فرافکنی از مطالبات اصلی مردم و برجام با همکاری روزنامههای زنجیرهای
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آرزو نوروزجم: هر روز خبری تازه میآید؛ جنجالی در پی آن به پا میشود و بازار حاشیه سازیها را داغ تر از روز قبل میکند. سوژه هم که الی ماشاءالله برای تبدیل شدن به یک بحران فکری و اجتماعی فراهم است.
یک روز موضوع فیلتر تلگرام نقل محافل کاری و خانوادگی میشود و یک روز هم با راه اندازی هشتک های ضد پلیس، نیروی انتظامی و گشت ارشاد را هدف قرار میدهند. یکبار هم از استقلال شهر قم به عنوان یک کشور حرف میزنند و اینکه باید مانند واتیکان اداره شود.
از این دست اتفاق ها هر روز در حال رخ دادن است، حاشیههایی که دامن زدن به آنها ماموریت اصلی روزنامههای زنجیرهای اصلاح طلبان است؛ کافی است آرشیو صفحه اول 4 روزنامه اصلاح طلب را در یک ماهه گذشته ورق بزنید.
همه این اتفاق ها در حالی رخ میدهد که شرایط اقتصادی جامعه مطلوب نیست و مطالبه اصلی اکثریت مردم اقتصادی است، بازار ارز و کالا ملتهب است و در این حال هر روز از سوی برخی دولتیها جنجالی تازه به ارمغان میآید .اما سوال اصلی اینجاست، چرا حاشیه هایی چون تلگرام و گشت و ارشاد و موارد مشابه آن بزرگ نمایی میشوند و هدف از این بزرگنماییها چیست؟
با نگاهی به اواضاع داخلی کشور و کمی دقت به روز و حال کشورهای منطقه، حدس زدن چرایی این اتفاقها کار سخت و سنگینی نیست.
نوسات اقتصادی و ارزی، تقریبا همه فضای خرید و فروش کشور را تحت الشعاع قرار داده و دست و جیب مردم را برای ورود به هرمغازه ای بسته است؛ صدای پای رکود قوت میگیرد و به خانههای مردم نزدیک و نزدیکتر میشود، حاشیهسازیها هم پر رنگ تر و قوی تر دنبال میشوند.
از افزایش قیمت فعالیتهای خدماتی و درمانی گرفته تا هزینههای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، ایجاد جنجالهای کاذب، موضعگیریهای شگفتآور و گاه توهینآمیز، جلسات و سفرهای غیرمنتظره و دادن ضریب چند برابری به برخی موضوعات ساده و کمارزش و... از جمله اقداماتی است که از سوی برخی دولتمردان و رسانههای زنجیرهای اصلاح طلبان با اهداف انحراف افکار عمومی از مطالبات اصلی مردم در مقاطع زمانی مشخصی انجام میشود.
اوضاع سیاسی اقتصادی این روزهای کشور کم کم پشت حواشی متنوع ساختگی پنهان میشود تا شاید حساسیت و دقت مردم بر روی برخی مسائل مانند تهدیدهای غرب برای برهم زدن یک قرارداد بینالمللی یا مطالبات اقتصادی کمرنگ شود .
جز بحث های وابسته به برجام و بود و نبودش، وضعیت دلار و اما و اگرهایش هم در کنار موضوعات مطرح در حوزه سیاست خارجی به اندازه کافی نگران کننده است.
نارضایتی مردم و اعلام اعتراض آنها به وضعیت اقتصادی و معیشتی، شاید باعث شد دولتیها به این فکر بیافتند که از حاشیههای روز جامعه کمک بگیرند و میزان حساسیتها را کم کنند و بر این اساس برخیدولتمردان را سر منشأ بیشتر دعواهای لفظی و کشاندن کشمکشهای مقامات و چهرهها در بین مردم و رسانهها میدانند.
پر واضح است اگر دولت مستقر توانسته باشد بخشی و نه همه خواستههای درجه یک مردم را پاسخ دهد، نیازی به حاشیهسازی نخواهد داشت، اما وجود این همه مسائل حاشیهای و بزرگنمایی و تبدیل آنها به یک دغدغه مهم برای مردم جامعه با کمک گرفتن از روزنامههای زنجیرهای، نشان از عدم موفقیت دولت در برطرف کردن مشکلات جامعه دارد.
انحراف»افکار عمومی» همان ترفندی است که در دولت خاتمی به یک شیوه و در دولت محمود احمدینژاد، هم با اسفندیار رحیم مشایی در پیش گرفتهشد اما دست آخر جواب نداد و عواقبش گریبان خود دولتمردان را گرفت.
بعد از گذشت 5 سال وعده دادن، هنوز گره از کار فرو بســته اقتصاد باز نشده، میوه تلخ برجام میرســد و به زودی آمریکاییها جــواب «اعتماد یکطرفه» و «واقعبینی» آقایان را میدهند.
اما در روزهایی که اهم اولویتهای ساختگی برای مردم بسته شدن یا نشدن تلگرام است، قیمت اجناس بالا و بالاتر میرود و توان خرید مردم پایین و پایینتر، بازار همچنان رنگ رونق به خود ندیدهاست و حباب قیمت مسکن انگار ترکیدنی نیست.
شرایط منطقه و لشگر کشی داعش از غرب مرزهای ایران به سمت مرزهای شرقی هم یک طرف این ماجراست و خط و نشانهای گاه و بیگاه عربستان برای ایران و تهدید برای تحریم بیشتر یک طرف دیگر.
در چنین شرایطی منطق و عقل حکم میکند که دولتمردان شب و روز نشناسند و برای حل مشکلات مردم، دهها برنامه و نقشه داشته باشند. تنها راه هم همین اســت، یعنی تدبیر و عزم جدی برای مقابله با تهدید دشــمن با این حال اما خبرهای چندانی از اردوگاه خسته دولت به گوش نمیرسد!
انتهای پیام/