صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رکوردهای دنیای ادبیات

رکوردها همیشه برای مردم جذاب و جالب بوده‌اند، در تاریخ ادبیات هم رکوردهایی وجود دارد که یا دست نیافتنی اند یا به این راحتی نمی توان به آن ها دست یافت، در این گزارش با برخی از این رکوردها آشنا می‌شوید.
کد خبر : 290134

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در تاریخ ادبیات، رکوردهایی وجود دارد که یا دست نیافتنی اند یا به این راحتی نمی توان به آن ها دست یافت. به طور مثال آیا می دانستید کهن ترین کتاب چاپی دنیا چند سال پیش چاپ شد؟ یا کتابی وجود دارد که با فونت یک دهم میلی متر به چاپ رسیده است. امروز به دنیای ادبیات سری زده ایم تا این بار از رکوردهایش بگوییم. 


گران ترین کتاب جهان


وقتی کتابچه یادداشت لئوناردو داوینچی (Codex Leicester) در سال 1994 در حراجی کریستی در نیویورک برای فروش عرضه شد، تصور می شد که چند میلیونی فروش رود، اما کسی گمان نمی کرد که در نهایت شخصی برای آن 30 میلیون و 800 هزار دلار پرداخت کند. این خریدار که این مبلغ برایش حکم پول توجیبی را دارد، کسی نبود جز ثروتمندترین فرد جهان؛ بیل گیتس.


کهن ترین کتاب چاپی جهان


این کتاب 600 سال پیش از نسخه چاپی انجیل گوتنبرگ و 868 سال پس از میلاد مسیح به چاپ رسید که از آن به عنوان کهن ترین کتاب چاپی جهان یاد می کنند؛ دیاموند سوترا. این کتاب متن گفت وگوی ردوبدل شده میان بودا و یکی از شاگردانش است. برای چاپ این کتاب نشان های نوشتاری و تصاویر روی یک صفحه چوبی کنده کاری شده و سپس روی آن ها را رنگ کرده و در نهایت روی کاغذ فشار داده اند.


کوچک ترین کتاب جهان


آیا قادرید این کتاب را ببینید؟ این کتاب مینیاتوری با ابعاد 74 در 75 میلی متر در ژاپن تهیه شده که رکورد کوچک ترین کتاب جهان را به نام خود به ثبت رسانده است. این کتاب به اسم " گل های فصول" در 22 صفحه تهیه شده و حاوی تصاویر گل ها همراه با توصیف آن هاست که در فونت یک دهم میلی متر چاپ شده است.
ناشر این کتاب (Toppan Printing) برای چاپ آن از تکنیکی بهره برده که در صنعت چاپ اسکناس از آن استفاده می شود.


پرتیراژترین کتاب جهان


این کتاب صاحب چندین رکورد است: انجیل. مجموع تیراژ آن را تنها می توان تخمین زد. به نوشته کتاب رکوردهای گینس تاکنون بین دو و نیم تا پنج میلیارد نسخه از انجیل چاپ شده است. هر سال نزدیک به 20 میلیون نسخه جدید نیز به آن اضافه می شود. انجیل همچنین رکورد بیشترین تعداد ترجمه ها را در اختیار دارد. این کتاب به بیش از 2500 زبان ترجمه شده است.


پرخواننده ترین رمان جهان


بیش از چهار قرن است که داستان دن کیشوت میلیون ها خواننده در سراسر جهان را به وجد آورده و الهام بخش هنرمندانی نظیر ریشارد اشتراوس یا پیکاسو شده است. دن کیشوت اثر میگل سروانتس، نویسنده اسپانیایی تا به این جا 500 میلیون بار چاپ شده است. برای مقایسه بد نیست بدانید که تیراژ کل مجموعه هفت جلدی داستان های هری پاتر تا به حال 400 میلیون نسخه بوده است.


قطورترین کتاب جهان


قطورترین کتاب جهان با ضخامت 32 سانتی متر دربرگیرنده تمامی داستان های خانم مارپل به قلم آگاتا کریستی است (12 کتاب و 20 داستان کوتاه). این کتاب در سال 2009 در 500 نسخه توسط انتشارات Harper Collins منتشر شد.


اسرارآمیزترین کتاب جهان


این کتاب دانشمندان زیادی را کلافه کرده است: دست نوشته های ووینیچ که دربرگیرنده نقاشی های عجیب و غریب از جمله تصاویر گیاهان ناشناخته است و با الفبایی ناآشنا نگاشته شده است. نویسنده کتاب ناشناس است و خلق آن احتمالا به قرن 15 میلادی بازمی گردد. گفته می شود که این کتاب جزو دارایی های رودلف دوم (امپراتور رم مقدس) بوده است. در سال 1912 ویلفرد ووینیچ این کتاب را در ایتالیا خرید و با خود به آمریکا برد.


پرکارترین نویسنده جهان


ال. ران هوبارد را به عنوان بنیان گذار فرقه ساینتولوژی می شناسند. اما طبق کتاب رکوردهای گینس او با نوشتن 1084 کتاب، رکورد نویسنده ای با بیشترین تعداد اثر را در اختیار دارد. همچنین رکورد ضبط بیشترین کتاب صوتی نیز به نام هوبارد ثبت شده است. او در ابتدا به عنوان نویسنده کتاب های علمی تخیلی کارش را آغاز کرد و بعدها مشغول نوشتن کتاب های تخصصی در زمینه فرقه مناقشه برانگیز ساینتولوژی شد.


منبع: خراسان


انتهای پیام/

ارسال نظر