صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۳ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
در اولین روز هفته سلامت عنوان شد؛

ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات تشخیصی و درمانی سرطان

مشاور معاون درمان در امور سرطان و رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت ارتقای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، توسعه نیروی انسانی و همچنین ارائه خدمات استاندارد را سه راهبرد مهم برای بهبود مراقبت سرطان عنوان کرد.
کد خبر : 274363

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی قنبری مطلق در تشریح اقدامات حوزه پیشگیری و درمان بیماری سرطان با توجه به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت، پوشش همگانی سلامت، برای همه و در همه جا گفت: برای اینکه خدمات با کیفیت مناسب در دسترس آحاد مردم قرار گیرد، سه استراتژی مهم برای بهبود مراقبت سرطان باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد که شامل ارتقای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، توسعه نیروی انسانی و همچنین ارائه خدمات استاندارد است، علاوه بر آن‌ها تلاش در جهت تشخیص زودهنگام سرطان که نقش مهمی در افزایش بقا دارد، در رأس کار است.


وی افزود: در راستای برنامه جهانی (UHC)، برای دسترسی عادلانه مردم به خدمات تشخیصی و درمانی بیماری سرطان، باید شبکه‌ای در کشور تعریف می‌شد که تشخیص و درمان بیماری سرطان ارتقا پیدا کند؛ در این راستا از سال 93، برنامه‌ای تحت عنوان «برنامه آمایش سرزمینی سرطان را طراحی کردیم که به تدوین دو سند مهم به نام سند توسعه شبکه ملی مراقبت سرطان و سند توسعه نیروی انسانی حوزه سرطان» انجامید.


قنبری مطلق درباره توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان سرطان گفت: برای توسعه زیرساخت‌های سرطان، سه نوع مرکز درنظر گرفته شده است، مراکز تیپ یک، تیپ دو و تیپ سه؛ که مراکز تیپ یک به ارائه خدمات تشخیص زودهنگام سرطان می‌پردازند، مراکز تیپ دو، مراکز درمان سرطان شامل رادیوتراپی و شیمی درمانی بوده و مراکز تیپ سه نیز مراکز جامع سرطان هستند.


مشاور معاون درمان در امور سرطان و رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ساخت مراکز تیپ یک از سال 94 آغاز شد، افزود: درحال حاضر متوسط پیشرفت فیزیکی ساخت این مراکز به بالای 80 درصد رسیده و تقریبا از 137 مرکز، 75 مرکز به اتمام رسیده و در مرحله تجهیز قرار دارد.


وی گفت: ساخت مراکز تیپ دو و سه سرطان، که نیازمند اعتبارات بیشتری است، از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت بخش دولتی درحال برنامه ریزی است، چراکه به 37 مرکز تیپ دو و 15 مرکز تیپ سه سرطان (مرکز جامع سرطان) در کشور نیاز داریم، تا بتوان با ایجاد دسترسی عادلانه، خدمات تشخیصی و درمانی سرطان را به طور متناسب در سطح کشور فراهم کنیم،


قنبری مطلق با اشاره به اینکه مراکز تیپ یک از حیث ارائه خدمات تشخیص زودهنگام باید بیشتر در دسترس مردم قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: مراکز تیپ دو و سه به دلیل اینکه با مراجیعن کمتری مواجه است، می‌تواند اندکی دور‌تر از محل زندگی افراد قرار داشته باشد. با برنامه ریزی صورت گرفته و پس از تکمیل شبکه ملی مراقبت سرطان، میانگین فاصله دسترسی به مراکز تیپ یک حدود 40 تا 50 کیلومتر و مراکز تیپ دو بین 70 تا 80 کیلومتر خواهد بود که بسیار مناسب است.


وی با تاکید براینکه ساخت مراکز تشخیصی و درمانی سرطان سبب سهولت در دسترسی مردم به خدمات می‌شود، افزود: درحال حاضر حتی در برخی مراکز استانی، خدماتی نظیر رادیوتراپی وجود ندارد و مردم برای دریافت خدمت باید به استان‌های مجاور و گاهی به پایتخت مراجعه کنند و این موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات رفت و آمد برای مردم، در ارائه خدمت به موقع و باکیفیت خلل وارد می‌کند.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت درخصوص قابلیت پرداخت هزینه‌های درمانی سرطان که از مصادیق UHC و پوشش همگانی سلامت است گفت: در مراکز دولتی، خدمات درمانی اعم از شیمی درمانی و رادیوتراپی به صورت رایگان به بیماران ارائه می‌شود، از سویی، پرداختی از جیب مردم برای خرید داروهای شیمی درمانی، 15 تا 20 درصد است و این موضوع باعث می‌شود، بیمارانی که در بخش دولتی خدمت را دریافت می‌کنند، از حفاظت مالی خوبی برخوردار باشند.


وی درباره خدمات جراحی سرطان نیز گفت: در مورد خدمات جراحی سرطان نیز با توجه به اینکه این خدمات در زمره خدمات بستری طبقه بندی می‌شوند، بیماران کمتر از 10 درصد هزینه را پرداخت می‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر