صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۳ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷

شرط جدید آخوندی برای معافیت مالیاتی مالکان مسکن

وزیر راه وشهرسازی با تأکید بر کنترل بازار اجاره با افزایش مدت زمان قرارداد، گفت: مالکانی که واحد مسکونی خود را 2 یا 3 ساله اجاره دهند، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند.
کد خبر : 299368

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عباس آخوندی در برنامه نگاه یک با بیان اینکه باید در موضوع قیمت مسکن شفاف‌سازی کنیم و واقعیت را بگوییم، گفت: مسکن به حوزه اقتصاد کلان مربوط است و بدهی‌های دولت نقدینگی کسری بودجه پایه‌های اصلی ساختار اقتصادی در کشور به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: انتظارات تورمی، عدم قطعیت و ساختار اقتصادی سه مولفه اصلی در افزایش قیمت مسکن به شمار می‌رود.
آخوندی تصریح کرد: همواره به این موضوع معتقد هستم که ریشه مشکلات ساختارهای اقتصادی باید در اقتصاد کشور حل شود و مسائل سیاسی را در این بخش وارد نکنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در بخش عدم قطعیت، خروج آمریکا از برجام و تغییر شرایط سیاسی کشور بسیار تاثیر گذار بوده است گفت:عدم قطعیت، تاثیر بسیار فزاینده‌ای در افزایش قیمت در حوزه مسکن داشته و به رشد قیمت‌ها دامن زد.
وی درباره تعریف عدم قطعیت گفت: در چنین شرایطی مردم نمی‌دانند که چه اتفاقی خواهد افتاد به طوری که هیچ سرمایه‌گذاری در کشور صورت نمی‌گیرد و مردم وارد حوزه خرید و فروش نمی‌شود.
آخوندی با بیان اینکه مسئولان سیاسی باید بعد از خروج آمریکا باید بلافاصله تصمیم قاطع می‌گرفتند، گفت: متاسفانه بعد از دوماه هنوز مسئولان هیچ تصمیمی نگرفته‌اند همین موضوع باعث شد که سرمایه‌گذاران نیز نتوانند تصمیم درست بگیرند.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در فضای اقتصادی کلان کنونی افزایش قیمت دلار، سکه که زمینه‌ساز خروج ارز از کشور می‌شود اثر تشدید کننده در افزایش قیمت مسکن دارد.
وی گفت: زمانی که عدم قطعیت در کشور ایجاد می‌شود افراد به جمع‌آوری ثروت از جمله ارز، سکه و مسکن روی می‌آورند.
آخوندی با اشاره به انتظارات تورمی در اثرگذاری افزایش قیمت مسکن گفت: بین سال‌های 92 تا 96 انتظارات تورمی با سرکار آمدن دولت یازدهم، قیمت‌ها کنترل شد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در این بازه زمانی مخالفت دولت با یک گروه سیاسی زمینه‌ساز جهش قیمتی در بخش مسکن شد.
آخوندی در ادامه به بازار اجاره اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی ترین پیشنهادهای ما برای بهبود وضعیت بازار اجاره، افزایش طول مدت اجاره‌نشینی از یک سال به دو تا سه سال است.
وی افزود: با انجام طرح‌های تشویقی از جمله معافیت مالیاتی برای موجرانی که قراردادهای خود را 2 ساله منعقد می‌کنند سعی می‌کنیم این طرح را به مرحله اجرایی شدن برسانیم.
آخوندی با بیان اینکه مستاجران علاوه بر مشکل افزایش قیمت اجاره در هر سال مبلغی معادل یک ماه اجاره را باید برای هزینه‌های جابه‌جایی پرداخت کنند افزود: در طرح‌های تشویقی برای موجران سعی کرده‌ایم هر سازنده‌ای که واحد مسکونی را مطابق با الگوی مصرف بسازد از پرداخت مالیات معاف می‌شود.
وی گفت: در بسیاری از کشورهای خارجی مستاجران حق تمدید یک دوره اجاره نشینی را دارد بنابراین در این طرح نیز سعی می‌کنیم که حداقل تمدید یک دوره را برای مستاجران در نظر بگیریم.
وزیر راه‌وشهرسازی تصریح کرد: هزینه معامله برای مستاجران همواره بیشتر از موجران است و سعی خواهیم کرد که تمدید یک دوره را برای آنها در نظر بگیریم اما این به معنای دخالت دولت در معاملات نیست.
آخوندی درباره پیشنهاد اولیه 10 درصدی اجاره نیز گفت: با اجرای این طرح عده‌ای مخالف هستند اما مطمئن هستیم که با اجرای این طرح بخشی از هزینه‌های جابه‌جایی مستاجران کاهش می‌یابد.
وی تاکید کرد: دخالت دولت در بحث اجاره‌نشینی و ورود آنها به این بازار باعث افزایش معاملات زیرزمینی و فساد می‌شود و از سوی دیگر میزان واحدهای مسکونی برای اجاره‌نشینی کاهش می‌یابد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به بحث تولید مسکن و دریافت مالیات از خانه‌های خالی اشاره کرد و گفت: در سال‌های بین 92 تا 93 که رکود در این بازار شدید بود اجرای طرح مالیات از خانه‌های خالی امکان پذیر نبود زیرا که هر طرحی باید در شرایط خاص خود به مرحله اجرایی شدن برسد.
آخوندی توضیح داد: قانون مالیات از خانه‌های خالی بر دو بخش تقسیم می‌شود بخش اول قانون مالیات بر اراضی بایر و بخش دوم مربوط است به خانه‌های خالی از سکنه که اطلاعات هر دوی این بخش در اختیار شهرداری‌ها است.
وی با بیان اینکه طبق لایحه‌ای که از سوی مجلس ارائه شد باید سامانه نرم‌افزاری طراحی و اطلاعات مربوط به این واحدهای مسکونی در آن درج شود افزود: وزارت مسکن ووشهرسازی مسئول طراحی این نرم‌افزار نیست و تنها بخشی که تمامی اطلاعات پلاک ثبتی واحدهای مسکونی در آن وجود دارد شهرداری است.
وی افزود: نمایندگان مجلس لایحه و طرح فوریت را در آن دوره مطرح کردند که به سادگی قابل اجرا نیست زیرا که وزارت راه وشهرسازی در این بخش تنها سیاست‌گذار است مسئول اجرایی در این بخش نیست.
آخوندی توضیح داد: با اجرایی شدن این لایحه از سوی شهرداری‌ها می‌توان هزینه و عایدی به دست آمده از آن را صرف بهبود وضعیت محلات در تهران کرد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: لایحه دریافت مالیات بر عایدی از اراضی را پیشنهاد داده‌ایم که خوشبختانه مخالفتی شدیدی در این باره صورت نگرفته اما برای پیشنهاد افزایش 10 درصدی اجاره انتقادهای وجود داشته است.
وی با بیان اینکه مالیات بر عایدی زمین باید اجرایی شود گفت: زمانی که فردی زمینی بخرد و بدون هیچ گونه ساخت‌وسازی این زمین را بعد از چند سال با قیمت بیشتری بفروشد باید مالیات پرداخت کند اما فردی که زمینی خریده و بر روی آن سرمایه‌گذاری انجام داده نباید مالیات بر عایدی سرمایه‌گذاری پرداخت کند.
آخوندی تاکید کرد: دریافت مالیات از عایدی سرمایه باعث فرار سرمایه‌گذار از سرمایه‌گذاری، عدم اشتغال و کاهش انگیزه می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در شزایط کنونی ایران هر اقدامی که باعث کاهش میزان سرمایه گذاری می شود بر اقتصاد کشور اثر منفی بر حای خواهد گذاشت.
وی گفت: بر جای که سرمایه گذاری وارزش افزوده ای ایجاد می شود نباید تهدید کرد بنابراین دریافت مالیات از عایدی سرمایه به ضرر اقتصاد و دریافت مالیات بر عایدی زمین به نفع بازار مسکن خواهد بود.
عباس آخوندی با اشاره به جهش قیمت مسکن در روزهای اخیر اظهار کرد:در حوزه مسکن در بحث قیمت گذاری دو مولفه تعریف کردیم؛ یکی بخش اقتصاد کلان و دیگری بحث سوداگری در بخش مسکن؛ که سوداگری بخش تخریب گری در مسکن به شمار می رود.
وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: در این دوره از افزایش سوداگری مسکن و اراضی جلوگیری کردیم، یعنی از طریق ضوابط شهرداری و منع شهر فروشی جلوی این امر را گرفتیم.
وی گفت:قدرت خرید مسکن مردم در سال 93، پنج درصد و در سال 95، پنج یا 6 درصد بوده است اما معتقدم در سال 92 تا 96 باید افزایش قدرت خرید مردم را بیش از پیش مهم می‌دانستیم.
آخوندی اضافه کرد: آمار سال 95 حوزه مسکن حاکی از وجود دوو نیم میلیون خانه خالی است و این بیانگر مکان ساخت نامناسب واحدهای مسکونی و دلیل بعدی فقدان قدرت خرید در مردم است.
وی اضافه کرد: 2.2 میلیون خانه دومی، نتیجه عدم تعادل در حوزه مسکن است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود 4.4 میلیون خانه خالی در کشور افزود: متاسفانه شمارش ما وجود 35 هزار خانه تنها در منطقه یک تهران را آشکار کرد.
آخوندی با اشاره به پرداخت وام مسکن به متقاضیان گفت: تا کنون آمارها نشان می دهد که 518 هزار نفر به هر طریق وام مسکن گرفتند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا متقاضی به خواسته‌اش رسیده است یا نه، گفت: تورم 80 درصدی مسکن در سال 88 مربوط به زمان ساخت مسکن مهر است.
آخوندی خاطر نشان کرد: دولت هرجا که وارد ساخت می‌شود برای تامین مالی خود به منابع نیاز دارد زیرا ما با کسری بودجه مواجه هستیم.
وی افزود: برای تامین سرمایه اگر دست به چاپ اسکناس هم بزنیم این امر تورم شدید را به دنبال خواهد داشت و در واقع ساخت مسکن اجتماعی در قالب ساخت خانه توسط دولت، پاسخگو نیست.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات عدیده مسکن مهر تصریح کرد: این امر قدرت ما را گرفته و به شکل یک بیماری ممتد لاعلاج در اقتصاد ملی عمل کرده است.
وی با اشاره به نیاز دولت به سیاست‌گذاری‌های جدی در حوزه مسکن، گفت: سالی 120 هزار واحد مسکن مهر ساخته می‌شود که درگیر شدن دولت در این داستان، یک سم مهلک است.
وی تاکید:حق خریدار مسکن مهر را تا ریال آخر تعهد داده و تامین می کنیم.اشتباه مسکن مهر را در مسکن اجتماعی تکرار نمی‌کنیم.
آخوندی گفت: یک میلیون و 800 هزار ساکن مسکن مهر هستند و پروژه‌های باقی‌مانده به دلایل مختلفی نظیر جاسازی‌های غلط، دعاوی بر روی اراضی، راکد است.
وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد: پروژه در حال ساخت، پروژه شهر پردیس است که تمام توانمان برای تکمیل آن گذاشته‌ایم، مشکلات انشعابات در برخی واحدهای مسکن مهر دلیل راکد شدن آن است.
وی با اشاره به تلاش جدی برای اتمام پروژه مسکن مهر گفت: هفته‌ای نیست که از دستگاه‌های مرتبط ساخت مسکن مهر را پیگیری نکنم ولی به جایی می‌رسم که دیگر حیطه وظیفه بنده نیست اما همواره حق را به خریداران مسکن مهر می‌دهم.



یک سوم جمعیت شهری در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند
وی افزود: یک سوم جمعیت شهری در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند یعنی منزل دارند اما در واقع مسکن آنها ارزشی ندارد.
آخوندی با اشاره به بافت‌های فرسوده تصریح کرد: تصور اینکه بتوانیم این 20 میلیون نفر را جابه‌جا کنیم و بافت را نوسازی کنیم کاملا غیر ممکن است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: باید به تجربه بازآفرینی سایر کشورها توجه کنیم، استفاده از خود مردم برای نوسازی بافت‌ها بهترین راهکار است.
وی افزود: دولت معتقد است دو بخش از این محلات دارای فعالیت‌های اقتصادی هستند و باقی بخش‌ها خدمات غیر اقتصادی نظیر بیمارستان و مدرسه و است.
آخوندی خاطر نشان کرد: منظور ما از بازآفرینی شهری ورود دولت ورود به این محلات و ساخت و ترمیم با توجه به کمبودها است.
وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: خود ساکنین باید از طریق تسهیلات ارائه شده توسط دولت قادر به بازسازی مسکن باشد.
وی گفت: تسهیلات از صندوق مسکن با پایین‌ترین سود ممکن یعنی 6 درصد حامی مردم است.


آخوندی ضمن تأیید حضور ساخت و سازهای توافقی گفت: توسعه‌گرها نیز می‌توانند برای کمک به ساخت‌و‌سازها به محلات قدیمی ورود پیدا کنند.

وی اضافه کرد: 2 هزار و 700 محله قدیمی شناسایی شده است که باید سالی 270 محله مورد بازسازی قرار دهیم که خوشبختانه در سال 97 به بازسازی 308 پروژه خواهیم پرداخت.
آخوندی تصریح کرد: طرح‌هایی که از بطن خواسته مردم برخواسته است به دولت‌ها بسته نیستند بلکه به قوانین مصوب شده وابسته است.



پیگیری مطالبات کامیون‌داران
وی با اشاره به مشکلات عدیده کامیون‌داران، تصریح کرد: باید برای آن‌ها حق اعتراض را مورد قبول قرار دهیم، در این مدت جلسات متعددی برای بررسی مشکلات نظیر تامین اجتماعی، حق الزحمه و روابط شرکت‌ها با رانندگان و سوخت‌ها برگزار شده است.
آخوندی گفت: اصلی‌ترین بحث کامیون‌داران که بسیار مهم بود بیمه تکمیلی است، اکنون 900 هزار نفر زیر پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته‌اند.
وی افزود: 70 هزار نفر اقدام به ثبت‌نام در سامانه بیمه تکمیلی کردند؛ در بحث لوازم یدکی نیاز به اقدام خود رانندگان بود که ما نیز حمایت خود را اعلام کردیم.
وزیر راه و شهرسازی از اقدامات خوب در جهت رفع نیاز رانندگان گفت: فاصله شکایت تا رسیدگی به کمتر 48 ساعت رسید و برخی شرکت‌های متخلف به جزای خود رسیدند و خوشبختانه وضعیت خوبی را در این زمینه شاهدیم.
وی گفت: قبول داریم نوسانات اخیر مردم را نگران کرده است، اما در این شرایط تصمیم بر استقلال کشور در ابعاد مختلف هزینه‌هایی را به دنبال داشته است.
آخوندی در پایان تصریح کرد: مسائل اقتصادی را سیاسی نکنیم زیرا شرایط سخت‌تر می‌شود و امیدواریم با کمک مردم بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر