خطر اوتیسم و انزوای اجتماعی بیشتر برای نوزادان نارس
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، پژوهشگران دانشگاه وارویک در انگلستان به وجود نوعی همبستگی آماری میان تولد پیش از موعد و ابتلای به اوتیسم و برخی مشکلات اجتماعی در بزرگسالی پی بردهاند.
یافتههای این پژوهشگران نشان میدهد، بزرگسالانی که تولد آنها زودتر از هفته سیودوم بارداری اتفاق افتاده است یا وزن آنها در هنگام تولد بسیار کم (کمتر از 1.5 کیلوگرم) بوده است، بیشتر ممکن است نشانههای شخصیت کنارهگیر در جامعه را از خود بروز دهند و جنبههایی از اوتیسم، رواننژندی، درونگرایی و همچنین ریسکپذیری کمتر در آنها دیده شود.
سایت futurity.org که پژوهشهای برتر دانشگاهی را بازتاب میدهد به نقل از دکتر دیتر فولکه، استاد روانشناسی دانشگاه وارویک نوشته است: «بزرگسالانی که کودکان بسیار زودرس یا دارای وزن بسیار کم هنگام تولد بودهاند، ممکن است با تجربیات دشواری در روابط اجتماعی با همسالان، دوستان و والدین خود مواجه شوند.» به گفته این پژوهشگر استرسهای زودهنگام در رحم و همینطور گرایش والدین این کودکان به حمایتگری بیش از حد را میتوان به عنوان عوامل احتمالی این پدیده در نظر گرفت.
در این آزمایش که نتایجش در ژورنال Archives of Disease in Childhood: Fetal & Neonatal Edition نیز منتشر شده است، سوابق کودکان متولد شده در باواریا، آلمان از نوزادی تا بزرگسالی بررسی شده است. اطلاعات روانشناختی و مربوط به جنبههای مختلف شخصیتی دویست فرد بزرگسال متولد سالهای 1985 و 1986 که هنگام تولد نارس یا دارای وزن کم بودهاند و دویست بزرگسال که به موقع و در شرایط عادی به دنیا آمده بودند، در این پژوهش با یکدیگر مقایسه شده است. این نتیجه از احتمال بیشتر ابتلای نوزادان نارس به مشکلات شخصیتی در بزرگسالی حکایت داشته است.
به گفته دکتر فولکه، نتیجه این آزمایش نشان میدهد که والدین نوزادان نارس باید تکنیکهایی برای آموزش بیشتر مهارتهای اجتماعی به کودکان خود به کار ببندند تا بتوانند مشکلات ناشی از وجوه شکل گرفته شخصیتی آنها را جبران کنند.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/