صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

همایش مردم‌شناسی غرب کشور در واحد ایلام برگزار شد

نخستین همایش منطقه‌ای مردم‌شناسی غرب کشور با تأکید بر استان ایلام در دانشگاه آزاد اسلامی ایلام و با همکاری میراث فرهنگی استان ایلام برگزار شد و شرکت کنندگان در 13 محور به ارائه مقالات علمی پرداختند.
کد خبر : 276712

به گزارش خبرنگار آنا، در این همایش 45 مقاله به دبیرخانه ارسال که 10 مقاله به عنوان مقالات برتر و به صورت سخنرانی ارائه و 17 مقاله نیز به صورت پوستر انجام شد.


خانواده و خویشاوندی، اقتصاد و توسعه، فرهنگ عامه، ایلات و عشایر، هنر و صنایع دستی، زبان و گویش، باستان شناسی، اعتقادات دینی، محیط زیست، گردشگری، شهر و روستا، اقوام و امنیت اجتماعی، جنگ و پایداری از جمله مهمترین محورهای این همایش بود.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در این همایش گفت: مردم‌شناسی رایج در کشور ما از علوم غربی‌ها گرفته شده است و متاسفانه چندان به این موضوع نپرداخته ایم.



دکتر محمد میرزایی حیدری عنوان کرد: کشورهای استعمارگر متخصص قوی در علم انسان شناسی بودند و برای استعمار و شناخت کشورهای تحت سلطه، این علم را پیاده‌سازی کردند و مردم‌شناسی نیروی مضاعفی به استعمارگزان برای اجرای مقاصدشان داد.


وی ابراز امیدواری کرد با برگزاری چنین همایش‌هایی شاهد ارتقای این رشته و اهمیت یافتن بیش از پیش آن در سطح دانشگاه‌ها باشیم.


مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان ایلام نیز در این همایش گفت: یکی از اهداف این همایش ثبت و ضبط آداب و رسوم و لباس‌های این دیار بوده که با گذر زمان تغییر کرده است.



عبدالمالک شنبه‌زاده با تاکید بر اینکه تلاش خواهد شد از مقالاتی که اندیشمندان به این همایش ارائه کرده اند پرونده‌هایی را استخراج کنیم و آثاری از گذشتگان حفظ شود، تصریح کرد: ثبت این آثار منجر به حفاظت می شود و در آینده برنامه های بهتری پیگیری می شود.



استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر برتر سال 94 در این همایش نیز گفت: با این پیشینه به ایلام آمدم که در دوران جنگ پیشینه خوبی این استان دارد و باید بیش از صد سال ما مدیون شما باشیم که در جنگ از ایران حفاظت کردید.


دکتر محمد عارف اضافه کرد: به صراحت می گویم در مورد دفاع مقدس نیز ما ظلم کردیم! مطالعات انسان شناسی جنگ و دفاع مقدس صورت نگرفته است.



وی بیان کرد: در مورد دفاع مقدس ما ظلم کردیم و در فیلم های دفاع مقدسی هیچ اثری از مردم نگاری و انسان شناسی وجود ندارد، تفکر پیروزی محض در سینمای ما درست نیست، مردم غرب کشور و مرزداران می دانند که جنگ چه مقدار سخت بوده است.




انتهای پیام/

ارسال نظر