صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتاق اصناف ایران خبر داد؛

افزایش قاچاق با وجود کاهش واردات رسمی

رئیس اتاق اصناف ایران از افزایش میزان قاچاق با وجود کاهش میزان واردات رسمی خبر داد.
کد خبر : 295692

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علی فاضلی، امروز در همایش بررسی چالش‌های صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهیزات و مواد مصرفی دندانپزشکان، گفت: از آنجا که اصناف در حلقه آخر نظام اقتصادی قرار گرفته‌اند، همه نگاه‌ها در گرانی اجناس مختلف از جمله ماست، لپه، پوشاک و حتی تجهیزات پزشکی به ما معطوف می‌شود.


رئیس اتاق اصناف ایران، افزود: امروز روزهای سخت ماست، اما ما دوران سخت‌تر از این را در دهه 60 پشت سر گذاشتیم و رزمندگان ما در شرایطی جنگیدند که گاهی برای یافتن اسلحه باید سه تا 4 روز صبر می‌کردند.


وی اظهار داشت: تنها اشکال ما این است که مدیریت درستی در مسائل اقتصادی نداشته‌ایم و الان هم نداریم، گیر کار هم این است و هنوز مسئولین کشور به این صرافت نیفتاده‌اند که کار را باید به مردم واگذار کنند و رانت موجود در نظام اقتصادی ایران اجازه حضور مردم را نمی‌دهد.


رئیس اتاق اصناف کشور همچنین از افزایش میزان قاچاق با وجود کاهش رسمی واردات در کشور خبر داد.


فاضلی بیان داشت: ما دوران سخت را طی کرده‌ایم و الان چه شده است که به واسطه نواختن شیپور جنگ قبل از هر اتفاقی اینگونه از خود بیخود شده‌ایم.


وی افزود: ما با دست خالی از این انقلاب دفاع کرده‌ایم و امروز بعد از 40 سال با مشکلات اقتصادی مواجه شده‌ایم.


فاضلی اظهار داشت: ما تنها در گرفتن تسهیلات از دولت مشکل نداریم بلکه ما در تنظیم روابط مشکل داریم و نظام پولی - مالی کشور به صورت واقعی در اختیار بنگاه‌ها نیست.


وی افزود: باید این واقعیت را پذیرفت که نظام اقتصادی کشور را درست مدیریت نکرده‌ایم؛ در حالی که در مسائل نظامی و علمی و تربیت نیروی‌انسانی فوق‌العاده عمل کرده‌ایم و دلیل اینکه نظام اقتصادی را خوب مدیریت نکرده‌ایم، رانت موجود در بدنه اجرایی نظام اقتصادی است که این رانت اجازه فعالیت به مردم را نمی‌دهد؛ این اشکال کار است و برای آن باید اتحادیه‌های صنفی و نهادهای مردم محور را تقویب کرد.


در ادامه این جلسه برخی از اعضای تولیدکننده و واردکننده صنف تجهیزات پزشکی به بیان مسائل و مشکلات خود بعد از اتخاذ تصمیمات ارزی دولت پرداختند.


از جمله این مشکلات می‌توان به کالاهای در گمرک مانده اشاره کرد که اجازه ترخیص نیافته‌اند.


در این نشست، یکی از تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات دندانپزشکی گفت: پروسه واردات تجهیزات پزشکی یک پروسه بسیار طولانی است که ممکن است بیش از 360 روز طول بکشد اما افرادی که در وزارتخانه‌های صنعت، بهداشت و یا بانک‌ها نفوذ دارند و دارای روابط هستند، ممکن است کارهایشان 30 تا 40 روزه انجام شود.


یکی دیگر از حضار بیان داشت: اکنون به واسطه مشکلات و تحریم‌ها واردکنندگان مجبورند، اقلام مورد نیز خود را از پروسه‌های طولانی و واسطه‌های مختلف و با ریسک بالا و تأمین هزینه‌های بالا تامین کنند که متأسفانه این مسائل در قیمت‌گذاری قابل اثبات نیست.


یکی دیگر از حاضرین بیان داشت: دولت اجازه بدهد واردات تجهیزات دندانپزشکی از طریق ارز بازار ثانویه انجام شود.


این واردکننده گفت: حدود 12 درصد از هزینه دندان پزشکی مربوط به تجهیزات پزشکی است که اگر دولت اجازه دهد واردات این کالاها از ارز بازار ثانویه تأمین شود، هم باری از روی دوش دولت برداشته می‌شود و هم فساد کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: قاچاق کالا واردات
ارسال نظر