صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷

اپلیکیشن معنی‌یاب گریه کودکان ساخته شد

محققان اپلیکیشنی ساخته‌اند که قابلیت درک معنی گریه کودکان را دارد.
کد خبر : 282593

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گروهی از محققان دانشگاه UCLA اپلیکیشنی نوین ساخته‌اند که می‌تواند گریه کودک را شناسایی و همزمان به والدین کمک کند معنی آن را دریابند.


اپلیکیشن مذکور «Chatterbaby» نام دارد و در حقیقت برای کمک به والدین ناشنوا ساخته شده است تا بتوانند گریه فرزندشان را متوجه شوند.


هرچند دستگاه‌های مانیتور از راه دور صوت برای والدین ناشنوا کارآمد هستند اما نمی‌توانند میان گریه یک نوزاد مضطرب و سروصدای او تمایز قائل شوند.


به هرحال محققان برای این اپلیکیشن الگوریتمی ساخته‌اند که گریه‌های کودک را به سه دسته درد، گرسنگی و عصبانیت تقسیم می‌کند.


آریانا اندرسون، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «گوش مادر به‌راحتی می‌تواند آنچه را که کودکش می‌گوید، متوجه شود. اما به عنوان یک محقق از خودم پرسیدم آیا می‌توان به الگوریتمی آموزش داد تا فعالیت گوش‌های والدین را به طور خودکار انجام دهد؟»


محققان پس از آزمایش الگوریتم‌های مختلف روی بیش از دو هزار نمونه از گریه کودکان، سیستمی ساختند که در نهایت می‌توانست در ۹۰ درصد مواقع گریه ناشی از درد کودک را تشخیص دهد. البته این سیستم برای تمایز دادن میان گریه‌های عصبانیت و گرسنگی با مشکلاتی روبه‌رو شد.


اندرسون در این باره می‌گوید: «این برنامه فرکانس‌های مختلفی را بررسی می‌کند که در گریه و همچنین در الگوهای سروصدا و سکوت وجود دارد. به عنوان مثال اگر در فرایند گریه کودک سکوتی طولانی وجود دارد، احتمالا او عصبانی است. اما هنگامی که کودک درد دارد، گریه او معمولا بلندتر و طولانی‌تر و فواصل سکوت میان اصوات نیز کمتر است».


البته همه کودکان به یک شکل ارتباط برقرار نمی‌کنند در همین راستا اپلیکیشن قابلیت شخصی‌سازی را نیز ابداع کرده است که به کاربر اجازه می‌دهد برای ترجمه بهتر اصوات نوزادش، به الگوریتم آموزش دهد.


می‌توان با ضبط و آپلود کلیپ‌های صوتی نوزاد در سرور UCLA صحت پیش‌بینی‌های آتی اپلیکیشن را بهبود بخشید.


همچنین این گروه قصد دارد مخزنی بزرگ‌تری از گریه‌های نوزادان بسازد تا قابلیت تشخیص اختلالات عصبی به کمک اصوات غیر معمول را بیابد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر