صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۱ - ۱۵ تير ۱۳۹۷
در بیانیه پایانی اعلام شد؛

کشورهای باقی مانده در برجام بر اجرای کامل این قرارداد تاکید دارند/ تعهد 1+4 بر تداوم صادرات نفت و گاز ایران

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان نشست مشترک برجام اظهار کرد: طرف‌های شریک در برجام بار دیگر بر تعهد خود به اجرای کامل و مؤثر توافق هسته‌ای تأکید کردند.
کد خبر : 292782

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «فدریکا موگرینی» که ریاست نشست امروز در وین را برعهده داشت پس از پایان مذاکرات وزیران خارجه ایران، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان بیانیه‌ای را در کنفرانس خبری قرائت کرد. موگرینی در این بیانیه تاکید کرد که همه طرف های امضا کننده برجام بر اجرای آن تاکید دارند.


موگرینی در این بیانیه همچنین بر توافق کشورهای ۱+۴ و ایران برای ادامه گفتگوها تاکید شده است.


این بیانیه شامل ۱۰ بند، به شرح زیر است:


براساس درخواست جمهوری اسلامی ایران، نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۶ جولای در سطح وزرا در وین برگزار شد. کمیسیون مشترک برگزار شد تا درباره راه‌های پیش‌رو بریا اطمینان از تداوم اجرای توافق هسته‌ای در تمامی جنبه‌های آن و برسی مسائل حل نشده ناشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق و اعلام اعمال دوباره تحریم‌های برداشته شده براساس برجام و پیوست دوم آن که موجب تأسف عمیق است بحث و بررسی صورت گیرد.


کمیسیون مشترک برجام به ریاست فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا و با حضور وزرای خارجه چین، فرانسه، آلمان، روسیه، معاون وزیر خارجه انگلیس و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.


طرف‌های شریک در برجام بار دیگر بر تعهد خود به اجرای کامل و مؤثر توافق هسته‌ای تأکید کردند. آن‌ها برجام را به عنوان عنصری کلیدی در معماری عدم‌اشاعه جهانی و دستاوردی قابل‌توجه در دیپلماسی چندچانبه که به صورت اجماعی توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تأیید شده است، توصیف کردند. طرف‌های شریک در برجام از یازدهمین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاریخ ۲۴ ماه مِی در تأیید اینکه ایران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند است، استقبال می‌کنند.


تمامی طرف‌های شریک بر ضرورت ادامه اجرای کامل و مؤثر تمامی تعهدات هسته‌ای تأکید کردند. آن‌ها از پیشرفت مداوم در مدرنیزه کردن رآکتور تحقیقات اراک استقبال کرده و با طیب خاطر اعلام می‌کنند که انگلیس عهده‌دار نقش یکی از رؤسای مشترک گروه کاری اراک (به جای آمریکا) می‌شود. طرف‌های شریک به حمایت از مدرنیزه کردن رآکتور تحقیقاتی اراک به عنوان بخشی از برجام و تبدیل تأسیسات فردو به مرکز هسته‌ای، فیزیک و فناوری ادامه می‌دهند. طرف‌های شریک از پروژه‌های قابل توجه در حوزه همکاری‌های مسالمت‌آمیز هسته‌ای که براساس پیوست سه برجام انجام می‌شود، استقبال کردند.


طرف‌های شریک اعلام می‌کنند که به ازای اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران، برداشتن تحریم‌ها از جمله مزایایی اقتصادی ناشی از آن، بخشی اساسی از برجام است. آن‌ها همچنین اشاره می‌کنند که براساس تعهدات مندرج در برجام که از سوی بالاترین سطوح در شورای امنیت تأیید شده است، فعالان اقتصادی که به دنبال کسب‌وکار مشروع با ایران هستند، با حسن نیت عمل کرده‌اند.


در ادامه آمده است که شرکت‌کنندگان درباره اقدامات اخیر به منظور دستیابی به راهکاری عملی برای روابط اقتصادی و بازرگانی با ایران مذاکره کردند. آنها ضمن استقبال از اقدامات فشرده انجام شده تاکنون، خواستار مذاکرات فنی فشرده و انتقال منابع به وسیله همه طرف‌ها شدند.


بر طبق بند هشتم، شرکت‌کنندگان تعهد خود را درباره موارد زیر و در فضای توام با حسن نیت اعلام کردند:


- حفظ و ارتقای روابط اقتصادی در بخش‌های گسترده با ایران


- حفظ و ارتقای کانال‌های موثر مالی با ایران


- تداوم صادرات نفت و گاز و محصولات نفتی و پتروشیمی ایران


- تداوم خدمات دریایی (ارتباط دریایی ار جمله کشتی‌رانی و بیمه)، ارتباط هوایی، زمینی و حمل‌و نقل ریلی


- ارتقاء پوشش مربوط به اعتبار در بخش صادرات


- حمایت روشن و موثر از فعالات در بخش تجاری با ایران به خصوص شرکت‌های کوچک و متوسط که ستون فقرات بسیاری از اقتصادها محسوب می‌شوند.


- تشویق به سرمایه‌گذاری‌های هرچه بیشتر در ایران


- حمایت از فعالیت‌های اقتصادی برای سرمایه‌گذاری و سایر فعالیت‌های مالی و بازرگانی در ایران و یا در ارتباط با این کشور


- گردآوری کارشناسان بخش خصوصی و دولتی به وسیله ارتقای شوراهای کاری


- حمایت عملی برای (روابط) بازرگانی و سرمایه‌گذاری در ایران


- حمایت از شرکت‌ها در برابرا پیامدهای خارجی تحریم‌های آمریکا


در ادامه این بیانیه آمده است: شرکت‌کنندگان اعلام می‌کنند که اتحادیه اروپا در حال پیشبرد فرایند قوانین مسدودساز (تحریم‌ها) است تا به این وسیله از شرکت‌های کشورهای اعضای اتحادیه اروپا حمایت کند و مجوز وام خارجی بانک سرمایه‌گذاری اروپا را برای پوشش دادن ایران به روز رسانی کند. طرف‌های شرکت‌کننده روی مسایل اشاره شده به وسیله تلاش‌های دوجانبه و همکاری با شرکای جهانی به منظور تشویق آنها برای پیروی از سیاست‌های مشابه کار می‌کنند تا ساز و کار مشابهی در روابط اقتصادی با ایران ایجاد کنند.


- شرکت‌کنندگان یادآور می‌شوند که این اقدامات با هدف حفظ توافق هسته‌ای صورت می‌گیرد که در راستای منافع امنیتی همه است.


در بند پایانی این بیانیه آمده است که طرف‌های شرکت‌کننده موافقت کردند که تحت نظارت کامل و در نشست مجدد کمیسیون مشترک برجام از جمله در سطح وزرا در راستای ارتقای تلاش های مشترک خود ادامه دهند. شرکت‌کنندگان بر عزم خود در راستای توسعه موثر و اجرای راهکارهای عملی درباره موارد بالا تاکید کردند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر