زندگی را دیجیتال کنید
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از NBCNews، بهتازگی تعدادی از دانشمندان علوم کامپیوتر و متخصصان هوش مصنوعی خبر از طراحی و توسعه برنامههایی دادند که به فرد اجازه میدهد تا به شکل تئوریک و مجازی از مرگ بگریزد. آنها راهی پیدا کردهاند تا حتی پس از نابودی جسم، ذهن به فعالیت خود ادامه دهد.
در این زمینه میتوان به فعالیتهای شرکت فناوری نکتوم (Nectome) اشاره کرد که کارشناسان آن بر این باورند که میتوان تا قرن آینده آگاهیهای انسان را دیجیتالی کرد.
رابرت مکاینتایر و مایکل مککانا، بنیانگذاران این شرکت ادعا کردهاند که توانستهاند کانکتومهای مغز یک حیوان را به همین شیوه ذخیره کنند و هماکنون در حال تحقیق درباره امکان گسترش این تکنیک به مغز انسان هستند.
کانکتومها یا اتصالات نورونها در مغز، نقشه عصبی مغز هر موجود زنده را تشکیل میدهند و نقش بسیار مهمی در ذخیرهسازی حافظه ایفا میکنند.
همزمان، دانشمندان در حال توسعه فناوری اسکن مغز انسان هستند تا به این ترتیب دیجیتالیزه کردن ذهن امکانپذیر شود. در این راه باید به موضوعات بسیاری توجه کرد از جمله این که چگونه میتوان با این شیوه اطلاعات مربوط به عاطفه و احساس یک انسان را نیز دیجیتالی کرد.
متخصصان هوش مصنوعی همچنین در حال توسعۀ آواتارهای دیجیتالی هستند که منعکس کنندۀ ویژگیهای شخصیتی کاربر است و میتواند امکان ادامۀ ارتباط او با خویشاوندان و دوستان را حتی پس از مرگ کاربر فراهم کند.
این تلاشها با انتقاداتی نیز مواجه است. از جمله جان هریس، فیلسوف و زیستشناس اخلاقی این موضوع را مطرح میکند که آیا صرفا با حفظ مغز به این شیوه، انسان میتواند در یک شکل مجازی زندگی کند؟
او می گوید: «انسان از گوشت و خون تشکیل شده، بسیار سخت است تصور کرد زندگی را در حالی ادامه دهیم که دیگر این بدن وجود نداشته باشد».
مدیران نکتوم تنها کسانی نیستند که باور دارند مغز انسان را میتوان به کامپیوتر منتقل کرد. ری کورزویل دانشمند علوم کامپیوتر و مدیر مهندسی گوگل نیز پیشبینی کرده است که تا سال ۲۰۳۰ میلادی ما این توانایی را خواهیم داشت که مغزمان را آپلود کنیم.
ایده آپلود کردن مغز روی کامپیوتر مخالفان بسیاری نیز دارد؛ بسیاری از دانشمندان علوم اعصاب و همچنین دانشمندان کامپیوتر مخالف این کار هستند. این مخالفتها بهویژه پس از آن افزایش یافت که مدیران نکتوم اعلام کردند فرآیند ذخیره سازی اطلاعات مغز انسان روی کامپیوتر فرآیندی صددرصد کشنده است.
مخالفان اخلاقیات را در این شرکت را زیر سوال بردهاند زیرا نکتوم اعلام کرده است برای آن که بتوان مغز را برای فرآیند انتقال و ذخیرهسازی اطلاعات آماده کرد، مشتری باید موافقت کند که بمیرد.
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/