صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۵ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۷
معاون وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری:

شهریه مدارس غیردولتی امروز به استان ها ابلاغ می‌شود/ افزایش 11 تا 15 درصدی شهریه‌ها در تهران

رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش از ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی به استان ها خبر داد و گفت: امروز شهریه ها به استان ها ابلاغ می شود و فرصتی برای اعتراض و نظرسنجی در اختیار آنها قرار می گیرد.
کد خبر : 282972

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مجتبی زینی‌وند رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: نقش شوراهای آموزش و پرورش در هناهنگ سازی تمام دستگاه‌های نقش آفرین در امر تعلیم و تربیت بسیار مهم است، بنابراین ارتقا شوراها یک هدف است. شوراها به عنوان بزرگ‌ترین نهاد اجتماعی می‌تواند به وزارتخانه در اثرببخشی برنامه‌های آموزشی کمک کند بنابراین شوراها در مناطق و استان‌ها شکل گرفت.


وی افزود: در خصوص سامانه‌ها خوشبختانه ۱۰ سامانه در سازمان مدارس دولتی در حال اجراست و در فزصت مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد. یکی از درخواست‌ها ساماندهی مراکز آموزشی بود که برای این امر و شناسنامه‌دار کردن مراکز سامانه‌ای را راه‌اندازی کردیم که اکنون اطلاعات بیش از ۱۲ هزار مرکز وارد سامانه شده است که در این سامانه وضعیت نیروی انسانی، میزان شهریه، وضعیت مدرسه و .... مشخص شده است.


زیتی وند تصریح کرد: هم چنین سامانه‌ای برای ثبت اطلاعات مدارس خرید خدمات راه‌اندازی شد که با این سامانه بحث حقوق معلم، بیمه و ... دیده شده‌ است.


وی ادامه داد: تنها مرحع صدور مجوز مراکز پیش دبستانی وزارتخانه است اگر سایر مراکز تمایل به راه‌اندازی داشته باشند باید به این سامانه مراجعه و مجوز دریافت کنند که تاکنون بیش از ۱۵۰۰ موسس ثبت نام کرده‌اند. همه فرآیند برای صدور مجوز برای مراکزی که از سایر سازمان‌ها مجوز داشتند در آموزش و پرورش تسهیل یافته است.


رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش درباره الگوی شهریه مدارس غیردولتی، بیان کرد: الگوی شهریه مدارس غیردولتی براساس مصاحبه هزینه تمام شده و برنامه آموزشی و پرورشی ارائه شده توسط مدرسه تعیین شده است. مهم ترین ویژگی الگوی شهریه شفافیت هزینه و ... است . شهریه مصوب که اولیا ملزم به پرداخت هستند، شامل ساعات مصوب درسی و شورای آموزش و پرورش است اما سایر فعالیت‌های اختیاری را تفکیک کردیم که این خدمات جانبی مدارس است که در آن میزان، نوع و هزینه فعالیت را مشخص کردیم تا اولیا آگاه باشند در پایان چه مقدار هزینه بپردازند.


وی افزود: ما مشخص کردیم فعالیت تابستانی باید فقط برای تقویت بنیه علمی باشد که این برنامه برای دوره ابتدایی باید طی ۹۰ ساعت، متوسطه اول ۱۰۸ و متوسطه دوم ۱۴۴ ساعت باشد.


زینی وند خاطرنشان کرد: برای نظام بخشی در اخذ شهریه سامانه‌ای را راه‌اندازی کردیم که اولیا بتوانند تمام فرآیند مربوط به شهریه را کنترل و رصد کنند. هم‌چنین برای استعلام شهریه و نظرسنجی در پرتال مشارکت‌ها، برنامه‌ای را راه‌اندازی کردیم.


میانگین افزایش شهریه‌ها


رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش درباره میانگین افزایش شهریه بیان کرد: با توجه به اینکه ایتم‌هایی در الگوی شهریه مشخص شده شهریه بر اساس عملکرد مدرسه و برنامه‌های آن تعیین شده است؛ بنابراین میزان شهریه مدارس متفاوت است. در تهران میانگین افزایش شهریه حدود ۱۳ درصد است اما در کشور میانگین افزایش نرخ شهریه حدود 13.5 درصد بوده است؛ البته میزان شهریه در دوره‌های تحصیلی متفاوت است برای مثال در استان تهران در دوره ابتدایی میزان افزاش ۱۵درصد، متوسطه اول ۱۳ درصد و متوسطه دوم ۱۱ درصد است.


وی درباره گزینش معلمان در مدارس غیردولتی گفت: یکی از مشکلات ما در گذشته این امر بود که ما امسال سامانه‌ای فعال کردیم که تمام اطلاعات کارکنان مدارس وارد سامانه شود که در سامانه معیارها مشخص شده بنابراین افرادی که جذب می‌شوند باید مطابق معیارها باشد که این امر به مدت ۲ سال است که با جدیت مورد پیگیری قرار گرفته است. براس مثال تعیین کردیم معلمان دوره ابتدایی باید کارت صلاحیت حرفه‌ای تدریس داشته باشند.


رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تخلفات اخذ شهریه گفت: امروز رسما الگوی شهریه اعلام می‌شود که البته فرصتی برای اعتراضات در نظر گرفتیم که پس از پاسخ دادن عمومی اعلام می‌شود. سال ۹۶، ۱۳ هزار و ۷۴۷ مورد بازرسی داشتیم که تنها ۳۶ مورد تخلف صورت گرفته بود.


وی در خصوص پرداخت معوقات و حقوق معلمان مدارس خرید خدماتی گفت: در بودجه سال جاری حدود 300 میلیارد تومان برای مدارس خرید خدمات بودجه در نظر گرفته شده است که مبلغی از آن تا پایان آذر ماه تخصیص می‌یابد که ما امیدواریم با تخصیص این بودجه بتوانیم بخش قابل توجهی از معوقات خود را پرداخت کنیم.


زینی‌وند در ادامه پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی مدارس غیر دولتی مبالغی بیش از شهریه مصوب را از دانش‌آموزان اخذ می‌کنند و زمانی که آنها از ادامه تحصیل در آن مدرسه انصراف می‌دهند مسئولان مدرسه 5 درصد از شهریه را کسر و مابقی را استرداد می‌کنند، گفت: طبق مصوبه شورای مرکزی اگر دانش‌آموزی در مدرسه غیر دولتی ثبت‌نام کند در صورت اینکه از ادامه تحصیل در آن مدرسه تا قبل از آغاز سال تحصیلی انصراف دهد حدود 5 درصد قبل از امتحان دی ماه 50 درصد و بعد از آن کلیه شهریه می‌تواند توسط مدرسه کسر و یا پرداخت نشود.


دریافت وثیقه هیچ وجاهت قانونی ندارد ​


وی در خصوص اخذ وثیقه توسط برخی مدارس برای دریافت شهریه بیان کرد: دریافت وثیقه هیچ وجاهت قانونی ندارد و مدارس نباید چنین تخلفی را انجام دهند.


رئیس مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تخلف برخی مدارس برای دریافت شهریه گفت: شهریه صرفا بر اساس الگویی که تعریف شده باید اخذ شود. البته اولیا نیز باید توجه داشته باشند مبلغی که بابت برنامه تابستانی و سایر خدمات از جمله سرویس، ناهار و ... پرداخت می‌کنند، مربوط به شهریه نیست و پرداخت این هزینه‌ها اختیاری است که متاسفانه برخی اولیا هزینه‌های اختیاری و اجباری را تحت عنوان شهریه مطرح می‌کنند این در حالی است که صرفا الگوی شهریه از سوی ما تعریف می‌شود و خانواده‌ها ملزم به پرداخت آن هستند.


زینی‌وند درباره اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی‌بر اینکه تعطیلی مدارس سمپاد در دوره اول متوسطه موجب افزایش تقاضا در مدارس غیر دولتی می‌شود، گفت: تعطیلی مدارس سمپاد به نفع مدارس غیر دولتی نیست زیرا دانش‌آموزی که تیزهوش است در مدرسه‌ای حضور می‌یابد که دارای برند لازم باشد همچنین باید گفت مدارس غیر دولتی در دوره ابتدایی و متوسطه اول با کمبود ظرفیت و در متوسطه دوم دارای ظرفیت خالی است. بنابراین تعطیلی مدارس سمپاد به مدارس غیر دولتی ارتباط پیدا نمی‌کند.


وی در خصوص صدور کارت صلاحیت حرفه‌ای برای معلمان دوره ابتدایی مدارس غیر دولتی گفت: مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش به کمک مدیر مشارکت‌ها برای معلمان دارای شرایط کارت‌هایی را صادر می‌کند که اگر معلمان دارای شرایط نباشند برای آنها کارت صادر نمی‌شود و یا برای افراد لازم دوره‌های آموزشی برگزار و سپس کارت صادر می‌شود. امسال جامعه هدف ما دوره ابتدایی است که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم برای تمام معلمان کارت صلاحیت تدریس صادر کنیم.


رئیس مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با توجه به نحوه پذیرش دانش‌آموز در مدارس غیر دولتی گفت:‌ بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برگزاری آزمون ممنوع است و ما اعلام کرده‌ایم که دانش‌آموزان از طریق مصاحبه با اولیا نزدیکی محل سکونت به مدرسه و بررسی پرونده تحصیلی پذیرش شوند که البته سه الی چهار مورد تخلف به ما در خصوص برگزاری آزمون برگزار شد که با متخلفان برخورد لازم صورت گرفت.


زینی‌وند در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه پس از ابلاغ الگوی شهریه به استان‌ها وزارت آموزش و پرورش شهریه نهایی را در چه بازه زمانی ابلاغ خواهد کرد، خاطر نشان کرد: ما به استان‌ها 15 روز مهلت اعتراض داده‌ایم که ما موظف هستیم در این مدت شکایات، اعتراضات و نظرات را بررسی کنیم که البته ممکن است پس از بررسی اعتراضات و شکایات میزان شهریه اعلام شده افزایش یا کاهش پیدا کند که البته ممکن است تغییری نیز پیدا نکند.


انتهای پیام/

ارسال نظر