200 کیلو گل محمدی از اراضی واحد میانه برداشت شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علی سلیمی با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایه های مهم اقتصاد و تولید به ویژه افتصاد مقاومتی است که اکنون سهم عمده این بخش در اقتصاد و اشتغال قابل چشم پوشی نیست اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند سال گذشته، 3000 متر مربع از زمین های تحقیقاتی خود را به کاشت 4 هزار اصله نهال گل محمدی اختصاص داد.»
سلیمی ادامه داد: «در نخستین سال کشت، 200 کیلوگرم از این محصول مهم برداشت شد که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمین های این دانشگاه به کاشت طلای معطر تبدیل خواهد شد.»
وی تاکید کرد: «این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبه هیات امنای دانشگاه در راستای تامین درآمدهای غیر شهریه ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.»
سلیمی افزود: «واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانه ای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان اهتمام ورزند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه، گل محمدی را «طلای معطر» معرفی و کشت این محصول را برای نخستین بار در جهان، کشور ایران عنوان کرد گفت: «هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود 40 میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گل های دنیاست. واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی می توانند با ورود به این عرصه به درآمدزایی غیرشهریه کمک قابل توجهی بکنند.»
این مسئول، کاهش وابستگی واحدهای دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکت های اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیت های پژوهشی، راه اندازی کشت های گلخانه ای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد.
وی ادامه داد: «کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، می تواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.»
سلیمی، دلیل دیگر اهمیت کشت گل محمدی را ارزش افزوده اقتصادی آن بیان کرد و گفت: «گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی می رسد و بعد از سال سوم، می توان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.»
این مسئول با تاکید بر اینکه واحدهای دانشگاهی می توانند برای اقدام به این امر از وام ها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند اذعان کرد: «عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراورده های دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.»
وی در مورد آمادگی واحد میانه برای انتقال تجریبات و تعامل با سایر واحدها برای کشت گل محمدی یادآور شد: «نهالهای گل محمدی واحد میانه بسیار مرغوب بوده و از کیفیتهای بالایی برخوردار است، میتوانیم این نهال مرغوب را از طریق تکثیر غیرجنسی و از روش ازدیاد قلمه یا از محل کشت بافت را در اختیار واحدهای متقاضی قرار دهیم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاوره های لازم را به واحدها داشته باشیم.»
سلیمی اضافه کرد: «زمان باز شدن گلها اوائل اردیبهشت تا اوائل تیر است و در هر منطقه مدت زمان بازشدن گل ها 20 تا 30 روز طول می کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوش رنگ گلبرگ ها به سفید می گراید و با اندک نسیمی گلبرگ ها پرپر شده و می ریزند.»
انتهای پیام/