صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۵۱ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷

گالری نور موزه ملی علم و فناوری افتتاح شد

هفتمین گالری موزه ملی علوم و فناوری با نام «گالری نور» عصر امروز یکشنبه 20 خردادماه با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، رئیس ایکوم ایران، رئیس انجمن ترویج علم، رئیس موزه ارتباطات و رئیس موزه ملی علوم و فناوری به طور رسمی افتتاح شد.
کد خبر : 286024

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در ابتدای آیین گشایش «گالری نور» دکتر جلیلی رئیس این موزه گفت: «حفظ دستاوردهای بشری کاری است که هر کشوری باید انجام دهد و این مهم در کشور ما برعهده موزه ملی علوم و فناوری گذاشته شده است که در طول همین مدت کوتاه تاسیس خود، شش سال متوالی بعنوان موزه برتر کشور شناخته می‎شود».


دکتر سیف اله جلیلی افزود: «در پس هر یک از گالری‎های موزه علوم اهدافی نهفته است؛ مثلا در گالری «فناوری‎های بومی» ابزار علمی که در ایران کهن ساخته شده به نمایش در می‎آید، در گالری «ابزار جراحی» عظمت و قدمت ایرانیان در علم پزشکی نشان داده می‎شود، در گالری «ابزار نجومی» که در سال 96 افتتاح شد، ابزار اندازه‎گیری نجومی به مخاطبان ارائه می‎شود».


وی ادامه داد: «یکی از مشکلاتی که بشریت در قرن 20 و 21 داشته و دارد، موضوع استفاده از انرژی‎هاست که موجب انواع آلودگی‎ها و نابودی محیط زیست شده و پایان‎پذیر بودن انرژی‎ها را هم به همراه داشته است که تلاش کردیم در گالری «انرژی‎های نو» به این مقولات بپردازیم. وی به اهداف آموزشی گالری‎های دیگر موزه از جمله «مورس تا موبایل» و گالری جدید «نور» هم اشاره کرد».


رئیس موزه ملی علوم و فناوری با اشاره به برنامه‎های متنوع این موزه اعم از کنفرانس سار، جُنگ علمی، جشنواره علم برای همه، همایش و نشست سالانه، کارگاه آموزشی و نمایشگاه سیار افزود: «ما در موزه علوم با محدودیت‎های بسیاری روبرو هستیم که مهم‎ترین آن‎ها «محدودیت فضایی» است و انتظار ما از مسئولان کشور توجه بیش از پیش به این موزه است».


دکتر جلیلی گفت: «ما نزدیک به پنج سال است به دنبال فضای مناسب جهت استقرار اشیا و گالری‎های موزه علوم هستیم اما به در بسته می‎خوریم و این در حالی است که اعضای هیات علمی موزه‎های علوم دنیا از اعضای هیات علمی دانشگاه‎ها بیشتر و بودجه آنها از بودجه یک کشور افزون‎تر است».


وی ضمن قدردانی از همکاران موزه علوم برای سر پا نگه داشتن این موزه، ابراز امیدواری کرد مسئولان توجه بیشتری به مسائل علمی کشور از جمله موزه ملی علوم و فناوری کنند.


استاد احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران و دومین سخنران این مراسم، با بیان این که موزه ملی علوم و فناوری از روی ناچاری در این فضای محدود برپا شده است ابراز امیدواری کرد شهرداری، میراث فرهنگی و دیگر نهادها و سازمان‎ها در جابه‎جایی و استقرار این موزه در جایگاه اصلی خود کمک کنند.


دکتر اکرم قدیمی رئیس انجمن ترویج علم و سومین سخنران این مراسم، با بیان این که اجرای رسالت موزه‎ها متاثر از حال و هوای جامعه است و اگر جامعه ما «در حال توسعه» است، موزه‎ها هم همینطور است. بنابراین اگر بخواهیم علم را به بطن جامعه وارد کنیم باید بیش از هر چیز، منابع، امکانات و تجهیزات موزه‎های علوم را فراهم کنیم.


دکتر روح الله محمدی، معاون نمایشگاهی موزه علوم و آخرین سخنران مراسم، گفت: «یونسکو به مناسبت هزارمین سال نگارش کتاب المناظر ابن هیثم و به افتخار دستاوردهای علمی این دانشمند ایرانی، سال 2015 را به سال نور نام‎گذاری کرد».


وی افزود: «ابن هیثم که به پدر علم نور و روش‎شناسی علمی شناخته می‎شود تعریف نور و ماهیت دیدن را متحول کرد؛ بدین معنا که وی نخسین کسی است که به این نتیجه می‎رسد: هر آن چه دیده می‎شود به سبب نوری است که از طرف آن شی به سمت چشم ما می‎آید».


دکتر محمدی مسئول طراحی و راه‎اندازی گالری نور گفت: «ما 60 آزمایش علمی برای گالری نور در نظر گرفته بودیم اما به جهت محدودیت مکانی، تنها توانستیم 15 آزمایش را در این فضا بگنجانیم. وی تصریح کرد: تمام کارهای راه‎اندازی گالری نور از جمله: «پژوهش»، «ساخت آثار»، «طراحی»، «نصب» و «آزمایش آثار» بطور صفر تا صد در موزه علوم و فناوری انجام شده است».


وی خاطر نشان کرد: «در گالری نور موزه ملی علوم و فناوری تلاش کردیم ماهیت نور و اهمیت آن در کنار سایر علوم، با زبان ساده به مخاطبان عرضه شود».


در پایان آیین گشایش گالری نور، این گالری توسط دکتر برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و با همراهی استاد محیط طباطبایی رئیس ایکوم و دکتر جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری به طور رسمی افتتاح شد.


همچنین مهمانان مدعو از بخش‎های دیگر موزه ملی علوم و فناوری بازدید کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر