صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۲۷ تير ۱۳۹۴
نتیجه تحقیق دانشجوی ایرانی دانشگاه نورث‌‌وسترن نشان می‌دهد:

مکالمه تلفنی طولانی می‌تواند نشانه افسردگی باشد!

پژوهشگران آمریکایی معتقدند که میزان مکالمه تلفنی را می‌توان به عنوان یک نشانه ابتلا به افسردگی در نظر گرفت.
کد خبر : 28681

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، گروهی از پژوهشگران دانشگاه نورث‌‌وسترن در شیکاگو، ایلینویز طی تحقیقی مشخص کرده‌اند که رابطه مستقیمی میان زمان مکالمه تلفنی و افسردگی وجود دارد.


دیوید موهر نویسنده مقاله پژوهشی دانشگاه نورث‌وسترن که در Journal of Medical Internet Research منتشر شده است، می‌گوید: «اهمیت این یافته این است که می‌توانیم تشخیص دهیم فرد نشانه‌های بروز افسردگی را دارد و بدون پرسش از افراد به شدت عارضه در آنها پی ببریم.»


موهر که مدیر مرکز فناوری‌های رفتاری دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث‌وسترن است، علت ارتباط میزان مکالمه تلفنی و افسردگی را چنین بر می‌شمرد: «احتمالاً افراد وقتی پای تلفن هستند، از آن برای فکر نکردن به احساسات دردناک و ناراحت‌کننده یا روابط دشوار استفاده می‌کنند. این از نوع رفتارهای پرهیزی است که در موارد ابتلا به افسردگی می‌توانیم آن را مشاهده کنیم.»


به گزارش futurity.org این پژوهشگران با استفاده از داده‌های برگرفته از تلفن‌های همراه گروهی از افراد مبتلا و غیر مبتلا به افسردگی توانسته‌اند با دقت 87 درصد بر اساس میزان استفاده از تلفن، ابتلای اشخاص را پیش‌بینی کنند.


بر اساس یافته‌های دکتر موهر و همکارانش، متوسط مکالمه تلفنی روزانه افراد افسرده حدود 68 دقیقه و این زمان برای افراد غیر افسرده حدود 17 دقیقه است.


نکته دیگری که این پژوهشگران بر اساس داده‌های ردیابی GPS تلفن‌های همراه هوشمند به آن دست یافته‌اند این است که افراد مبتلا به افسردگی زمان بیشتری را در خانه صرف می کنند و بیشتر وقت خود را در مکان‌های کمتری می‌گذرانند و جابه‌جایی فیزیکی کمتری دارند. همچنین افراد افسرده کمتر برنامه کاری روزانه دارند و کمتر خانه را ترک می‌کنند و به سر کار یا مکان‌های دیگر می‌روند. به گفته موهر «داده‌هایی که نشان می‌دهد افراد افسرده کمتر تمایل به رفتن به مکان‌های بیشتر را دارند بیانگر از میان رفتن انگیزه است که در موارد افسردگی است. وقتی آدم‌ها افسرده‌اند، تمایل دارند که همه چیز را کنار بگذارند و انگیزه و انرژی برای کارها ندارند.»


سهراب صائب، دانشجوی دکترا و متخصص رایانه در رشته طب پیشگیری که نویسنده این مقاله پژوهشی است، می‌گوید از آنجایی که پاسخ‌های افراد مبتلا به افسردگی به پرسش‌های مطرح شده در پرسشنامه‌ها چندان قابل اعتماد نیست، داده‌های تلفن‌های همراه هوشمند منبع قابل اعتمادتری برای برای تشخیص افسردگی است تا پرسشنامه‌های معمول که نمره 1 تا 10 را برای سنجش میزان غم یا شادی اشخاص در فعالیت روزمره در نظر می‌گیرند.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر