صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۷
کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

ایجاد منطقه حائل در سوریه، گامی در راستای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: حال که یکپارچگی سوریه حفظ شده است، اردن و آمریکا دم از کاهش تنش با رژیم صهیونیستی می‌زنند.
کد خبر : 291357

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ منابع سوری از نبرد سنگین ارتش سوریه با گروه‌های مسلح در شهرک‌های نوی، یادوده و طفس در حومه درعا خبر می‌دهند. از سوی دیگر برخی منابع از نگرانی عمیق رژیم صهیونیستی از سیطره ارتش سوریه بر مناطق گسترده‌ای در نزدیکی بلندی‌های جولان خبر دادند.


سید جلال ساداتیان، کارشناس امور بین‌الملل درباره آخرین تحولات جنوب سوریه گفت‌:‌ «بعد از اخراج گروه‌های تروریستی و تکفیری به‌ویژه داعش بخشی از خاک سوریه به‌ویژه در اطراف درعا و روستاهای منتهی به آنجا کماکان در تسلط گروه‌های مخالف به‌ویژه آن‌ها که ارتش آزاد سوریه را در اختیار دارند و همچنین جبهه‌النصره باقی مانده بود. از سوی دیگر ایران و روسیه که باعث عقب‌نشینی‌های نیروهای تکفیری به‌ویژه داعش شده بودند، در آستانه به سرانجام رساندن کار بودند.»


وی افزود:‌ «البته بخش شمال سوریه ورود ترکیه که مدعی محدود کردن نفوذ کردها در آنجا بود و فکر می‌کرد کردها کسانی‌اند که در تعارض با دولت ترکیه هستند و در تلاشند تا نوعی استقلال در آنجا ایجاد کنند، در عمل با سکوت یا رضایت نسبی ایران همراه شد، هرچند بعدا اعتراضی را مطرح کرد که البته جدی نبود، زیرا می‌خواستند فرصت داشته باشند تا موضوع جنوب را حل و فصل کنند.»


این کارشناس امور بین‌الملل درباره تحولات جنوب سوریه و ارتباط آن با حمله موشکی ارتش اسرائیل به پایگاه نیروهای سوری تصریح کرد: «پرونده جنوب سوریه و تحولات آن با واکنش تند اسرائیل مواجه شد، البته نیروهای سوری مرتکب اشتباهی راهبردی شدند و موشک‌هایی را به بلندی‌های جولان پرتاب کردند و بهانه به دست اسرائیل داده شد تا به پایگاه‌های حزب‌الله که مدعی هستند همه آن‌ها پایگاه‌های ایران است، حمله هوایی کنند. هم‌زمان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به مسکو سفر و تلاش کرد تا نظر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را جلب کند و دیدیم که پوتین به‌طور ضمنی گفت ایران باید سوریه را ترک کند؛ هرچند از عبارت نیروهای خارجی استفاده کرد که شامل نیروهای روسی هم می‌شود.»


سید جلال ساداتیان گفت: «روسیه در راستای منافع خود حتی ایران را ذی‌نفع ندانست که در سوریه بماند. بهانه‌ای که آن‌ها مطرح کرده بودند این بود که موشک‌ها از پایگاه‌هایی که مورد حمایت ایران است به سمت اسرائیل شلیک شده و بعد از آن، اسرائیل واکنش نشان داد، شاهد بودیم روسیه مانع از واکنش بعدی ایران شد هرچند از جهت مدیریت وضعیتی که ما در منطقه داریم، این ممانعت به نفع ایران بود، ولی در راستایی که روسیه عمل کرد جای تامل دارد که مسکو مانع از واکنش جدی ایران شد. از سوی دیگر واکنش نشان ندادن ایران باعث شد تا آمریکا بهانه‌ای برای ورود به منطقه به‌ مفهوم ورود به یک جنگ تمام عیار پیدا نکند، زیرا اگر ایران به صراحت واکنش نشان می‌داد آن‌ها به‌ویژه اسرائیل مترصد این بودند تا جنگ در منطقه به راه بیاندازند.»


وی درباره توافق مطرح شده برای ایجاد منطقه حائل در مرزهای سرزمین‌های اشغالی با سوریه، تاکید کرد: «اکنون راه حلی که ارائه شده این است که یک منطقه حائلی نسبت به مرز سرزمین‌های اشغالی ایجاد شود که درگذشته بلندی‌های جولان متعلق به سوریه در عمل در کنترل اسرائیل بود، ولو اینکه می‌گفتند سازمان ملل متحد بر آنجا مدیریت دارد، ولی در عمل در اشغال اسرائیل بود. آن‌ها اکنون به‌دنبال این هستند که یک نوار امنیتی ایجاد کنند تا کسی به جنوب لبنان و مرز با سرزمین‌های اشغالی حمله نکند.»


ساداتیان در پاسخ به این سوال که آیا «هدف آمریکا و اسرائیل از ایجاد منطقه حائل، مقابله با محور مقاومت است؟» گفت: «ظاهر قضیه این است که تعرضی به اسرائیل انجام نشود. اینکه محور مقاومت را تضعیف کنند، می‌تواند جزو تبعات این اقدام تلقی شود اما آنچه که روسیه و حتی سوریه مطرح می‌کنند درباره خروج نیروهای خارجی، به ایران برمی‌گردد، ایرانی که این همه شهید در آنجا داده و هزینه کرده است تا سوریه آزاد شود و اگر ایران نبود کار سوریه تمام و تجزیه شده بود و هر بخش آن ساز خود را می‌زد.»


وی افزود: «حال که یکپارچگی سوریه با کمک جدی ایران و تقدیم شهدای زیاد حفظ شده است، اردن و آمریکا دم از کاهش تنش با اسرائیل می‌زنند. شبیه این حرف را روس‌ها نیز می‌زنند، روس‌هایی که از نظر منافع سیگنال‌های خاص خود را دارند و ظاهر موضوع این است که پنج استان سوریه را به‌طور کامل در اختیار روسیه گذاشته‌اند تا منافع و هزینه‌هایی که در جنگ انجام داده است، برداشت کند. این در حالی است که ایران، ولو اینکه نفوذ مردمی خود را در سوریه داشته باشد، دستش خالی است و دنبال این هستند که ایران را از مرز سرزمین‌های اشغالی دور بدارند تا هیچ تنشی در آنجا به‌وجود نیاید.»


انتهای پیام/

ارسال نظر