صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۷

قدیمی‌ترین نان جهان با قدمت ۱۴ هزار سال کشف شد

باستان‌شناسان موفق به شناسایی نشانه‌هایی از پخت قدیمی‌ترین نان جهان با قدمت بیش از ۱۴ هزار سال در یک اجاق بسیار کهن در اردن شده‌اند.
کد خبر : 295981

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پخت این نان در شرایطی صورت می‌گرفته که هنوز شواهدی دال بر آشنایی بشر با پدیده کشاورزی در آن مقطع زمانی وجود نداشته است.


این کشف مهم نشان می‌دهد بشر ۱۴ هزار سال قبل از امکان کشت غلات مطلع بوده و همین مساله موجب شده است تا زمینه تغییر شیوه زندگی انسان فراهم آید و اجداد بشر امروزی در کنار شکار و جمع‌آوری غذا به کشاورزی نیز روی بیاورند.


باقی مانده دانه‌های نشاسته که در یک اجاق سنگی در اردن کشف شده مربوط به ۱۴ هزار سال قبل است، اما بررسی‌های تکمیلی نشان می‌دهد خود این اجاق ۳۰ هزار سال قدمت دارد.


باستان‌شناسان هنوز به این موضوع پی نبرده‌اند که انسان‌ها دقیقا از چه زمانی از اجاق یادشده برای پخت نان استفاده می‌کرده‌اند. اما دانه‌های نشاسته کشف شده در این منطقه باستانی موسوم به شبیغه در صحرای سیاه اردن متعلق به ۱۴۴۰۰ سال قبل هستند.


منطقه شناسایی شده توسط باستان‌شناسان متشکل از دو ساختمان است که هر یک دارای یک اجاق سنگی بوده‌اند. کاوش‌های باستان شناسی طی سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ در این منطقه منجر به شناسایی برخی مواد غذایی، ابزار سنگی، استخوان‌های حیوانات و همین طور باقی مانده برخی گیاهان شد. اما شناسایی باقی مانده‌های نان در کاوش‌های جدید توسط گروهی از محققان دانشگاه‌های کپنهاگ و کمبریج لندن و با استفاده از اسکنرهای میکروسکوپ‌های الکترونیکی صورت گرفته است.


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: بشر نان
ارسال نظر