صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

موج‌سواری قاچاقچیان دام روی التهابات ارزی

ماجرای قاچاق دام پس از کمبود ملزومات ضروری و اساسی در روزهای پر التهاب ارزی به خصوص در ایام نزدیک به عید قربان و ماه محرم چالش‌های جدی پیش‌روی مردم قرار خواهد داد.
کد خبر : 301330

به گزارش خبرنگار بازرگانی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، طی دو هفته اخیر قیمت گوشت گوسفندی در بازار سیر صعودی گرفته و هر روز بر نرخ آن افزوده می‌شود.


این در حالی است که این ماده پروتئینی در سفره افراد جامعه نقش مهمی دارد اما روند قیمتی که این ماده پروتئینی پیش گرفته به گونه شده است که قدرت خرید خانوارها برای خرید آن روز به روز کاسته شده است و به سمتی می‌رود که کمتر تمایل به خرید آن دارند.


یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز طی ماه‌های اخیر قاچاق دام زنده از مرزهای غربی و جنوبی به کشورهای همجوار است که سبب شده بازار داخل در این باره با مشکل مواجه شود و تنظیم بازار نامیزان باشد.


فعالان این بخش طی ماه‌های گذشته هشدارهای زیادی نسبت به خروج گسترده دام به خارج از کشور داده بودند و در همین راستا وزیر صنعت طی بخشنامه‌ای انتقال دام به خارج از کشور را ممنوع کرد اما روند خروج دام نه تنها متوقف نشد بلکه از حالت قانونی به غیرقانونی تغییر جهت داد.


عوامل مختلفی در قاچاق گسترده دام به کشورهای عربی نقش دارند که مهم‌ترین عاملی که نقش ویژه‌ای طی ماه‌های اخیر در این باره داشته، قیمت ارز بوده است که با توجه به جهش قیمتی که داشته، دامداران را تشویق به انتقال دام به خارج از کشور کرده تا سود بیشتری نسبت به بازار داخل به دست آورند، از طرفی قاچاقچیان نیز به دلیل صرفه اقتصادی که با افزایش نرخ ارز عاید آنها شده بر این مسئله دامن می‌زنند و میادین عرضه دام را روزبه‌روز خالی‌تر می‌کنند.


در حال حاضر هر کیلوگرم شقه بدون دنبه گوسفندی در سطح شهر در آستانه 60 هزار تومان قرار گرفته است که با توجه به در پیش بودن عید قربان، بازگشت حجاج و ایام محرم به شدت تقاضا افزایش خواهد یافت و بالطبع با عرضه کم، قیمت همچنان رو به فزونی خواهد رفت.


با تمام تفاسیر و شرایط موجود باید در انتظار تصمیم متولیان تنظیم بازار نشست و دید، چگونه مانع رشد بیشتر قیمت این محصول پروتئینی خواهند شد و آیا تدبیری برای این موضوع در نظر خواهند داشت یا خیر؟


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر