صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

سمینار علمی «ماگوت تراپی» در واحد تویسرکان برگزار شد

سمینار علمی ماگوت تراپی یا لارو درمانی با حضور معاون درمان استان همدان و از سوی دکترآرش جعفری عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان برگزار شد.
کد خبر : 277070

به گزارش خبرنگار آنا، جعفری در این سمینار با بیان اینکه این کار برای اولین بار در ایران توسط وی و چند نفر از همکارانشان در شیراز انجام شده گفت: در منابع اسلامی به طب سنتی بسیار تاکید شده و آمده است که کرم هایی در بدن ایـوب پیـامبر (ع) ظاهر شد و پس از آن، زخـم هـای بـدن او بهبـود یافـت. منـابع تاریخی نیز استفاده سرخپوستان مایایی و برخی قبایل اسـپانیایی را از کرم ها برای درمـان زخـم هـا نشـان مـی دهنـد.


وی افزود: استفاده از لارو مگس برای از بین بردن بافت های نکروزه که به لارودرمانی، ماگوت تراپی و یا جراحی زنده معروف است به زمان آغاز تمدن بشر بر می گردد.


جعفری خاطرنشان کرد: بـرخلاف عـدم تحمـل بیمـاران مبـتلا بـه زخم های عفونی به درمان، عمل لارودرمانی در پیرامون جهان به علت بازدهی بـالا، ایمـن بـودن و سادگی آن رو به گسترش است. دلایل بالینی برای استفاده از لارو درمانی مخصوصاً در زخم های عفونی با باکتری های مقاوم بـه چندین دارو و وجود ناراحتی های جدی که جراحی را غیرممکن می کند متفاوت است.


عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان با بیان اینکه روی هـر سانتیمتر مربع از زخم تقریباً 10 لارو قرار داده و زخـم بـا یک پوشش توری پانسمان می شود. یک پد جاذب در بالای این شبکه توری قرار می گیرد تا ترشحات و نسوج مرده مایع را جذب کند. این پد را می توان در صورت لزوم عوض کرد. لاروها پس از 3 روز باید از روی زخـم برداشـته شـوند. ایـن کـار بـا برداشـتن پانسمان تـوری و شست‌وشـوی زخـم بـا محلـول نمـک اسـتریل به سادگی امکانپذیر است.


وی خاطرنشان کرد: در صورت لزوم مـی تـوان ایـن کـار را مجـدداً تکـرار کـرد. به طور کلی استفاده از لاروها می تواند در هر روز 10 تا 15 گرم از سلول های مرده را از میان ببرد. لاروها نسوج مـرده را بـا ترشـح شیره گوارشی و سپس بلعیدن نسوج و بـاکتری هـای حـل شـده ازمیان می برند. طول ماگوت ها در این مدت از حدود 2 میلیمتـر به 10 میلیمتر افزایش می یابند. پزشک در این روند تنهـا نقـش نظارتی دارد. می توان همزمان بـا عملیـات لارودرمـانی از سـایر روشهای درمان آنتی بیـوتیکی نیـز اسـتفاده کـرد.


عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان در خصوص فواید عمومی لارودرمانی گفت: این شیوه و روش درمان دارای مزایای زیادی است که می تواننداشتن نیاز به جراحی و برداشـتن بافـت عفـونی، کوتـاه بودن روش زمـان درمـان (3 روز در زخمهای عفونی و4ماه در زخمهای عفونی دیابتی)، بستری نشدن در بیمارستان و پایین بودن هزینه درمان ، همچنین در طول درمان فقط به اکسیژن نیاز هست را نام برد.


انتهای پیام/

برچسب ها: واحد تویسرکان
ارسال نظر