هدف ترکیه عضویت در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۳ است
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا "رجب آکداغ"، معاون نخست وزیر ترکیه در مصاحبهای با روزنامه "دیولت" آلمان تأکید کرد: این هدف آشکار ترکیه است که تا سال 2023 عضو اتحادیه اروپا شود. این یک تاریخ نمادین است چرا که ما در 5 سال آینده صدمین سالروز جمهوری ترکیه را جشن میگیریم. ما از سال 1959 در سیر عضویت در اتحادیه اروپا قرار داریم و هدف ما این است که در این اتحادیه قدم بگذاریم.
وی افزود: این مسئله برای هر دو طرف یعنی اتحادیه اروپا و ترکیه در زمینه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی یک برد است. آغاز دوباره مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا میتواند به محرکهای جدید مهم و تحولاتی در ترکیه منجر شود. توپ حالا در زمین اروپاییان قرار دارد.
این مقام ترک در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد: من فکر میکنم بروکسل در مسئله گسترش اتحادیه اروپا کاملاً غیرمنصفانه عمل میکند. ترکیه مستحق عضویت در اتحادیه اروپا پیش از همه نامزدهای دیگر است اما دلایل سیاسی از این مسئله جلوگیری کرد.
وی در ادامه گفت: ترکیه یک کودتای نافرجام را پشت سر گذاشته و مرتباً توسط تروریستها هدف حمله قرار میگیرد از این رو موقتاً در کشور ما شرایط اضطراری حاکم است. ما از اروپاییان دلسرد هستیم. ما انتظار داریم که آنها به وظایف خود در قبال ما عمل کنند. وقتی در یک کشور اروپایی یک حمله تروریستی بهوقوع میپیوندد همه کشورها با آن اعلام همبستگی میکنند. ما در جولای سال 2016 یک کودتای نظامی نافرجام داشتیم و 251 نفر در یک شب کشته شدند. بسیاری از کودتاچیان در کشورهای اروپایی از جمله آلمان هستند، این مسئله غیر قابل قبول است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که "شما چهانتظاری از برلین دارید؟" گفت: آلمان باید ما را در مبارزه با تروریسم حمایت کند و آنهایی را که مرتکب اقدامات تروریستی شدهاند تحویل دهد. اما این هم خوب است که دولت آلمان خود را برای ادامه مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا قدرتمندانه وارد عمل کند. همچنین ما خواهان گسترش اتحادیه گمرکی هستیم. مدرنیزه کردن اتحادیه گمرکی و تسریع مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا در توافق ترکیه ــ اتحادیه اروپا مربوط به مارس سال 2016 توافق شده است. ما به توافقات خود پایبند هستیم و اتحادیه اروپا هم باید همین کار را انجام دهد.
وی در ادامه درباره استراتژی ترکیه در سوریه نیز گفت: ما دو هدف داریم، اول امنیت برای ترکیه، برای مرزهای ما و مردم سوریه و دوم یک محیط دموکراتیک در سوریه با انتخابات آزاد و توسعه پایدار.
آکداغ در ادامه مدعی شد که سوریه با بشار اسد هیچ آیندهای ندارد. بهگفته وی یک سوریه دموکراتیک و آزاد تنها میتواند بدون اسد ساخته شود.
وی همچنین این مسئله را کاملاً غیر قابل تصور دانست که ترکیه عفرین را دوباره به دولت اسد واگذار کند و دولت بشار اسد را غیردموکراتیک خواند.
انتهای پیام/