نکات کلیدی انتخاب رشته اینترنتی کنکور سراسری 97
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چندین سال است که انتخاب رشته آزمون سراسری به صورت سراسری انجام میگیرد با توجه به اهمیت ثبت انتخابها در انتخاب رشته اینترنتی (اصلی) در ادامه به صورت خلاصه و ساده مراحل آن را ارائه میدهیم تا داوطلبان بتوانند بدون مشکل انتخابهای خود را در سیستم انتخاب رشته آزمون سراسری سال 97 ثبت کنند.
1- دفترچه راهنمای انتخاب رشته و اطلاعیههای مربوطه به انتخاب رشته به دقت مطالعه شود. دفترچه انتخاب رشته به صورت الکترونیکی قبل از آغاز انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش قرار داده شده است و داوطلبان با مراجعه به این سایت میتوانند این دفترچه راهنما را دانلود و ذخیره کنند.
به دلیل اینکه ممکن است بعد از انتشار دفترچه راهنما برخی از کد رشتهمحلها حذف، اضافه یا اصلاح شوند لذا داوطلبان باید پیگیر اطلاعیههای اصلاحی دفترچه از طریق سایت سازمان سنجش باشند و آنها را به دقت مطالعه کنند.
2- اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب رشته اینترنتی (اصلی) آماده شود.
برای استفاده از نرمافزار انتخاب رشته سه شیوه ورود به نرمافزار پیشبینی شده است که داوطلب بایستی از طریق یکی از شیوهها اقدام کند لذا آماده داشتن اطلاعات مورد نیاز برای ورود الزامی است.
شیوه اول: اطلاعات سریال ثبتنام، شماره شناسنامه
شیوه دوم: شماره پرونده، کد ملی، شماره سریال شناسنامه
شیوه سوم: شماره پیگیری ثبتنام، کد ملی
معدل کتبی دیپلم، کد و عنوان دیپلم جزو مواردی است که در زمان انتخاب رشته به داوطلب نمایش داده میشود تا در صورت مغایرت اطلاعات صحیح را وارد کند لذا آماده داشتن این اطلاعات برای مقایسه و اصلاح الزامی است.
کد رشته محلهای انتخاب شده نهایی داوطلبان به همراه نامه رشته، عنوان دانشگاه، نوع دوره، مقطع تحصیلی و سایر اطلاعات مهم روی برگهای یادداشت شود.
انتخاب 150 رشتهمحل
هر داوطلب میتواند حداکثر 150 کد رشتهمحل را در نرمافزار انتخاب رشته ثبت کند ولی ممکن است تعدادی از کد رشته محلهایی را که انتخاب میشود به دلیل عدم رعایت شرایط و ضوابط از سوی نرمافزار ثبت نشود که با اعلام خطا به داوطلب اعلام خواهد شد بنابراین توصیه میشود که رشته محلهای بیشتری در نظر گرفته شود تا امکان جایگزینی وجود داشته باشد.
هر چند الزامی به وارد کردن تمامی 150 انتخاب نیست اما در سالهای گذشته داوطلبانی بودهاند که با در نظر گرفتن شرایط خوشبینانه صرفاً چند انتخاب محدود را در فرم انتخاب رشته وارد کردهاند و در نهایت پس از گزینش علمی با اختلاف یک یا دو نفر جزو قبول شدگان در رشتههای وارد شده نبودند.
3- داوطلبان از طریق لینک مربوط در سایت سازمان سنجش وارد نرمافزار انتخاب رشته آزمون سراسری شوند.
در نرمافزار انتخاب رشته اطلاعاتی درباره شرایط و ضوابط استفاده از نرمافزار مهلت انتخاب رشته و ... نمایش داده شده است.
داوطلبان پس از ثبت اطلاعات رسید انتخاب رشته را که عددی 15 رقمی است دریافت میکنند.
داوطلبانی که انتخاب رشته خود را ثبت کردهاند تا آخرین مهلت انتخاب رشته میتوانند اطلاعات خود را مشاهده یا ویرایش کنند.
عدم وجود محدودیت زمانی برای انتخاب رشته
محدودیت زمانی برای تکمیل فرم انتخاب رشته وجود ندارد و صرفاً تا زمانی که کاربر به اینترنت متصل است یا پنجره مرورگر خود را نبسته است میتواند انتخاب رشته کند، حتماً پس از پایان انتخاب رشته با کلیک روی دکمه خروج از سیستم خارج شود.
داوطلبان غیرایرانی و بهیاران باید اطلاعات مربوط به خود را در محل مربوطه وارد کنند.
امکان اعلام علاقهمندی به انتخاب رشته در دانشگاهها و موسسات غیردولتی
اگر داوطلب تمایل به انتخاب رشته موسسات غیرانتفاعی یا پیامنور یا دانشگاه فرهنگیان را داشته باشد ولی در زمان ثبتنام علاقهمندی خود را اعلام نکرده باشد میتواند با خرید سریال علاقهمندی مربوط و وارد کردن اطلاعات در صفحه آغازین انتخاب رشته علاقهمندی خود را نسبت به این رشتههای دانشگاهی اعلام کند.
برای موسسات غیرانتفاعی و پیامنور خرید یک سریال علاقهمندی کافی است و برای دانشگاه فرهنگیان نیز کارت جداگانهای مورد نیاز است.
از آنجا که داوطلبان آزمون سراسری میتوانند در فرم انتخاب رشته کد رشتهمحلهایی را که بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش میشوند هم وارد کنند لذا این دسته از داوطلبان اگر در زمان ثبتنام علاقهمندی به انتخاب رشتهمحلهای موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه پیامنور را اعلام نکرده باشند این امکان وجود دارد که علاقهمندی مربوط را خریداری کنند و پس از ثبت اطلاعات سریال علاقهمندی رشته محلهای مربوطه را انتخاب کنند.
چنانچه داوطلبی در زمان ثبتنام علاقهمندی خود را نسبت به گزینش در رشتههای موسسات غیر انتفاعی و دانشگاه پیامنور را اعلام کرده باشد نیازی به خرید سریال جداگانهای برای انتخاب رشته محلهای پذیرش براساس سوابق تحصیلی ندارد.
5- اطلاعات کد رشته محلها با توجه به مواردی که در پیشنویس از سوی داوطلبان وارد شده بود به شرح زیر در نرمافزار وارد شود.
انطباق کد رشتهمحل با عنوان آن
پس از وارد کردن هر کد رشته محل، در کنار کد عنوان رشته محل نمایش داده میشود که توصیه میشود حتماً آن را با اطلاعاتی که قبلاً به صورت پیشنویس آماده شده بود مقایسه شود. پس از وارد کردن کد رشته محلها و کلیک روی دکمه «تأیید و ادامه»، نرمافزار، اطلاعات رشته محلها را مورد ارزیابی قرار میدهد و موارد اشکال مانند عدم تطابق جنسیت داوطلب با جنسیت پذیرش رشته محل، عدم تطابق گروه آزمایشی داوطلب با گروه آزمایشی رشته محل و ... را اعلام میکند.
البته داوطلبان باید بدانند که برخلاف موارد ذکر شده برخی از موارد توسط نرمافزار قابل بررسی نیست و شخص داوطلب با توجه به شرایط و علایق آنها را بررسی و تصمیمگیری کند. برخی از این موارد شامل تغییر مقطع یا تغییر دوره در رشتههای انتخابی، درج رشتهای در مقطع کاردانی در بین رشتههای مقطع کارشناسی یا درج دوره غیرانتفاعی بین دورههای روزانه و ... هستند، البته نرمافزار هر دوره یا مقطعی را با یک رنگ نمایش میدهد و بدین صورت به داوطلب برای شناسایی این تغییرها کمک میکند.
6- پس از تأیید اطلاعات در پایگاه سازمان سنجش ثبت خواهد شد و رسید انتخاب رشته 15 رقمی صادر میشود و نسخه چاپی به داوطلب نمایش داده خواهد شد.
توصیه میشود که داوطلبان از اطلاعات نمایش داده شده نسخه چاپی تهیه و در پایان بر روی دکمه خروج کلیک کنند.
سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده است: هیچ مسئولیتی در قبال مشکلات ناشی از لو رفتن اطلاعات داوطلب نخواهد داشت و بر این اساس تقاضا میشود اطلاعات شخصی و آزمونی خود را در اختیار افراد متفرقه قرار ندهند.
انتهای پیام/4060/4040
انتهای پیام/