صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۳۸ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۷

پشه‌ها چه کسانی را بیشتر نیش می‌زنند؟

یک متخصص پوست با اشاره به اینکه استفاده از لوسیون‌های حاوی اسانس شعمدانی مانع از نیش‌زدن پشه‌ها می‌شود، گفت: بوی بدن برای پشه‌ها بسیار جذاب است و این مساله سبب شده تا پشه‌ها برخی افراد را بیشتر از سایرین نیش بزنند.
کد خبر : 283862

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر محمد رضوانی اظهار کرد: برای مبارزه با گزش موجوداتی همچون شپش، گال، ساس و پشه، باید عامل اصلی یعنی حشره را با سم‌پاشی، اتوکردن لباس‌ها و…از بین برد.


وی با بیان اینکه واکنش بدن شدت علائم را در نیش حشرات تعیین می‌کند، افزود: افرادی که حساس‌تر هستند اگر توسط پشه نیش زده شوند تا ساعت‌ها دچار خارش می‌شوند.


این متخصص پوست خاطرنشان کرد: هنگام گزش مقداری از بزاق پشه وارد بدن می‌شود که واکنش افراد نسبت به آن متفاوت است و این عامل سبب شده تا برخی از افراد بنابر واکنش بدن خود عکس العمل نشان دهند.


این متخصص پوست یادآور کرد: استفاده از مواد حاوی دافع حشرات همچون کرم، اسپری و لوسیون‌ها که با منشا گیاهی بوده و از معروفترین آنها عصاره و اسانس شعمدانی است موجب عوض شدن بوی بدن می‌شود بنابراین پشه‌ها دیگر تمایلی به نیش زدن ندارند همچنین در زمان‌های قدیم جهت دور کردن پشه‌ها از گلدان‌های شعمدانی استفاده می‌شد.


رضوانی با اشاره به اینکه استفاده از لوسیون‌های حاوی شعمدانی سبب شده تا بدن ۶ تا ۷ ساعت بویی پیدا کند که برای پشه‌ها خوشایند نیست، گفت: پوشیدن لباس‌های مناسب و آستین‌دار سبب پوشیده‌تر شدن بدن می‌شود و پشه‌ها نمی‌توانند به راحتی نیش بزنند.همچنین استفاده از آبلیمو که برخی از افراد به روش سنتی استفاده می‌کنند می‌تواند دافع حشرات باشد اما تاثیر آن بسیار کم است حتی استفاده از ادکلن‌های با اسانس چوب نیز در برخی از افراد می‌تواند دافع حشرات باشد.اما بهتر است از لوسیون‌های اثبات شده دافع حشرات که در داروخانه‌ها موجود است استفاده شود.


این متخصص پوست در پاسح به این سوال که در زمان گزیده شدن توسط حشرات چه اقداماتی باید انجام شود؟ گفت: در واکنش‌های کم از پماد‌های حاوی کالامین که ضد خارش است برای تمامی گروه‌های سنی می‌توان استفاده کرد همچنین پماد‌های حاوی کورتون نیز وجود دارد که باید به صورت محدود در نواحی که مخصوص پوست پا، دست یا گردن است، استفاده شود.


رضوانی اضافه کرد: گاهی در زمان گزش حشرات عفونت نیز انتقال می‌یابد و اگر پشه قبلا روی زخم آلوده قرار گرفته باشد با نیش زدن فرد بعدی می‌تواند آن را نیز در معرض عفونت قرار دهد و حتی دیده شده که پشه نیز می‌تواند سالک را منتقل کند.


وی گفت: اگر فرد با گزش حشرات دچار تب، لرز وحالت تهوع یا محل گزیده شده سیاه شود و فرد احساس تنگی نفس کند باید بلافاصله به بیمارستان ارجاع داده شود.


منبع: طبنا


انتهای پیام/

برچسب ها: پشه سلامتی
ارسال نظر