صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۷

تصویری با کیفیت از مرکز کهکشان راه شیری ثبت شد

۶۴ تلسکوپ رادیویی در آفریقای جنوبی تصویری با کیفیت از مرکز کهکشان راه شیری را ثبت کرده‌اند. این پروژه با هزینه ۳۳۰ میلیون دلار اجرا شده است.
کد خبر : 295030

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ۶۴ تلسکوپ رادیویی در آفریقای جنوبی تصویری از مرکز کهکشان راه شیری ثبت کرده‌اند.


دانشمندان این تصویر را به مناسبت تکمیل تلسکوپ رادیویی «MeerKAT» منتشر کرده‌اند. این تلسکوپ‌ها در حقیقت بخشی از پروژه بلندپروازانه «Square Kilometer Array» است. هدف این پروژه ساخت بزرگ‌ترین تلسکوپ جهان است که در قاره‌های‌های آفریقا و استرالیا گسترده می‌شود.


به هرحال این تصویر رشته‌هایی از ذرات را نمایش می‌دهد. این رشته‌ها ساختارهایی هستند که در هماهنگی با سیاه‌چاله‌های مرکزی این کهکشان وجود دارند. هنوز مشخص نیست چه چیزی این رشته‌ها را به وجود می‌آورد. دانشمندان فرضیه‌های مختلفی دارند؛ شاید آنها ذراتی هستند که از سیاهچاله‌های در حال چرخش خارج می‌شوند، شاید آنها رشته‌های کیهانی هستند و حتی احتمال دارد اصلا پدیده خاصی نباشند.


ارین ریان، یکی از محققان مرکز «Goddard Space Flight Center» ناسا، در این باره می‌گوید: «این تصویر خارق‌العاده است زیرا رشته‌های باریک موجود در تصویر رادیویی نشانه‌هایی ایده‌آل برای وجود حوزه مغناطیسی کهکشانی هستند. چنین پدیده‌ای را در بیشتر اطلاعات مادون قرمز و بصری نمی‌توان مشاهده کرد. اطلاعات با کیفیت بالا به مطالعه حوزه‌های مغناطیسی کهکشانی و اهمیت آنها در تکامل کهکشان کمک می‌کند».


هر یک از ۶۴ دریافت کننده MeerKAT مجهز به یک آنتن رادیویی ۴۴ فوتی است. این آنتن‌ها امواج رادیویی را از منابع کیهانی (مانند مرکز کهکشان‌ها) با یک برچسب زمانی، جمع‌آوری می‌کنند و به یک مکان مرکزی می‌فرستند. در مرحله بعد اطلاعات تلسکوپ‌ها با یکدیگر مرتبط و تصویر ساخته می‌شود.


به هر حال MeerKAT بخشی از پروژه وسیع «Square Kilometer Array» است. دلیل این نامگذاری آن است که می‌تواند یک کیلومتر مربع اطلاعات جمع‌آوری کند که احتمالا وضوح باند رادیویی آن بیشتر از تلسکوپ هابل خواهد بود.


تا پایان ۲۰۲۰ میلادی این پروژه شامل دو هزار بشقاب رادیویی در منطقه «کارو» آفریقای جنوبی و «مورچیسون شایر» در غرب استرالیا نصب می‌شود. کل این پروژه شامل نصب 3 هزار بشقاب رادیویی در کشورهای آفریقایی دیگر نیز می‌شود. هزینه MeerKAT به تنهایی ۳۳۰ میلیون دلار بوده است.


منبع: مهر


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر