صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۶ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
مدیر گروه توانبخشی موسسه علوم شناختی:

تقویت حافظه با استفاده از بازتوانی شناختی امکانپذیر است

دکترای علوم اعصاب شناختی با اشاره به اینکه تقویت هوش، حافظه و یادگیری با استفاده از بازتوانی شناختی امکان‌پذیر است، گفت: بازتوانی شناختی، تلاش جهت بازگرداندن توانایی شناختی از دست رفته یا بهبود ظرفیت‌های شناختی موجود برای فرد است.
کد خبر : 283204

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر پیمان حسنی ابهریان، پزشک و دکترای علوم اعصاب شناختی در آستانه برگزاری سمپوزیوم بازتوانی شناختی اظهار کرد: تا ۲۰ سال پیش همه مردم فکر می‌کردند که انسان با یک توان ذهنی ثابت به دنیا می‌آید و مساله هوش را محدود، ثابت و ذاتی می‌دانستند ولی اکنون مشخص شده که توانمندی‌های شناختی مغز با تمرین‌های هدفمند می‌تواند ارتقا یابد.


وی افزود: توانبخشی شناختی، روشی برای کمک به بیماران جهت افزایش توانایی آنها در پردازش و تفسیر اطلاعات است. همچنین با استفاده از این مساله می‌توانیم بهبود عملکرد شناختی افراد سالم را نیز داشته باشیم.
مسئول کلینیک مغز و شناخت ادامه داد: بازتوانی شناختی، تلاش جهت بازگرداندن توانایی شناختی از دست رفته یا بهبود ظرفیت‌های شناختی موجود برای فرد است.
وی گفت: توجه، تمرکز، حافظه و یادگیری، زبان گفتار، تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی، حل مساله و عملکرد اجرایی از جنبه‌های شناختی مغز به شمار می‌رود که با استفاده از بازتوانی شناختی می‌توان آن‌ها را تقویت کرد.


حسنی ابهریان با اشاره به اینکه برنامه‌های قلم - کاغذی، اسباب‌بازی‌های ویژه و استفاده از ابزارهای رایانه‌ای از جمله روش‌های بازتوانی شناختی به شمار می‌رود، گفت: هوش به دو قسمت توانایی‌های عمومی و چیرگی شناختی تقسیم می‌شود که چیرگی شناختی شامل سرعت پردازش و حافظه فعال است که با استفاده از بازتوانی شناختی علاوه بر اینکه سرعت پردازش و حافظه فعال را می‌توانیم، بهبود بخشیم، توانایی عمومی نیز ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت ارتقاء می‌یابد.
وی بیان کرد: در حال حاضر کلینیک مغز و شناخت در تهران راه‌اندازی شده و هدف از راه‌اندازی این کلینیک ارتقای توانمندی‌های شناختی افراد بوده و در کنار آن افراد دچار اختلال شناختی، همچون بیماران مبتلا به آلزایمر، پارکینسون، ام اس و ... نیز می‌توانند از خدمات این کلینیک بهره‌مند شوند.


انتهای پیام/

برچسب ها: تقویت حافظه
ارسال نظر