صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۴۵ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷

چالش افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغن‌های مایع خوراکی

چهاردهمین چالش نوآوری نانو با همکاری ستاد ویژه‌ی توسعه‌ فناوری نانو و با حمایت شرکت فریکو برگزار می‌شود. هدف از این چالش، یافتن راهکارهای مبتنی بر فناوری‌ نانو برای افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغن‌های مایع خوراکی است.
کد خبر : 287364

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در پی تجربیات موفق برگزاری چالش‌های نوآوری و فناوری نانو با هدف توسعه‌ راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور، چهاردهمین دوره از چالش‌های نانو در پلت‌فرم نانوچلنج آغاز شد. چالش نوآوری «افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغن‌های مایع خوراکی» که از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه‌ی توسعه‌ی فناوری نانو و با حمایت شرکت فریکو برگزار می‌شود، به‌دنبال ارائه‌ی راهکاری اقتصادی و قابل تجاری‌سازی بر پایه‌ فناوری نانو برای افزایش پایداری ویتامین D3 در روغن‌های مایع خوراکی در برابر حرارت است.


ویتامین D یکی از موثرترین گروه ویتامین‌ها در حفظ سلامت بدن است. منبع اصلی تأمین این ویتامین در انسان، تابش پرتو فرابنفش به پوست است که به‌دلیل اثرات مضر پرتو فرابنفش، با آسیب‌هایی همراه است. ویتامین D در منابع حیوانی نظیر تخم‌مرغ، شیر، کره و روغن کبد ماهی نیز یافت می‌شود، اما منابع غذایی گیاهی از نظر ویتامین D فقیر محسوب می‌شوند و به سبب محلول بودن در چربی، این ویتامین در مواد غذایی کم چرب و بدون چربی نیز وجود ندارد. یکی از راهکارهای غلبه بر این مشکل، غنی سازی مواد غذایی اصلی و پرمصرف نظیر روغن‌ها با این ویتامین است. اما چالش اصلی این فرآیند، ناپایداری ویتامین‌ها در دماهای بالاتر از دمای محیط است.


در این راستا ستاد ویژه‌ی توسعه‌ فناوری نانو، به دنبال راهکارهای عملیاتی برای «افزایش پایداری حرارتی ویتامین D در روغن‌های مایع خوراکی» از سوی شرکت‌های خلاق و نوآور، پژوهشگران، مخترعان و فناوران، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها از داخل و خارج کشور است. با توجه به موارد یادشده و بنابر اعلام فراخوان دبیرخانه‌ی چالش‌های نوآوری و فناوری نانو، تمامی علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت کنند و از تسهیلات 50 میلیون ریالی، شامل کمک‌هزینه‌ نقدی و اعتبار استفاده از خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی فناوری نانو برای ساخت نمونه‌ی آزمایشگاهی در مرحله‌ اول چالش و جایزه‌ی نقدی 2۰۰ میلیون ریالی برای طرح برگزیده‌ نهایی بهره‌‌مند شوند. همچنین برگزیدگان مرحله‌ دوم چالش برای توسعه‌ فناوری و تجاری‌سازی آن تا مرحله‌ تولید انبوه، فرصت همکاری با شرکت فریکو را خواهند داشت. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات چالش (نحوه‌ی ثبت نام و پذیرش، دریافت راهنما، دریافت، تکمیل و ثبت فرم پیش­نویس طرح و کسب اطلاعات بیشتر) به نشانی nanochallenge.ir مراجعه کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر