صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۶ تير ۱۳۹۷

کشف 1000 ژن جدید مرتبط با هوش

دانشمندان هزار ژن جدید کشف کرده‌اند که با ضریب هوشی ارتباط دارند.
کد خبر : 289802

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، دانشمندان بیش از هزار و 16 ژن جدید مرتبط با هوش کشف کرده‌اند که بخش عظیمی از آنها تاکنون شناسایی نشده بودند. در زمینه‌های ژنتیک و محاسبات ژنتیکی، یک جایگاه کروموزومی (لوکوس)، به قسمت خاصی از یک ژن یا توالی DNA در کروموزوم گفته می‌‌شود.


یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی طی یک مطالعه 190 جایگاه کروموزومی جدید و 939 ژن جدید مرتبط با ضریب هوشی پیدا کرده‌اند. این یافته، درک ما از اساس ژنتیکی رفتارها و عملکردهای رفتاری را افزایش می‌دهد.


دنیل پوستما، سرپرست این مطالعه و محققی از دانشگاه هلند، به بررسی ژنوم 270 هزار نفر از 14 نژاد مختلف اروپایی پرداخت. این افراد یک سری آزمایش عصبی-شناختی شرکت کردند تا ضریب هوشی آنها مشخص شود.


سپس ضریب هوشی آنها با چندریختی تک-نوکلئوتید مقایسه شد و جهش‌های ژنتیکی مرتبط با ضریب هوش بالا مشخص شد.


چندریختی تک-نوکلئوتید یا به اختصار اسنیپ یک تغییر در دنباله DNA است که در یک نوکلئوتید (A,C،G,T) در ژنوم بین افراد یک گونه بیولوژیکی یا بین یک جفت کروموزوم در یک فرد این نوکلئوتید فرق دارد.


بیش از نه میلیون جهش ژنتیکی در نمونه‌ها مشخص شد. تیم تحقیقاتی 205 ناحیه در کد DNA مرتبط با ضریب هوشی شناسایی کردند که تنها 15 مورد از آنها قبلا شناسایی شده بود. همچنین 1016 ژن جدید کشف شد که تنها 77 مورد از آنها پیش از این کشف شده بود.


به گفته تیم تحقیقاتی، ژن‌هایی که ما را باهوش‌تر می‌کنند باعث افزایش سلامت رفتارهای شناختی می‌شود. تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که رابطه همبستگی منفی میان این ژن‌ها و بیماری آلزایمر، اختلال کمبود توجه / بیش‌فعالی، علائم افسردگی و اسکیزوفرنی وجود دارد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر