صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷

کشف نوع جدیدی از ارتباطات میان سلول‌های گیاهان

دانشمندان موفق به شناسایی نوع جدیدی از ارتباط بین سلول‌های گیاهی شده‌اند.
کد خبر : 278906

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از UPI، خوزه فیجو، محقق گیاه‌شناسی، در این باره می‌گوید: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که GLRها، نوعی پروتئین، نقش مهمی در سیستم ارتباطی پایه گیاهان ایفا می‌کنند. همچنین مکانیسمی برای نحوه عملکرد سلول‌های گیاهی ارائه کرده‌ایم».


گیاهان سیستم عصبی مرکزی ندارند؛ سلول‌های گیاهی برای برقراری ارتباط با یکدیگر متکی به پروتئین‌هایی هستند که شباهت زیادی به گیرنده‌های گلوتامات (سلول‌های عصبی مورد استفاده در حیوانات) دارند. گیاهان از این پروتئین‌ها برای هماهنگی در جفت‌گیری، هدایت الگوهای رشد و تحریک مکانیزم دفاعی استفاده می‌کنند.


در تحقیقات جدید، دانشمندان از مدل جدیدی برای توصیف نحوه عملکرد پروتئین‌های شبیه به گیرنده‌های گلوتامات یا پروتئین‌های GLR استفاده کردند.


سپس دانشمندان رفتار این پروتئین را در سلول‌های گرده «آرابیدوپسیس تالیانا» یا «رَشادی گوش‌موشی» زیر نظر گرفتند. آرابیدوپسیس تالیانا نوعی علف هرز است که به عنوان مدل در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.


مشاهدات گروه تحقیقاتی نشان می‌دهد که پروتئین «کریچن» به GLRها کمک می‌کنند تا از جایی به جای دیگری بروند و فعالیت پروتئین در هر سلول را تنظیم کنند. با کمک پروتئین کریچن، GLRها غلظت و جریان یون‌های کلسیم در سلول‌های گیاهی را کنترل می‌کنند.


خوزه فیجو در این باره گفت: «غلظت کلسیم یکی از مهم‌ترین پارامترهای درون سلولی است. اگر غلظت این ماده به‌خوبی تنظیم شود به سلول‌ها اجازه رمزگذاری اطلاعات می‌دهد».


وی افزود: «به عبارت دیگر، کلسیم زبان بین‌المللی سلول‌هاست که می‌توانند از طریق آن باهم ارتباط برقرار کنند. یون‌های کلسیم برای علمکرد سلول‌های عصبی در حیوانات نیز ضروری است».


فیجو می‌گوید: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که GLRها نقش مهمی در سیستم ارتباطی پایه گیاهان ایفا می‌کنند».


گیرنده گلوتامات در حیوانات خارج از سلول قرار دارد اما GLRها معمولا در ساختار دیواره درونی سلول گیاهی یافت می‌شود. همچنین نقش گلوتامات در عملکرد سلول‌های عصبی حیوانات مهم‌تر از نقش آن در نحوه برقراری ارتباط بین سلول‌های گیاهی است.


مترجم‌: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر