صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۰ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
گزارش آنا از مصوبه‌ای که در انتظار امضای روحانی است؛

تاکید رهبری و تعلل رئیس‌جمهوری/ تکلیف تیزهوشان چیست؟

برگزاری آزمون تیزهوشان در پایه ششم ابتدایی همچنان در هاله‌ای از ابهام است؛ مصوبه‌اش مدت‌هاست روی میز رئیس‌جمهور باقی مانده و این در حالی‌ست که رهبر معظم انقلاب خواستار توجه به موضوع تیزهوشان شده‌اند و تاکید کرده‌اند که باید روش‌هایی مدنظر قرار گیرد که منجر به دلال‌بازی نشود.
کد خبر : 280240

سارا امیری- گروه اجتماعی خبرگزاری آنا؛ توجه به خلاقیت و نوآوری دانش‌آموزان و ایجاد فضای با نشاط و سرزندگی در مدارس از جمله برنامه‌هایی بود که سید محمد بطحایی در آغاز دوره وزارت آن را به عنوان مهم‌ترین اولویت خود معرفی کرد. وی هم‌چنین طی سخنرانی‌های متعدد نسبت به برگزاری آزمون‌های شبه کنکور و تست‌زنی در دوره ابتدایی هشدار داده بود به گونه‌ای که این پدیده شوم را مهم‌ترین عامل کسالت‌آور شدن محیط مدرسه و از بین رفتن شادابی کودکان می‌دانست.


پس از هشدارهای متعدد این مقام مسئول، زمزمه‌های حذف آزمون به خصوص آزمون ورودی به مدارس سمپاد، غیرولتی و ... شنیده شد تا اینکه در نهایت شورای عالی آموزش‌و‌پرورش تصمیم به حذف آزمون‌های تستی و استرس‌زا و آزمون‌های ورودی تمام مدارس در دوره ابتدایی گرفت.


بازگرداندن شادابی و نشاط به دوره ابتدایی و احیای دوره کودکی مهم‌ترین دلیل وزارت آموزش‌و‌پرورش برای تصمیم‌گیری در خصوص حذف آزمون به خصوص آزمون ورودی به مدارس سمپاد و تیزهوشان بود. با اتخاذ این تصمیم و مطرح شدن آن در رسانه‌ها موافقان و مخالفان بسیاری اظهار نظر کردند و دانش‌آموزان و والدین آنها نیز تجمعات اعتراضی متعددی تشکیل دادند اما با تمام این وجود وزارت آموزش‌و پرورش بر تصمیم خود پافشاری و مصوبه آن را برای ابلاغ به ریاست جمهوری ارسال کرد.


مخالفت دانش‌آموزان ششمی برای حذف آزمون سمپاد


حذف آزمون به خصوص آزمون ورودی به مدارس سمپاد و تیزهوشان برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی اهداف و برنامه‌های مناسبی را دنبال می‌کند اما به دلیل اینکه در زمان مناسبی نسبت به آن اقدام نشد، نه تنها شادابی کودکان را در پی نداشت، بلکه نگرانی‌های بسیاری را در آنها تشدید کرد، به گونه‌ای که به محض اطلاع رسانی این مساله بسیاری از دانش‌آموزان به همراه والدینشان پلاکارد به دست در مقابل وزارت آموزش‌و‌پرورش و مجلس شورای اسلامی تجمع و اعتراض خود را بیان کردند. دانش‌آموزان معترض بر این عقیده هستند که آنها مدت‌هاست برای چنین آزمون سخنی خود را آماده کرده‌اند اما وزارت آموزش‌و‌پرورش نزدیک به ایام برگزاری آزمون چنین تصمیمی اتخاذ و آنها را از هدفشان دور کرده است. والدین نیز علاوه بر دغدغه‌های فرزندانشان، نگران ترویج پارتی بازی هستند و معتقدند که حذف آزمون مانع پیشرفت تحصیلی فرزندان تیزهوش آنها می‌شود و روش‌های جایگزین احتمال سودجویی و واسطه‌گری را افزایش می‌دهد.


هیچ‌کس از جزئیات طرح شهاب خبر ندارد


با بالا گرفتن اعتراض دانش‌آموزان و والدین، وزیر آموزش‌و‌پرورش در پاسخ بیان کرد که حذف آزمون به معنای تعطیلی نخبه‌پروری نیست و استعدادهای دانش‌آموزان در طرح شهاب مورد سنجش و بررسی قرار می‌گیرد. اما مساله مهم این است که با وجود اینکه طرح شهاب به مدت 6 سال در کشور به صورت پایلوت اجرا شده اما هیچ کس حتی دانش‌آموزان اطلاعی از جزئیات آن و درصد موفقیت اجرای این طرح ندارند و همین امر، آنها را نگران‌تر می‌کند.


طرح شهاب به معنای شناسایی و هدایت استعدادهایی برتر است. این طرح در سال 1386 به تصویب هیات امنای بنیاد ملی نخبگان رسید. پس از آن شورای راهبری طرح شهاب با مسئولیت راهبری و نظارت در بنیاد و ستاد مرکزی اجرایی طرح شهاب با مسئولیت اجرایی‌سازی طرح در وزارت آموزش‌و‌پرورش تشکیل شد. هدف از تصویب و اجرای این طرح، شناسایی و هدایت آموزشی، تربیتی و معنوی مستعدان از دوره ابتدایی تا پایان دوره متوسطه با سازوکار مناسب است

با وجود اینکه مدت‌ها مصوبه حذف آزمون برای ابلاغ ارسال شده اما تاکنون پاسخی از سوی ریاست جمهوری اعلام نشده است و همین مساله موجب سرگردانی و بلاتکلیفی دانش‌آموزان در ایام نزدیک به برگزاری آزمون شده است.


ضرورت تامل تا تصمیم رئیس جمهوری


وزیر آموزش‌و‌پرورش صراحتا اعلام کرده است که طرح شهاب جایگزین سایر روش‌های استعدادشناسی دانش‌آموزان می‌شود، اما با این وجود والدین و دانش‌آموزان نگران هستند که با اعمال روش‌های دیگر، نخبه‌پروری و استعدادیابی در مدارس تعطیل شود که در پاسخ به این مساله فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز اعلام کرد که هر زمان مصوبه مربوط به حذف آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان در پایه ششم ابتدایی از سوی رئیس‌جمهوری ابلاغ شود، مقدمات کار برای شناسایی دانش‌آموزان تیزهوش از طرق دیگری غیر از آزمون آغاز می‌شود و یکی از این راهکارها، اجرای دقیق طرح شهاب است.


هم‌چنین مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش‌و‌پرورش در پاسخ به تمام شبهات مطرح شده در خصوص نحوه برگزاری آزمون با تاکید براینکه برای حذف آزمون مدارس سمپاد باید منتظر ابلاغ رئیس جمهوری باشیم بیان کرد که در خصوص روش‌های جایگزین پیشنهاداتی ارائه شده که با تصویب هر یک از آن توسط دکتر روحانی، برنامه‌های وزارت آموزش‌و‌پرورش اعلام می‌شود.


از تاکید رهبری تا تعلل رئیس‌جمهوری


مخالفت‌های دانش‌آموزان، منتقدان، کارشناسان و ... در خصوص حذف آزمون و پیامدهای به گونه‌ای بالا گرفت که مقام معظم رهبری در بیانات خود در دانشگاه فرهنگیان مساله توجه به تیزهوشان و نخبگان را یادآور شدند و فرمودند مقامات مسئول باید به صورت همه جانبه به این مساله نگاه کنند.


ایشان هم‌چنین به بررسی همه جانبه روش‌های جایگزین تاکید داشتند و فرمودند مسئولان باید کاری کنند که تبعیض و مشکلی به وجود نیاید و دلال بازی درست نشود و مساله تیزهوشان به معنای واقعی کلمه دنبال شود.


بیانات مقام معظم رهبری در هفته گرامیداشت معلم در این خصوص نشان از توجه ویژه ایشان به مساله تیزهوشان دارد که همین امر پاسخ قاطع برای پایان تمام نگرانی‌های والدین و دانش‌آموزان است.


اما تعلل ریاست جمهوری برای ابلاغ چنین مصوبه سرنوشت‌سازی نه تنها نگرانی‌ها والدین و دانش‌آموزان را دامن می‌زند بلکه زمینه را برای رواج اخبار گوناگون و دامنه فعالیت دلالان در این خصوص فراهم می‌سازد. البته دبیر شورای عالی آموزش‌و‌پرورش ابراز امیدواری کرده است که با پیگیری‌های صورت گرفته نظر ریاست جمهوری تا پایان هفته جاری مشخص شود.


بر اساس این گزارش، تکلیف نهایی مصوبه آموزش‌و‌پرورش مبنی بر حذف آزمون ورودی مدارس سمپاد و تیزهوشان با ابلاغ ریاست جمهوری مشخص می‌شود که بر اساس تصمیم دکتر روحانی وزارت آموزش‌و‌پرورش برنامه‌های خود را برای سنجش دانش‌آموزان و بررسی استعدادهای آنها اعلام خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر