صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
مدیرگروه رشته مامایی واحد تبریز تاکید کرد:

لزوم توجه به حرفه مامایی؛ دیده‌بانان عرصه سلامت زنان

مدیر گروه رشته مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: بی شک توجه به حرفه مامایی به عنوان دیده‌بانان سلامت کل زنان در ارائه مراقبت‌های مرتبط با سلامت باروری حتی قبل از تشکیل نطفه تا پایان عمر یک زن، یکی از ملزومات و اصول پیاده‌سازی اهداف سلامت است.
کد خبر : 278054

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، دکتر فریده بهمن جنبه در مراسم گرامیداشت روز ماما در دانشکده علوم پزشکی واحد تبریز با تبریک روز جهانی ماما و قدردانی از مسئولان دانشگاه گفت: با توجه به پتانسیل بالای گروه مامایی به دلیل داشتن یک مجموعه آموزشی فرهیخته و بخصوص وجود 7 عضو هیات علمی با مدرک دکتری تخصصی بهداشت باروری از دانشگاه‌های معتبر علوم پزشکی و حضور دو نفر در بورد مامایی از مجموع 14 نفر و عضویت در دبیرخانه کمیته شورای آموزش پرستاری و مامایی سازمان مرکزی از مجموع 26 عضو و 51 دانشگاه مجری رشته مامایی و 10 قطب کشور از یک سو و با حمایتهای و پیگیریهای مسئولین دلسوز دانشگاه و دانشکده، در سایه تعامل با دست اندرکاران تأسیس رشته های جدید، ان‌شاء الله بزودی شاهد شکل گیری مقطع کارشناسی ارشد مامایی در این دانشکده باشیم.



وی افزود: امروز در کنار هم جمع شده ایم برای ارج نهادن به حرفه پراسترس مامایی، این روز بزرگ را جشن بگیریم. چرا که معتقدیم ماماها یکی از ارکان اصلی نظام سلامت بوده و با دو قشر آسیب پذیر جامعه یعنی مادران و نوزادان سر و کار دارند.


بهمن جنبه تصریح کرد: امروزه سلامت و رفاه زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه نه تنها یک حق انسانی به شمار می رود بلکه تأثیر آن در سلامت خانواده و جامعه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.


عضو هیأت علمی واحد تبریز ادامه داد: به علت نقش بانوان در خانواده، دستیابی به توسعه بهداشت و سلامت در جهان بدون توجه به اهمیت سلامت آنها امکان پذیر نبوده و برای دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت آحاد مردم، نظام سلامت باید مداخلاتی را طراحی، اجرا و ارزشیابی کند.


وی افزود: مامایی به عنوان یک حرفه مسئولیت پذیر و پاسخگو معرفی شده است که علاوه بر مراقبت و مشاوره حین بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های زنان و انتقال دانش سلامت در حیطه های خود مراقبتی ایفا می کند.


بهمن جنبه گفت: مراقبت مامایی ترکیبی از علم و هنر می باشد و ذاتاً جامع و مبتنی بر فهم جامعه، فرهنگ، مذهب، تجارب جسمی و روانی زنان است. ماما می تواند زنان را با اطلاعات مناسب، آگاه کرده و آنها را به راههایی هدایت کند که تصمیم گیری آگاهانه را با افزایش مشارکت تسهیل نماید. بدین ترتیب مراقبت مامایی، حقوق باروری زنان را حمایت و محافظت کرده و ارتقا می بخشد.


وی با بیان اینکه در دومین گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد بر حق همه زنان در سراسر جهان نسبت به دسترسی به خدمات مامایی تخصصی و کارآمد که متضمن برخورداری آنها از حق سلامت شود تأکید شده است گفت: سلامتی یک مجموعه به هم پیوسته است و اگر انتظار تأمین، حفظ و ارتقای آن را داریم یاید همه حوزه ها نقش خود را به نحو احسن اجرا کنند.


مدیرگروه مامایی واحد تبریز اظهار کرد: نقش ماما در سیستم بهداشتی و ارائه مراقبت در جوامع را نمی توان کم اهمیت دانست بخصوص آنهایی که خوب آموزش دیده اند می توانند در کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد نقش مهمی ایفا کنند.


وی تصریح کرد: با وجود نیاز و نقش حیاتی، تنها نیمی از کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی دسترسی به مراقبت های مامایی ناچیز دارند که مانع عمده ای برای رسیدن به اهداف تعیین شده در توسعه پایدار است. در این راستا دبیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی ماما 15 اردیبهشت ماه جاری، شعار " ماما پیشرو در ارائه مراقبت با کیفیت" را عنوان کرده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر