صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
صفاری نطنزی:

خروج آمریکا از برجام با همراهی اروپا/ هزینه‌هایشان را بالا ببریم

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس با اشاره به تغییرات اخیر در آمریکا گفت: آمریکا به احتمال قوی از برجام خارج می شود و اروپا نیز بدلیل منافعش عملا همراهی می کند.
کد خبر : 274998

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مرتضی صفاری نطنزی درباره آینده برجام و رفتار احتمالی آمریکا با آن، اظهار داشت: ما همواره امیدوار بوده ایم که آمریکایی‌ها چنین کار احمقانه ای را نکنند، اما با توجه به انتصاباتی که در یکی دو ماه اخیر در ساختار سیاسی امریکا انجام شد و از جمله وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی ترامپ منصوب شدند که از خود ترامپ هم تندروتر هستند، به طور طبیعی قوه عاقله ای در کنار ترامپ باقی نمانده تا مانع تصمیم گیری‌های او شود، به همین دلیل احتمال قوی داده می شود که آمریکایی‌ها در دوره جدید، تصمیم به خروج از برجام بگیرند.


وی درباره هزینه‌های احتمالی این تصمیم برای آمریکا، گفت: این اقدام می تواند برای هیئت حاکمه آمریکا هزینه ساز باشد؛ مشروط بر آنکه ما هم یک اجماع داخلی و منطقه ای و نیز در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم، وگرنه در صورتی که ما هم دست روی دست بگذاریم، هزینه چندانی برای آنها نخواهد داشت.


صفاری نطنزی در خصوص رفتارهای دولت آمریکا در قبال برجام در دو سال و نیم اخیر و نقض چندباره آن در قالب مصوبات تحریمی و احتمال ادامه یافتن این رویه به جای خروج رسمی از برجام، اظهار داشت: آمریکایی‌ها قدری هم به دنبال حرکات نمایشی هستند و احتمالاً مانند گذشته رفتار نکنند، شاید در یک سال گذشته وزیر سابق امور خارجه امریکا (تیلرسون) گاهی اوقات منطقی تر فکر می کرد و این رفتارها را کنترل می کرد اما در حال حاضر قوه عاقله ای در اطراف ترامپ نیست که این طور فکر کند.


آمریکا و متحدانش در منطقه قافیه را باخته اند/ جبران ماجرا در برجام


وی درباره پشت پرده‌های کارشکنی آمریکا در قبال برجام در دو سال اخیر به ویژه در حوزه روابط بانکی، تصریح کرد: اصل قضیه این است که خود آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و برخی اعراب منطقه چون در بحران‌های منطقه، قافیه را باخته اند و هر کاری توانستند انجام دادند ولی نتیجه نگرفتند، در حال حاضر خودشان را مغبون و متضرر می بینند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به همین دلیل، تلاش می کنند تا با حرکاتی از قبیل کارشکنی بیشتر در اجرای برجام یا بهانه تراشی علیه جمهوری اسلامی، در عرصه بین‌المللی خودشان را بیشتر جا بیندازند، لذا عامل کارشکنی در اجرای برجام همین‌ها یعنی آمریکا، رژیم صهیونیستی و مرتجعین منطقه با محوریت عربستان هستند.


صفاری نطنزی اظهار داشت: در تمام این تحرکات، هدف اصلی آن‌ها این است که از حوزه نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا جلوگیری کنند و مانع تراشی اقتصادی برای اجرای برجام نیز با این هدف است که بنیه‌های اقتصادی ایران را تضعیف کنند.


منافع مشترک اروپا با آمریکا در شرکتهای چندملیتی


وی در خصوص همراهی اروپائی‌ها با این سیاست آمریکا در قبال برجام گفت: اروپایی‌ها شاید چندان این سیاست را دنبال نکنند، اما در یک جاهایی آمریکا، کشورهای اروپایی را هم به دنبال خودش می کشد. چرا که شرکت‌های چندملیتی فعال چندان قابل تفکیک نیستند که اروپایی هستند یا آمریکایی. بنابراین عملاً اروپایی‌ها هم به دلیل منافعشان با آمریکا همراهی می کنند.


رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی درباره راهکار مقابله با این شرایط، اظهار داشت: به نظر من دولت‌های اروپایی باید با صراحت تصمیم بگیرند که استقلال خود را در مقابل امریکایی‌ها حفظ کنند و اقداماتی را طراحی کنند که از ضرر و زیان آنها در این شرکت‌های چندملیتی جلوگیری کند.


باید بخشی از فعالیت‌های هسته ای را از سربگیریم


صفاری نطنزی درباره اقدامات ضروری در داخل کشور نیز تأکید کرد: حتماً در داخل باید یک سری اقدامات مقدماتی انجام شود؛ از جمله در حوزه هسته ای که برخی فعالیت‌هایمان را متوقف کردیم، باید با هماهنگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بخشی از این فعالیت‌ها را از سر بگیریم و علاوه بر این، دورنمایی را تعریف کنیم که باعث نگرانی آمریکایی‌ها و افزایش هزینه‌های آنها در قبال نقض برجام شود.


وی افزود: علاوه بر این باید فعالیت‌های دیپلماتیک خودمان را هم توسعه بیشتری بدهیم تا باعث انزوای آمریکا، حداقل در این موضوع شود و کار جدی تر و نزدیک تری هم با سایر اعضای ۱+۵ که متعهد به سند برجام هستند، صورت گیرد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر