفت: در سالی که گذشت 56 هزار و 95 متوفی در این آرامستان دفن شدهاند که از این تعداد 32 هزار و 481 نفر مرد و 23 هزار و 604 نفر زن بودند. در واقع 58 درصد متوفیان را آقایان و 43 درصد آنها را خانمها تشکیل میدهند.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه 17 هزار و 639 نفر به خارج از محل سازمان منتقل شدهاند، گفت: در بحث ناوگان حمل متوفی 50 دستگاه آمبولانس مسیری 5 میلیون کیلومتری و در برونشهری 85 دستگاه آمبولانس مسیری 9 میلیون کیلومتری را طی کردند.
وی با بیان اینکه طی 9 ماه گذشته بهکارگیری مباشر در کنار خانوادهها یکی از اقدامات انجامشده بوده است، اضافه کرد: استقرار پزشک قضائی در مجتمع عروجیان و استقرار بانک چشم و اهدای 5 هزار و 150 قرنیه از خرداد 93 از جمله اقدامات انجامشده بوده است.
خال با بیان اینکه روزانه 250 هزار تماس با سازمان بهشت زهرا (س) گرفته میشود، گفت: در سال 25 هزار قطعه قبر مورد استفاده قرار میگیرد و 15 هزار قطعه قبر دیگر ساخته و ذخیره میشود. در واقع در بهشت زهرا (س) سالانه برای ساخت و ساز 40 هزار قطعه قبر برنامهریزی میشود.
وی با اشاره به عملیاتهای عمرانی انجامشده در سازمان بهشت زهرا (س) تصریح کرد: جدولکشی، ساخت و ساز معابر با توجه به متراژ 750 هکتاری بهشت زهرا (س)، عملیات گستردهای میطلبد.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به نشستهای هماندیشی در جهت برقراری نظم و امنیت روانی با فرماندهان پلیس تهران عنوان کرد: از جمله دیگر اقدامات انجامشده طی 9 ماه گذشته، ارسال اولین گروه تخصصی تدفین به کرمانشاه بعد از زلزله بوده است. همچنین افتتاح 10 ایستگاه صلواتی برای ارائه خیرات و نذورات و راهاندازی مرکز کنترل ترافیک از دیگر اقدامات انجام شده طی ماههای گذشته بوده است.
خال، با اشاره به برنامهریزیهای این سازمان برای مواقع بحران عنوان کرد: سال گذشته شاهد بارش برف سنگین در تهران بودیم که ما نیز از این قاعده مستثنی نبودیم، اما با وجود برف 70 سانتیمتری، در همان روز بلافاصله کار برفروبی آغاز شد و توانستیم هشتم بهمنماه 30 متوفی، نهم بهمنماه 184 متوفی و در رکوردی دهم بهمنماه 246 متوفی را به امورشان رسیدگی کنیم.
وی با بیان اینکه برای مواقع بحران دو سوله در بهشت زهرا (س) ساخته شده است تصریح کرد: یکسری قبور چهار طبقه برای مواقع بحران طراحی شد و برای بررسی شرایط خاص، جلسات بحران را که طی هفت سال گذشته تعطیل شده بود مجدداً راهاندازی کردیم.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به راهاندازی 50 دستگاه ناوگان حمل متوفی طی روزهای آینده گفت: اولین دایرةالمعارف هزار نفره از مشاهیر متوفی در بهشت زهرا به زودی تدوین و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ارسال پیامک محل دفن به هنگام خاکسپاری، موضوع دیگری بود که خال به آن اشاره کرد و گفت: این پیامکها به منظور آگاهسازی اقوام متوفی، ارسال خواهد شد تا دچار سرگردانی نشوند. همچنین سازمان بهشت زهرا (س) برای تمامی خانوادههای متوفیان پیام تسلیت ارسال خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه بهشت زهرا (س) با وضعیت فعلی تنها برای پنج سال آینده ظرفیت دفن دارد، گفت: باید برای این موضوع فکری شود. تیمی از مشاوران در حال فعالیت هستند تا الگوی دفن آرامستانهای جدید را طراحی کنند. به لحاظ کارشناسی باید به سراغ مناطقی برویم که برای این منظور مناسب باشند؛ البته اگر زمین در اختیار معاونت خدمات شهری قرار گیرد کار احداث و ساخت و ساز را سریعاً آغاز میکنیم؛ اما در این راستا نیازمند کمک دولت و ارگانهای فرادست هستیم.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) ادامه داد: در این زمینه باید شهردار تهران نیز به ما کمک کند. رابطه شهردار با دولت خوب است و میتواند از این طریق زمینهایی را در اختیار بهشت زهرا بگذارد و ما نیز بلافاصله کار ساخت و ساز را انجام میدهیم.
وی درباره خرید و فروش قبور چندصد میلیونی و میلیاردی در فضای مجازی گفت: شاید کسی در فضای مجازی برای یک قطعه قبر، چنین قیمتی را در نظر بگیرد؛ اما باید سندی برای فروش ارائه شود تا این خبرها را بتوانیم تأیید کنیم. اگر کسی سندی دارد ارائه کند.
خال، با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای شهر،حداکثر قیمت در بهشت زهرا (س) 16 میلیون تومان و حداقل آن رایگان است، افزود: به هیچ وجه قبر میلیاردی در بهشت زهرا خرید و فروش نمیشود.
انتهای پیام/4039/4076/ن
انتهای پیام/